Ahojte, prosím, mám doma 7 letého astmatika. Během inverzí se mu teď astma zhoršilo a kašle a kašle. Foukáme ráno a večer Seretide. K tomu je lehce nachlazený. Nikdy nevím, co mu na kašel dát, nic mu nezabírá. Naše Mudra doporučuje stále jen Dithiaden a ten taky nezabírá. U nás zabírá jen Codein v tabletách (což je silná palba). Nemáte nějaký fígl nebo neznáte něco, co by sedlo? Takto se plácáme již třetím rokem. Přijde mi, že astmatikovi prostě běžné léky a sirupy nezabírají. Budu ráda za každou radu. Jo, ještě inhalujeme, efekt bohužel také žádný. Děkuji moc.
@calvac dela dokrorka pravidelne spirometrii, vite co astma zpusobuje a ceho by se mel syn vyvarovat? Me nejvice na astma pomohla zmena lekare, pravidelne kontroly a dobre nastaveni leku. Jako SOS pouzivam ventolin, trvale v dobe, alergenu zenaro a avamys do nosu, ted posledni rok pravidelna lecba Gionou. To mi pomohlo
Nejvic. Puvodni doktorka byla rada za ovecku, kterou uctovala pojistovne a moje problemy neresila. Dithiaden, zvlast pro dite, mi prijde uz docela prekonana lecba. Dneska jsou modernejsi leky. Mozna by to chtelo zmenit lekare.
Taky bych změnila lékaře. Skusila bych Prothazin. A v době nějakého akutního kašle ještě Ventolin. Podle mně jenom Seretide nestačí.
Když vezmu v úvahu, že v zimě v době respiračních onemocnění, je astmatik na tom hůř. Jeho průdušky jsou posedlé sekretem, a tím pádem spray nemá šanci účinkovat. Mám zkušenost třeba i s přechodným užíváním bronchodilatancií ve formě tablet. Např. SPIROPENT.
@calvac koloidni stříbro není podporované lékaři a je oficiálně jen pro vnější použití na kůži. Nebezpečí vzniká až při mnohonasobnem překročení dávky. Samozřejmě u dítěte je potřeba být opatrnější. Kamaradka má syna, kterému jako malému mininku kapla 2 kapky při ekzemu a za den ho měl pryč. Když ho piju tak nejsem vůbec nemocná
Ja jsem byla jako malá taky těžký astmatik, naštěstí se to v pubertě výrazně zlepšilo. Co si pamatuju, tak mi naši mazali hrudník mastí, nevím jestli to bylo psí sádlo nebo co, ale asi by se to dalo najít na netu. Zvlhcovac vzduchu je dobrá věc, pomohla mi v dospělosti pro černém kašli. A teď jsem si oblibila koloidni stříbro, třeba by to taky pomohlo. Jinak bych se zkusila zeptat přímo na alergologii