Ach no, vim, harm hloupa a hrozna, prosim nepiste mi sem jak jsem to mohla udelat..
Synovi jsou ctyri a pul roku. Zijeme v zahranici -na samote-nejblizsi Dr hodina busem. Maly mel asi 3 tydny zhorsujici se kasel, hlavne vnoci kaslal stale... U Dr jsem byla asi v druhem tydnu a nic mu nedali, pry virus a tim si musi projit sam.
Po tydnu se zhorsovalo a tak me stupidne napadlo -mu dat ATB sama, mam z CR nejake antibiotika dovezene.
Protoze v minulosti nekolikrat mel Clarythmycin nebo li Klacid v tekute podobe a vzdy mu zabral, dala jsem mu rozmackane 125 mg dvakrat denne po dobu 8 dnu. (Rozpulena 250ml tableta)
Ihned zabralo a kasel ustoupil do dvou dnu...
Dnes prakticky s ATB koncil ale od vecera si stezoval jak ho hrozne boli noha-lytko.
Hned me to vydesilo a koukam na internet a vyjelo mi ze tyto atb mohou zpusobit rozklad svalu v tele..
Ted se tady stresuji co jsem to zpusobila.. je to mozne? Prosim nepiste mi jak jsem hrozne nezodpovedna, uz si uvedomuji a nikdy nic bez predpisu nedam. Omlouvam se, ze pisi bez hacku, pisi z mobilu na rychlovku..diky vsem za odpoved.
@slunickova123 je tuším lékařka ? 😉
@havu lichořešnici mám a dávala jsem skoro dva týdny ale nepomohla.
Dnes už běhá normálně, ATB již nedávám. Snad to bylo jen natáhlý sval? Také zmiňoval, že se prý uhodil do kolena o roh postele ale to se mi nějak nezdá, na to jak dost brečel skoro celou noc...
Díky moc.
Mě právě vyděsilo to, že ho nikdy noha nebolela a zničehonic to začalo a pak znovu vzbudilo ho to a brečel a brečel a naříkal jak ho hrozně bolí noha -lýtko.
Pro vahovou kategorii 12 -19 kg je toto mnozstvi akorat. Rozpad svalstva je velmi vzacna reakce, kterou by mohl mit i po obvyklem mnozstvi, kterekoli dite. Projevilo by se to i jinak, spis se nekde bouchl nebo tak. Priste radeji ale jdete k lekari. Ale pokud by dite nemelo teplotu ,sla bych, az pokud by se kasel nwzlepsil po tydnu - bronchitidu zpusobuji v 90% viry.
@slunickova123 dekuji mnohokrat. On vazi asi 15 kg.
ja se prave obavala zda v tech tabletach pro dospele neni neco navic- pro jeho vek skodliveho, co by v tom detskem sirupu Clacidu nebylo..diky moc. 🙂
Ahoj, teď už řeš jen následky. Zajdi k doktorovi a zeptej se a co a jak. Nebo aspoň doktorovi zavolej ať máš jistotu, že se to po čase srovná. A já osobně bych synovi dala hořčík na svaly taková první pomoc. Jinak příště si kup v ČR homeopatika nebo přírodní antibiotika lichořeřišnici.