Atopický ekzém. Jak zmírnit u dítěte?

nagojka
1. čer 2023

Ahoj maminky...prosiiiimmmm....🙏🙏🙏nemáte nějakou zaručenou radu jak zmírnit u dítěte atopak?synovi se to teď tak šíleně rozjelo...🤦🤦24.6. odlitame do Tunisu a já se bojím toho že tam s tím bude problém...mazu promašťuju ale malej se sebe jak blazen...za krkem už to má rozdrapany až do krve ..doktor to viděl napsal nám nějakou dělanou mastičku mažeme s ní teprve od včera...že zoufalství už uvažuju že mu zavolám o nějakou mast s kortikoidama...ale pořád se tomu braním...vím že atopak je zlo a noční můra...tohle malej sdedil po mě...osypanej je opravdu od hlavy až k patě...ach jo...

dominge
1. čer 2023

@nagojka doporučuji domácí mast z konopím. U nás nic jiného nezabírá

nagojka
autor
1. čer 2023

@dominge díky pokusím se někde sehnat..

mishka87
1. čer 2023

@nagojka musíte zkoušet. Někomu pomáhá promašťovat, jinému zase vysoušet zinkovou mastí. Já mám atopak od mala a nic než kortikoidy mi na rozjetý ekzém nepomáhají. A pak samozřejmě dieta. To znamená žádné jahody, čokoláda atd.

palja
1. čer 2023

@nagojka já jsem se taky bránila a řídila jsem se nejakyma radama co kdo poradil na internetu a víš co? Nakonec jsem si šla k dr pro zadanku na kožní, dr koukla napsala locoid a ještě nějakou smradlavou michanou mast a ten locoid (kortikoidy) jsme měli mazat jen 3 dny, pak nějakou dobu ob den a to jsme ani nemazali, protože hned po těch třech dnech to zmizelo. Ale zmizelo to už navzdycky. Dcera teda měla jen jedno ložisko na krku. Ale já husa jsem říkala pořád počkáme, počkáme, kortikoidy nechci a kvůli mě to měla 8 měsíců. Jedna návštěva kožní a hned to bylo pryč. Kdybysme tam šli hned, tak bysme mohli mít klid dřív.
Takže za mě žádné rady z internetu, protože každému na atopak zabere něco jiného. A hlavně by se to nemělo promašťovat, ale vysusovat. Nám to i zinková mast zhoršila.

mishka87
1. čer 2023

@nagojka jinak jako prevence je důležitá dostatečná hydratace. Takže nějaké tělové mléko, které vám bude vyhovovat a i dostatečně pít. Ideálně čistou vodu. Mě nejvíc vyhovuje La Roche posay. Ale každému sedne něco jiného no. Jinak zkuste vypozorovat, co mu atopák zhoršuje. U mě je to stres a hlavně dlouhá zima, kdy ta kůže pořádně nedýchá. Přes léto jsem v pohodě. Dokonce mi nevadí chlorovaná voda, ale naopak moře mi dobře moc nedělá, ani když se okamžitě osprchuju. To samé třeba Karlovarská sůl nebo chomutovské kamencové jezero mi vadí. Jedině čistý potok nebo říčka, jako třeba Kamenice, nebo zatopený lom či pískovna mi nevadí. Je to věda no, ale časem na vše přijdete. A taky s pubertou to může zmizet.

nagojka
autor
1. čer 2023

@palja díky ...on každý doktor říká něco jiného no🤷🤷on je právě vysušenej šílene...a osypanej úplně komplet...začínám mit i podezření na to že má alergii na sluníčko🤦🤦a máš pravdu...lepší je dát tři dny kortikoidy než se trápit tak dlouho...

hanyzka11
1. čer 2023

I já bych šla do lehkých kortikoidů, pokud to má hodně a máte někam letět. Syn na to taky trpí i když nemá po kom. Měl hodně pod koleny a nohy. Až přeléčení kortikoidy pomohlo. A to měl kolem 1 roku. Vypozoroval jsem, že mu to dělá asi banán a když se koupe. A to používáme mýdlo minimálně a ne voňavé. Prostě mu asi vadí ta voda Tak sprchujeme. Koupe se výjimečně. Miluje banán i koupání, ale jak to zkusíme, tak to má zase. A krémů jsme taky vyzkoušeli mraky. I drahých.

barmil
1. čer 2023

@mishka87 přesně, syn reaguje na jahody a rajcata, ale jen když jsou "chemicke", mimo nasi sezonu. Lokalni v běžné době snasi. Teď mi reaguje na písek, jakmile si tam jde hrat, nohy samý rudy flek. Ale mám ho kvuli tomu držet u rybnika na dece? Nebo dávat leginy? 9.jdeme k doktorce a už jsem taky nahlodana na kortikoidy..zkouseli jsme eliminaci, dávat hodně zelene zeleniny, mazat konopnou masti, fenistil kapky, homeopatika..a stejně se to vraci..

mishka87
1. čer 2023

@barmil já mám třeba reakci na konopí, aloe Vera a heřmánek. Ale jen při styku s kůží. Vnitřně mi to nevadí 🤷. Pak ještě nesnesu příliš mastné krémy nebo právě tu zinkovku. A postupně jsem začala mít alergii na domácí prach, kočku (silná reakce), psa, para ořechy a bohužel i meruňky. A to i na domácí meruňky, co nejsou chemicky ošetřené 😭. Přitom jako dítě jsem je jedla ve velkém u babičky. Bohužel ty meruňky mi stahují i hrdlo a neskutečně mě bolí po nich žaludek. Naštěstí astma, co mi předpovídala doktorka, se zatím nekoná. Mamka si do dnes vyčítá, že mi to způsobila ona, protože pracovala jako vzorkařka v chemičce. Já jí to za zlé samozřejmě nemám, ale nenechá si to vymluvit.

levandule_k
1. čer 2023

Lopuchová mast od Dr. Popov, krásně mi zkrotila ekzém, když jsem ho měla rozjetý. Vysadit dráždivé potraviny, u mě to byly mořské plody a exotické koření (čili, zázvor). Jinak bych hledala psychosomatický důvod, nejen u něj, ale i u tebe, otce dítěte. Já jsem si tam důvod poznala, zpracování tématu mi pomohlo. Dneska je ekzém pouhou vzpomínkou.

zekrt
1. čer 2023

Mně i dítěti pomohla psychoterapie. Šla bych na to "přes hlavu".

dashyyy
Odpověď byla odstraněná
Zobraz