Ahoj maminky, mam na Vas prosbu ci dotaz? Dcera trpi na atopicky ekzem prevazne na rukou a nohach. Ted se uci na nocnik a byt i bez plenky venku. Ale tam jsme bez uspechu. Asi ma blok a nechcr venku vubec curat. Radeji se pocura. Ma 26mesicu. Doma si rekne ze potrebuje ale venku nikoluv. Je mozne ze by se ji ekzem.zhorsil dimy agresivni moci i kdyz ji hned prevleknu a otru do sucheho? A pak jak ji mam naucit curat popr venku?? Dekuji za rady.
Dobry den, moc Vam dekuji za radu. Ja jsem sinrikala ze inkdyz ji to otru vodou ci vlhcicxim neparfemovanym u rpuskem ze i tak to mozna se zhorsi. A dcera se mi i dost poti. Ale jak rikate, jidlo a sladke nam.to take zhorsuje. Takze i pres to ze mi dr rekla,ze si nemysli ze by to mohla mit horai od moci jak se pocura tak pravda to neni. Muze to tak mit.
Sama mám atopický ekzem od mala a ke zhoršování u mě dochází kvůli různým věcem. Někdy stresem, počasím, někdy zpocením, někdy špatné mýdlo nebo saponát. Je to i jídlem. Takže je možné, že se může zhoršovat i tím, že se počura. Když se zpotím, i při běžné činnosti, a začne mě místo svědit, hned si ho umyju (vodou, nebou dětským mýdlem) a když to nepomůže a je to podrážděné hodně, tak i nakrémuju. Jen otření potu u mě nepomůže.