ATB na 5 dní. Mohli v lékárně namíchat malé množství?

marry94
9. pro 2022

Ahoj holky syn dostal atb.Fromilid v pondělí ted večer jsem mu dala dávku a zjistila jsem že suspenze došla nejsem jsi úplně jistá zda doktorka říkala že píše na 5 dní nebo týden🙈 myslíte že by mohli v lékárně namíchat malé.mnozsvti? Omlouvám se za stupidní dotaz ale jsem teď z toho nervózní zda je to v pořádku 🤦‍♀️

xnikax1
9. pro 2022

@marry94 Asi záleží jak na co, je blbý, že to vyšlo až takhle na vikend.. My jsme taky dostali před 14 dny atb ospen, který míchá v lékárně, sama doktorka mi řekla, že neví na kolik přesně to vyjde dní a že mám zavolat až bude docházet. Taky to vyšlo jen na 5 dní a doktorka mi posílala e-recept na další balení, že 5 dní je málo a dávali jsme ještě dva dny, na kontrole už řekla, že brát nemusíme.
Ale zase dcera třeba na zánět močového měchýře brala atb jen 3 dny, když už neměla potíže.

marry94
autor
9. pro 2022

@xnikax1 aha no tak to ted nevím co mám dělat 😔 jsem blba že jsem si to ráno nezkontrolovala ale nenapadlo mě to

xnikax1
9. pro 2022

@marry94 To je škoda, já se právě vždycky už radši ptám, jak dlouho to má přesně brát, protože jak nejsou teď všechny atb a dávají se dětem třeba silnější a půlí se, tak třeba teď dceři po 10 dnech brání dost tablet i zbylo.

levandule_k
9. pro 2022

@marry94 já bych si zavolala na pohotovost a popsala jim situaci...

marry94
autor
9. pro 2022

@levandule_k zkusím děkuji

xnikax1
9. pro 2022

@marry94 dejte vědět, jak jste dopadli,taky bych zavolala.

g_m
9. pro 2022

@marry94 Ja jsem jednou dostala hoooodne vynadane, ze jsem nejela na pohotovost kvuli jedne davce, kterou mi syn omylem vyrazil z ruky a ta se rozlila. Pry jsem mu předčasně ukoncila lecbu a jednu davku by mi dali i tam... Ja bych zkusila zavolat na pohotovost....

hojda
9. pro 2022

jakou máte zdravotní pojišťovnu? Některé nabízí konzultace s lékařem na telefonu, tam je možné se přeptat.

marry94
autor
10. pro 2022

@xnikax1 tak jsem dnes volala na pohotovost a doktorka mi řekla že tím že vybral celou lahvicku tím je vlastně dobral💁‍♀️ tak pokud se nám nic nevylilo nebo jsem ho nepredavkovala tak by to mělo prý stačit a v pondělí máme zajet k naší mudr.