Lze použít pro atopika místo ovesných vloček žitné vločky..? nebo to nemá ten účinek..? Děkuji
@maaaadlaaaaa píše se, že ovesné vločky zklidňují pokožku atd.. tak jestli ty žitné vločky fungují stejně, nebo ne
@keksik002 No normální pokožku, dostala jsem darem ovesnou koupel. Z vany jsem vylezla rudá jak rak a všechny prasklinky mi to tak rozdrazdilo, že jsem se bolesti musela škrábat a měla slzy v očích. Koupel znova, namazala cely tělo a asi hodinu nadávala než to ustoupilo. Měla jsem opravdu hroznou reakci,takže bych to raději nezkoušela. Doktorka mi pak řekla, že bych neměla ani jíst nic podobného + vše co obsahuje škrob. A opravdu jsem vypozorovala, že se mi ekzem zhorší po ovesnych vlockach, klasický mouce, bramborach, mrkvi a atd. Jestli to chceš zkusit doporučuji v menším množství nebo naložit do lázně třeba jen ruce a uvidíš. Mně to akorát kůži rozdrazdilo.
@maaaadlaaaaa no a muzu misto ovesnych vlocek pouzit ty zitny?
@keksik002 Já bych do toho nešla, ale zkusit můžeš cokoliv. Ty víš sama nejlíp, co tobě nebo dítěti nevyhovuje. Žitný jsou asi jistá alternativa, ale reakce může být u každého jiná.
Já mám po ovesné koupeli krásně hebkou kůži, tak bych to být tebou zkusila na sobě, jestli mají žitné stejný účinek 🤷
Tak koupel v zitnych vlockach - konečně se neskrabal, nic ho nesvedilo, nestipalo. Po koupani jsem namazala a konecne prvni klidna noc 🙂
A ted, koupit zase zitne nebo uz ovesne :D zkusím zitra pul na pul
Pokud ma ekzem, tak olej naopak rozdrazdi, pokud to nechce uz jen promazavat. Koupala jsem jen v ovesne a je to top. Plus nam zabrala Bioderma. Drzim pesti, je to boj, ale da se zvladnout.
Koupeme děti v ovesné koupeli https://www.benu.cz/ovesna-koupel-doza-350g-top... a negativní reakci nemají. Naopak. Žitné jsme nezkoušeli.
Než tyto předražené koupele, zkuste raději tuto variantu: Balíček ovesných vloček za 10 Kč, nasypat trochu do ponožky, zasukovat,hodit do vany. Děti s tím ve vodě blbnou, ponožka je pak na povrchu slizká, a tím se umývají. Fungovalo to u dcery, když byla miminko, a i teď, když se jí AE v lehké formě ve 4 letech vrátil.
My koupeme u tchýně v ovesných a doma dávám mořskou sůl, poté rychlou vlažnou sprchu a hned po vyndání mokrého mažu olejem, aby se dobře vstřebal.
@keksik002 účinek jaký?