Ahoj ,ahoj...
Dcera tři roky má tak rok na tvářích a bradě místa, která vypadají jako suchá kůže. Občas se ale stává, že jí to hrozně zarudne. Na bradě jak si to olizuje z toho párkrát měla i strup, protože jí to začalo mokvat. Vždycky jsem jí to nazvala sudokremem a časem to zmizelo opět na takový ten zjev... suché kůže. Nikdy to prostě nezmizelo úplně aby měla hladkou kůži. Před měsícem jsem byla u Dr. Dcera to opět měla zarudlé. Dr neřekla nic, tedy jen že to mám potírat heřmánkovým čajem a framykojnem. Dělala jsem to, opět to zmizelo do původního stavu. Chvilku byl klid. Dneska jsem dceru vyzvedla ve školce a co nevidím. Úplně rudou bradu. 😶😶😶 Tak jsem pátrala na netu a vyskočil na mě atopický ekzém. Je to možné? Nemáte s tím zkušenosti? Případně co vám pomohlo... Už jsme z toho fakt nesvá. Má to opravdu dlouho. Jednou dobrý a další den zase rudé 😭😭😭
Muze byt, mám ho ja i syn a projevuje se to prave takovými suchymi ložisky, ale teda nejhorší co na to můžeš dávat je ten sudocreme a podobne vysusujici krémy, mě stačí mazat dceři zadek pod plenku a ruku kterou ji mazu mám od toho ekzemu slezlou z kůže. Chce to naopak něčím hodně hydratovat, syn měl od Dr třeba lipobazi. Jinak objevuje se to a mizí v závislosti na počasí, teď v mrazu je to mnohem horší, nebo i podle toho, co kdo ji, hlavně třeba sladké to dost zhoršuje.
Možná kontaktni dermatitida, možná atopák, možná nějaká kvasinka. Tu bradu jí může dráždit třeba svetr, nákrčník nebo bunda. Případně to kolem pusy může dělat i nějaké jídlo - kořeněné, kečup, citrusy atp. Blbý je na to taky mráz a vítr. Určitě nemazat sudocremem. Jestli to má už mokvající, zvážila bych na pár dní kortikoidovou mast. (Může předepsat i dětská lék.), jestli se chceš vyhnout kortikoidům, zkus vysušit zinkovou pastou (umíchají v lékárně, stačí úplně maličká) a až to nebude mokvat, promazávat třeba bepanthenem nebo nebo něčím úplně nedráždivým. Obecně dávat bacha, ať si nic nemaže na obličej - nějaké rtěnky, jelení loje atp. Co se dotýká, ideálně bavlněné, čili žádné chlupaté nákrčníky a roláky. A ať si to neškrabe.
Zkuste tuto zinkovou mast https://ekzemfree.cz/products/zinkova-mast-ruzn... - pomáhá klidnit a vysušovat podrážděnou pokožku
Jenom bych se ráda připíchla jestli se někdo ozve, protože dceři se také občas udělají taková místečka . Teď na ručičce a přesně pak to zmizí a nic.