Astma, co by synovi sedlo?

calvac
12. únor 2018

Ahojte, prosím, mám doma 7 letého astmatika. Během inverzí se mu teď astma zhoršilo a kašle a kašle. Foukáme ráno a večer Seretide. K tomu je lehce nachlazený. Nikdy nevím, co mu na kašel dát, nic mu nezabírá. Naše Mudra doporučuje stále jen Dithiaden a ten taky nezabírá. U nás zabírá jen Codein v tabletách (což je silná palba). Nemáte nějaký fígl nebo neznáte něco, co by sedlo? Takto se plácáme již třetím rokem. Přijde mi, že astmatikovi prostě běžné léky a sirupy nezabírají. Budu ráda za každou radu. Jo, ještě inhalujeme, efekt bohužel také žádný. Děkuji moc.

makiszek
12. únor 2018

Ja jsem byla jako malá taky těžký astmatik, naštěstí se to v pubertě výrazně zlepšilo. Co si pamatuju, tak mi naši mazali hrudník mastí, nevím jestli to bylo psí sádlo nebo co, ale asi by se to dalo najít na netu. Zvlhcovac vzduchu je dobrá věc, pomohla mi v dospělosti pro černém kašli. A teď jsem si oblibila koloidni stříbro, třeba by to taky pomohlo. Jinak bych se zkusila zeptat přímo na alergologii

ssandy
12. únor 2018

@calvac dela dokrorka pravidelne spirometrii, vite co astma zpusobuje a ceho by se mel syn vyvarovat? Me nejvice na astma pomohla zmena lekare, pravidelne kontroly a dobre nastaveni leku. Jako SOS pouzivam ventolin, trvale v dobe, alergenu zenaro a avamys do nosu, ted posledni rok pravidelna lecba Gionou. To mi pomohlo

ssandy
12. únor 2018

Nejvic. Puvodni doktorka byla rada za ovecku, kterou uctovala pojistovne a moje problemy neresila. Dithiaden, zvlast pro dite, mi prijde uz docela prekonana lecba. Dneska jsou modernejsi leky. Mozna by to chtelo zmenit lekare.

zmrzlinka
13. únor 2018

Taky bych změnila lékaře. Skusila bych Prothazin. A v době nějakého akutního kašle ještě Ventolin. Podle mně jenom Seretide nestačí.

vega5
13. únor 2018

Když vezmu v úvahu, že v zimě v době respiračních onemocnění, je astmatik na tom hůř. Jeho průdušky jsou posedlé sekretem, a tím pádem spray nemá šanci účinkovat. Mám zkušenost třeba i s přechodným užíváním bronchodilatancií ve formě tablet. Např. SPIROPENT.

calvac
autor
14. únor 2018

@makiszek Ano,psi sadlo mu take mazeme a nic. Zvlhcovac nemame,mame pouze cisticku vzduchu. O koloidnim stribre jsem hodne cetla,uvazuji nad nim. Je i pro deti? Myslite,ze se tim neda nic zkazit?

calvac
autor
14. únor 2018

@ssandy Ano,dela vzdy spirometrii a vzdy ji ma v pohode. Ma alergii plevele a travy,ale v zime se vzdy zhorsi. Ventolin mu nesedi,dusive stavy nema,foukame Seretide s kortikoidy a denne bere antihistaminika.

calvac
autor
14. únor 2018

@zmrzlinka Ventolin mu nesedl,vubec na nej nereaguje,taky se mu hodinu po nem trepou ruce. Prothazin neznam,kouknu se na net.

calvac
autor
14. únor 2018

@vega5 Aha,tak tuto moznost neznam.

makiszek
14. únor 2018

@calvac koloidni stříbro není podporované lékaři a je oficiálně jen pro vnější použití na kůži. Nebezpečí vzniká až při mnohonasobnem překročení dávky. Samozřejmě u dítěte je potřeba být opatrnější. Kamaradka má syna, kterému jako malému mininku kapla 2 kapky při ekzemu a za den ho měl pryč. Když ho piju tak nejsem vůbec nemocná

ssandy
14. únor 2018

@calvac no ja vim, chce to hledat ucinnou lecbu, taky mi nesedlo vsechno, jedny leky mi zpusobovaly treba buseni srdce a stavy na omdleti. Giona treba funguje vyborne, kazdy to ma ale jinak. Doktorka by to mela resit a hledat. S atmatem se zit da.

zmrzlinka
14. únor 2018

@calvac tak když mu nesedí Ventolin tak Berodual. V letaku na Prothazin najdeš ze není vhodný pro děti do 10 let, ale píše se i kojencum. Chtělo by to změnit lékaře a vytipovat co Tvému synovi sedne aby ste se netrapili.

zmrzlinka
14. únor 2018

@calvac jo ještě mně naladlo ze některým dětem pomahaji Fenistil kapky

ssandy
14. únor 2018

@zmrzlinka ty ted pomohly male na rymu, kdyz mela uplne ucpany nos. Sice na nic netepi, ale na otekle sliznice byly super. Jsem ani nevedela, ze se dela v kapkach.