Atopický ekzém. Co pomohlo Vašim dětem?

nikca269
16. pro 2019

Ahoj🙂 chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás nemá zkušenosti s atopickým exemem. Synoj teď rostou zoubky a má to na zadickach hodně, špatně spinká, furt se budi jestli ho to svědí nebo ty zoubky..? Vyzkoušeli jsme na ten exem už Holtovu mast a Uriage.. Nic moc nám nezabírá, proto se chci zeptat co pomohlo vaším detem? Děkuji za odpověď 🙂

slunickovm
16. pro 2019

@nikca269 nam se pri zoubkach taky hodně zhorsil. Pomohlo vyloučit vsemozne alergeny ze stravy i kdyz normálně nevadi, zvlhcovat vzduch, myti v linole. To jsme dělali hlavně pri zoubkach a po očkovaní

ivule95
16. pro 2019

My jsme teď byli na alergologii, protože se malé ve velké míře v září ekzém vrátil. Myslela jsem ,že je pokoj,od jara byl klid. Koupili jsme Linolu a za mě super. Už po prvním namazání to hodně vybledlo a přestala se škrábat.

nikca269
autor
16. pro 2019

Moc děkuji za rady, zkusíme Linolu, snad by mohla pomoct, alergeny mu teď vsadím a víc zvlhčovat vzduch a uvidíme

martt
16. pro 2019

Používala jsem měsíček naložený v sádle nebo v kokosovém oleji. Prádlo jsem prala na dvojí máchání aby tam nezbyl prasek. Úprava stravy také pomůže. A zkusit vypozorovat jestli není něco co by mu to zhorsovalo. Synovi naopak Linola exem zhoršila.

marketanova
16. pro 2019

Nemůžeme se ho vůbec zbavit, je to v zimě ještě horší..nevíte co použít?

andycr
16. pro 2019

@marketanova jsem lupenkář a obecně mám projev horší od zimy do jara 🤷Syn má takové flíčky taky a mažu Linolou nebo bepanthenm. Uriage dráhy a na prd jak pro něj i pro mě, a to to vychvalovala v lékárně bůh ví jaký to není zázrak.

jannym
16. pro 2019

U nas taky linola vyhrala - jedine po cem dcera nevrestela ze to stipe - mela vysev v obliceji, ale byl to boj na mesice nez to zmizelo

nikca269
autor
16. pro 2019

@andycr nám taky hodně vychvalovali Uriage v lékárně , tak jsem si myslela že to určitě pomůže a bude klid a ono prd😕

nikca269
autor
16. pro 2019

@marketanova já jsem si i říkala třeba jestli by nepomohl na ten exem přírodní léčitel

mamcalenca
17. pro 2019

já si vyrábím doma mast z konopí, a když je to alermující, namažu a pokožka se sklidní téměř okamžitě, přestane svědit, zkoušela jsem ji na sobě a můžu opravdu říct že na exém funguje(tedy když je moc špatný) kortikoidy, taky koupu v linole a v sójovém oleji

magdanaty
17. pro 2019

Změnit stravu - omezit sladké, hlavně čokoládu, pečivo, jíst hodně zelené zeleniny. Dcera má teď ekzem zase po dlouhé době taky..na svědomí to má Mikulas🙂

adel2507
17. pro 2019

@nikca269 Já syna každý den mažu tímto
https://www.notino.cz/bioderma/atoderm-intensiv... a stejnou řadu používám i na mytí. Prát určitě bez aviváže a používat co nejšetrnější prací prostředek. My s tím bojujeme od léta, tak taky teprve zjišťuju co a jak. Poslední dobou měl ekzém pořád hodně škaredý a zjistila jsem, že za to mohly mandarinky.

ivule95
17. pro 2019

@jannym taky to měla v obličeji a jak píšete, jediné co jí nestipalo. Dr. nám pořád psal excipial a po tom rvala jak tur 😥 a já toho vyzkoušela dost a vždy bylo maminko bolí,nebo pálí 😥

jannym
17. pro 2019

@ivule95 dcera nejdriv dostala nejakou masticku s kortokosteroidy ( v pribalovem letaku bylo vyslovne napsano ze se to nema pouzivat na oblast oci, nosu a ust - kde to mela nejhorsi takze pomoc za vsechny prachy - no vyuzily jsme ji pozdeji kdyz se mi osypala po antibiotikach to mela jen na trupu kdy vypadala jak dalmatin) no a musim zatukat uz mame pres rok pokoj (dcera to ma jako reakci na leky), syna uz od narozeni preventivnepromazavam linolou televym mlekem a taky fajn kdyz byl miminko stacilo ho ponorit do vody a byl hned samy pupinek - dr jen pokrcila rameny no jo ma citlivou kuzi jako sestra musite mazat a mazat...

milenab
31. bře 2020

Atopický ekzém - rada pro Vás
Dobrý den, narazila jsem na další vlákno ohledně atopického ekzému, nepročítala jsem celou diskuzi, ale v jiné diskuzi jsem již přispívala ---- ".. narazila jsem na spoustu z Vás, co vyzkoušeli vše možné. Mám za sebou zkušenost s atopickým ekzémem u syna, kterému je nyní 8 let. Někdo se tu ptal po zázračné masti - je to Synderman mast (namícháno v lékarně z lékařského vápna a vazelíny). opravdu krásně promašťuje a hojí. A další zázrak 🙂 poradím - Ovesnou koupel od společnosti Topnatur. Syn se po tomto zbavil toho nejhoršího."
toto jsme psala v listopadu 2016, stále musím potvrdit, že jsou to opravdu osvědčené věci. dále je výborný na promašťování pathenol s jogurtem, který je původně po opalování, ale nám pomohl a kupuji ho do zásoby. dále je dobrá bioderma s řadou atoderm. a na hojení od vitella zn mast.
milena

angelinie
31. bře 2020

@nikca269 pomohla nam eliminacni dieta (zkuste vygooglit) - nejsou pak potreba žádné léky ;) držím pěsti!