ATB a zvýšené jaterní testy, jak jste to řešily?

luca1987
20. říj 2016

Ahoj maminky, mám rok a půl starou dcerku. Už je to pomalu půl roku, co dceři diagnostikovali neutropenii :( . Po tuto dobu malá bere ATB (Biseptol) 2x v týdnu po 12 hod půl tablety. Po půl roce se ji zhoršily jaterní testy :(. Je tu nějaká maminka, co má dítě s bud se stejným, podobným či jiným problémem, ale co bere ATB takto dlouho a začaly se zhoršovat jaterní testy? Jak jste to řešily? Dávaly jste nějaké podpůrné preparáty, bylinky či jiné? A havně, POMOHLO TO????? Docela se bojím toho, aby ani ne ve svých dvou letech měla dcerka zničená játra díky blbým ATB :(

lajla
20. říj 2016

@luca1987 nej na játra je ostropestrecova kaše od dědka kořenare, nejsem si.ale jistá jak podat tak malému.diteti...ale mají i ostropestrecovy olej a ten je v pohodě, nic lepšího není...využijte toho než ji začnou spát léky na játra
Plus kontaktovala bych někoho kdo se zabývá alternativní medicínou

luca1987
autor
20. říj 2016

@lajla v utery jsem byla u pana, ktery se zabyva alternativni medicinou. Doporucil mi to co vy. K tomu i na imunitu pyl v medu. Vse od dedka korenare. Sama od nej beru malinovou smes. Moc dekuji, chtela jsem prave znat nazor i jinych maminek, zda maji neco zaruceneho samy.

lajla
21. říj 2016

Vůbec není zač...jinak upřímně nevím nic o její nemoci, zda to znamená klasicky trochu zhoršené jaterky...
Ale zdá se mi atb 2krat týdne i když půl roku...že je brzo na nějaké rapidní zhoršení...jestli není chyba někde jinde ci v léčbě
Malá měla v tom věku atb prakticky půl roku nepřetržitě!!!! Než jsme ji soupli od doktorů jinam...od že doby žádné atb neměla , játra bez problémů

berynka
21. říj 2016

Ten ostropestřec je hodně dobrý, plus zařadit do jídelníčku červenou řepu, ta má skvělé účinky na játra. Držím palce, ať je to ok!

luca1987
autor
21. říj 2016

@lajla neutropenie je nemoc krve, spatna schopnost tvorby bilych krvinek. Takze imunita v haji. Prave, protoze uz to jde z kopce, tak jsem se to rozhodla resit i jinak nez chemikaliema, co ji predepisuji...

@berynka moc taky dekuji za tip. Zkusim ji neco z repy vymyslet. Je jeste ve veku, kdy si dost vybira a nesni jen rak neco. A moc dekuji za podporu.

luca1987
autor
21. říj 2016

A jeste se chci zeptat, zda mate zkusenosti s otropestrecovym olejem, smesi ci kasi? Co je z toho nejlepsi?

lajla
21. říj 2016

@luca1987 směs nebo kaše je prakticky to samé...on to ale nazývá stejně ostropestrecovy olej -KH je ta směs, je to drcený ostropestřec plus bylinky , nejsilnější...ale myslím že nepozre...Mi chutná,ale děti nevezmou... ostropestřec přímo jako olej nebude problém, na imunitu i super čistý rakytnik

berynka
21. říj 2016

@luca1987 ta řepa má výhodu, že je sladká, tak by u dětí mohla projít (u našich holek ne 🤐 😝 ) a nemusí to být jen kompot, jak ho známe ze školní jídelny 😉 .
Já dávám starší dceři na lžičku kapky ostropestřec, ale kamarádka dávala tip přímo na drcený, ten jde využít třeba na čaj.

luca1987
autor
21. říj 2016

Holky, ja to vidim na to, ze to do male budu pacit vsechno 😀 . Atb ji musim drtit do kase ci jogurtu abych to do ni dostala. Tu kasi uz mam doma, dnes jsem ji donesla. Sama jsem se u toho poprve kxichtila 😀. Ja sama repu miluju, tak by si ji mohla i mala oblibit. I kdyz tezko rict. Obema moc dekuji za rady.

luca1987
autor
22. říj 2016

Jeste bych se vas chtela zeptat, jak jste mi radily ten ostropestrec od dedka korenare. Mam ho doma, ale co me zarazi je, ze na obalu je napsano, ze to neni vhodne pro deti. Vetsinou do tri let. Jinak zkousela jsem male dat maličkou lzicku te kase a kupodivu to v pohode snedla a jeste dodala ham 😀

lajla
22. říj 2016

@luca1987 myslím že nevhodné spíš kvůli konzistenci...ne že by nemohla, juknete na složení... každopádně milionkrát lepší než každý chemický jiný lék který ji játra odrovnava
Napsala bych přímo do poradny dedka korenare, popsala potize,lecbu atd a poradí Vám přímo,co a jak brát

luca1987
autor
22. říj 2016

Ja prave byla u pana, ktery se zabyva bylinkami a alternativni lecbou. Doporucil mi prave bylinkovou, tymianovou a ostropestrecovou smes a olej. Jen me zarazilo to co bylo na krabicce, ze to neni pro deti. Ale @lajla dekuji za nazor 🌅

lajla
23. říj 2016

@luca1987 toho bych se nebála...my už těch směsi a všeho taky máme za sebou...důvěřovala bych mu, ví co dělá... každopádně pokud máte obavy, kontaktujte přímo.dedka korenare

luca1987
autor
23. říj 2016

@lajla uz jsem mu psala a odpovedel v celku rychle. Pili vase deti ty tinktury v pohode? Ja jelikoz kojim, tak mam problem do male dostat jinou tekutinu, krom dzusu. Ale nejsem si moc jista, zda se to do toho muze davat. Na to mi nikdo neodpovedel. A pomohly vam vsechny ty smesy?

lajla
24. říj 2016

@luca1987 já Vám pak pisnu

lajla
28. říj 2016

@luca1987 omlouvam se za pozdní odpověď ale měla jsem ještě pár restu
My neměli tinktury od dědka kořenare, takže nevím zda pomůžou...ale ptala jste se na játra a co vím tak jeho ostropestřec je top, používá mamka x let a je spokojena
Mi děti dostala do kupy jedná paní neurolozka, která se zabývá alternativní medicínou, stálo to dost,ale pomohla neskutečně..
Chválí si ji všichni co znám..my zacli chodit na doporučení a doporučuji dál

lajla
28. říj 2016

Jinak kojim taky, vše přes stříkačku...kolikrát s pevnějším stiskem

luca1987
autor
28. říj 2016

@lajla vubec nic se nedeje. Ale dekuji za odpoved. Uvidim jak male pomuzou ty bylinky a kdyztak se zamerime taky na alternativni lecbu.

luca1987
autor
28. říj 2016

Na zacatku jsem tez kojila pres strikacku. Taky to bylo z me strany slz, zd nemuzu kojit. Ted je ve veku, kdy se uz pomalu obslouzi sama 😀. To bude boj s odstavovanim

lajla
28. říj 2016

@luca1987 myslím léky a tinktury přes stříkačku😉

luca1987
autor
28. říj 2016

Aha, omlouvam se @lajla . Asi jsem to spatne pochopila. To ja pres strikacku nedavam. Terezce tekute leky musim michat do jidla a prasky drtit do kasi. Tinktury ji davam do piti. Pry se to muze redit vodou. Se strikackou by me hnala 😀😀😀