Mam 3mes. holcicku a dnes mi detska doktorka rekla, ze ma asi atopicky ekzem,na kozni jdeme az v patek. Mate s tim nektera zkusenost? Budu rada za kazdou radu ci nazor. Trapi me to, je to pro me velky strasak.
@panickatlamicka dekuju, podivam se. Doktorka mi rekla,at zkusim nekojit a davam extra mliko,ktere je na recept. Prvni ockovani mame za sebou,taky me napadlo,jestli k tomu neprispelo,ale ja mam taky hodne citlivou kuzi,tak to bude mit asi ode mne.
@ladako smarja normalne koj. ta dr je blbka! Tak ona vi, ze ma dite treba ae a ockuje? Pohlidej si stravu, ale urcite neni duvod nekojit!
Hele @karol89 ty vis co a jak?
@panickatlamicka ekzem se objevil az par tydnu po ockovani. Me se taky nechce nekojit, porad se vsude pise,ze je to nej a ja mam prestat? Zajimalo by me,jestli to ma ode mne a jestli ji to tim mlikem cpu do telicka,asi blbe receno,ale vis jak to myslim..
Uff. Sof (4 měsíce) má seboroickou dermatitidu, je to seborea rozlezlá do ekzému a ještě navíc jí na hlavičce zjistili stafylokoka. U kožní jsme byly 2x, zítra jdeme po třetí. Přímo kožní mi doporučila neočkovat dokud se to nezklidní ale pediatra s tim nesouhlasí. Očkování k tomu určitě přispět mohlo, po očkování mám počítat se zhoršením, proto se snažím odkládat. Jsou jí 4 měsíce. Držim bezmléčnou a protikvasinkovou dietu, doporučuje se pít silný roiboos. Do koupele dávám himalájskou růžovou sůl a plně kojím. Určitě s kojením nepřestávat. A ta skupina se jmenuje poradna pro atopický ekzém.
Jinak mi reaguje na větší množství vajec a taky na rajčata.
@ladako moje malá je atopik po mě. Sice nekojime, jsme na UM, ale žádné speciální. Exem měla dost ošklivý, ale dostali jsme pod kontrolu Imazolem a řadou pro Atopiky od A-derma. Očkování nic nezhorsilo. Jediné co, tak v létě když byly vedra, tak malinko vylezla červená místa, ale po vykoupani a namazani nikde ani puntík.
Je tady skupinka, kde ti poradi. Co vim ja, tak hodne ovlivnis stravou a neockovanim.Odkaz na skupinku bohuzel neposkytnu, nevim presny nazev a na mobilu se spatne hleda.Ale nezoufej, treba ma detatko ,,jen" kvasinky. 🙂