Atopický ekzém. Čím umývat a čím mazat?

calvac
9. říj 2022

Ahoj, synovi minulý týden diagnostikovali atopický ekzém. Dali nám k používání Linolu, ale nějak synovi nejspíše nesedí. Vypadá po ní ještě hůře. Raději bych radu již zkušených - čím syna umývat, čím ho mazat? Děkuji.

lenatko91
9. říj 2022

Umývat jen čistou vodou.. na ložiska je dobrá třeba zinková mast od Purity Vision.. jinak doporučuju tady skupinku Poradna pro atopický ekzém, u tohoto problému je třeba v první řadě pořešit stravu a střevní mikrobiom, kožní projevy jsou až výsledek vnitřního problému 😉

marianarem
9. říj 2022

@calvac Ja som atopicka a za vyse 40 rokov som vyskusala uz kadeco. Jediny krem, ktory mi naozaj sadol a nieco robi, je Laroche Posay Lipikar Baume AP+M. Mozu ho uz aj babatka. Umyvam sa vacsinou len vodou, obcas sprchovym olejom od Biodermy.
Pri ekzeme je to ale tak, ze kazdy si musi najst sam, co mu sadne. Mne uz ludia radili kadeco, co im pomohlo, no mne to nerobilo bud nic, alebo to bolo este horsie. Roky som si uz nedavala vobec nic, no po porode prislo velke zhorsenie. Vtedy mi lekarnicka odporucila ten Lipikar a nemohla som uverit, ze naozaj nieco robi.

calvac
autor
9. říj 2022

@lenatko91 děkuji.

calvac
autor
9. říj 2022

@marianarem děkuji.

pavlinakm
9. říj 2022

Cim mene, tim lepe..
Nevim jak mas stareho syna, ale kdyz byl syn maly, umyvala jsem mu jen zadeček pod kohoutkem a celého tak jednou za tyden az 14dni. Nepouzivat zadne ubrousky a pod. Kosmetika, zalezi zda ma rozjety ekzem nebo jen atopii. Ja mam opet vypozorovane, ze cim mene se maze, tim lepe. Cokolic dokazalo vydrazdit. U me ta Linola neskutecne vse zhorsila, palila me. Kozarka mi neverila.
Pak je dulezita strava a stav mikroflory strev. Na toto je dobrá vyse doporucovana skupina.

lucina90
10. říj 2022

Domácí zinková mast a důležitá je strava. Umývat vodou, nepoužívat chemii.

asutak
10. říj 2022

U nás pomohlo až moře. Už má 3 měsíce klid.

calvac
autor
10. říj 2022

@pavlinakm děkuji. Mně se ta Linola taky nezdá. Jinak syn má 4 roky.

anita95
10. říj 2022

Linola ne, hlavně masti moc nestřídat. Dceři se kůže strašně srovnala po sprchování olej Bioderma a mazání Dexeryl krém.

calvac
autor
10. říj 2022

@lucina90
@anita95
@asutak děkuji za tipy.

chaira
15. říj 2022

@calvac červená místa vysušovat např. zinkovou mastí. Je opravdu hojivá. Nebo sudokrém. My jsme léta používali modrou indulonu...syna nepálila, neštípala... vyzkoušeli jsme toho dost. Ekzém je problém střev. Zkuste vynechat mléčné a zařadit více zeleniny. Žádná aromata ani barviva v potravinách.