Atopický ekzém. Lze místo ovesných vloček použít žitné?

keksik002
14. led 2021

Lze použít pro atopika místo ovesných vloček žitné vločky..? nebo to nemá ten účinek..? Děkuji

maaaadlaaaaa
14. led 2021

@keksik002 účinek jaký?

keksik002
autor
14. led 2021

@maaaadlaaaaa píše se, že ovesné vločky zklidňují pokožku atd.. tak jestli ty žitné vločky fungují stejně, nebo ne

maaaadlaaaaa
14. led 2021

@keksik002 No normální pokožku, dostala jsem darem ovesnou koupel. Z vany jsem vylezla rudá jak rak a všechny prasklinky mi to tak rozdrazdilo, že jsem se bolesti musela škrábat a měla slzy v očích. Koupel znova, namazala cely tělo a asi hodinu nadávala než to ustoupilo. Měla jsem opravdu hroznou reakci,takže bych to raději nezkoušela. Doktorka mi pak řekla, že bych neměla ani jíst nic podobného + vše co obsahuje škrob. A opravdu jsem vypozorovala, že se mi ekzem zhorší po ovesnych vlockach, klasický mouce, bramborach, mrkvi a atd. Jestli to chceš zkusit doporučuji v menším množství nebo naložit do lázně třeba jen ruce a uvidíš. Mně to akorát kůži rozdrazdilo.

keksik002
autor
14. led 2021

@maaaadlaaaaa no a muzu misto ovesnych vlocek pouzit ty zitny?

maaaadlaaaaa
14. led 2021

@keksik002 Já bych do toho nešla, ale zkusit můžeš cokoliv. Ty víš sama nejlíp, co tobě nebo dítěti nevyhovuje. Žitný jsou asi jistá alternativa, ale reakce může být u každého jiná.

trlik
14. led 2021

Já mám po ovesné koupeli krásně hebkou kůži, tak bych to být tebou zkusila na sobě, jestli mají žitné stejný účinek 🤷

keksik002
autor
15. led 2021

Tak koupel v zitnych vlockach - konečně se neskrabal, nic ho nesvedilo, nestipalo. Po koupani jsem namazala a konecne prvni klidna noc 🙂
A ted, koupit zase zitne nebo uz ovesne :D zkusím zitra pul na pul

mar8
17. led 2021

@keksik002 a co raději zkusit třeba přírodní olej do koupele?

keksik002
autor
18. led 2021

@mar8 nefunguje, olej sice zustane na kuzi, ale nevstreba se, tudiz je cdly suchy a skrabe se

dixi86
18. led 2021

Pokud ma ekzem, tak olej naopak rozdrazdi, pokud to nechce uz jen promazavat. Koupala jsem jen v ovesne a je to top. Plus nam zabrala Bioderma. Drzim pesti, je to boj, ale da se zvladnout.

keksik002
autor
18. led 2021

@dixi86 dekuji, no donedavna nam zabirala jen dieta.. Ted uz je treba i mazat.. Super je zinkacek, ale chtela jsem tomu trochu pomoct i tim koupanim

aneta_v
18. led 2021

@keksik002 nám pomohl Lipikar

mar8
18. led 2021

@keksik002 a třeba Aloe vera jste zkoušela, to je proti škrábání super, i na zahojení třeba ran

keksik002
autor
18. led 2021

@aneta_v to jsme jeste nezkouseli dekuji 🙂

keksik002
autor
18. led 2021

@mar8 ano, bohuzel taky stipe :(.

mar8
21. led 2021

@keksik002 a jaké jste měla to Aloe vera z LR nebo z Eurony?

keksik002
autor
21. led 2021

@mar8 to uz nevim, každopádně
Koupeme ve vlockach, mame nejake kremy z lekarny primo namichane a fenistil kapky..uz se neskrabe, hoji se a je to lepsi

mar8
23. led 2021

@keksik002 takto je dobré, že je to lepší, určitě to chce i prát v šetrném prášku nebo gelu, používat prostě přírodní prostředky, kdybyste měla zájem, tak klidně napište zprávu, můžu doporučit, mají třeba i sprej proti roztočům, který vyčistí madrace

keksik002
autor
23. led 2021

@mar8 diky, ale asi nechci zkoušet něco jiného, když to co mame nam vyhovuje 🤷‍♀️

libra
23. led 2021

Koupeme děti v ovesné koupeli https://www.benu.cz/ovesna-koupel-doza-350g-top... a negativní reakci nemají. Naopak. Žitné jsme nezkoušeli.

asojakova
23. led 2021

Než tyto předražené koupele, zkuste raději tuto variantu: Balíček ovesných vloček za 10 Kč, nasypat trochu do ponožky, zasukovat,hodit do vany. Děti s tím ve vodě blbnou, ponožka je pak na povrchu slizká, a tím se umývají. Fungovalo to u dcery, když byla miminko, a i teď, když se jí AE v lehké formě ve 4 letech vrátil.

marti89
23. led 2021

My koupeme u tchýně v ovesných a doma dávám mořskou sůl, poté rychlou vlažnou sprchu a hned po vyndání mokrého mažu olejem, aby se dobře vstřebal.