Dobrý den, chtěla bych se zeptat na antibiotikum Amoksiklav proti zánětům.
Mám dvojčata, jedna měla o 3 dny dřive zánět na nožce u nehtoveho lůžka. Začali ji opruzeniny, lteré i když jsem.mazala a často přebalovala nemizeli. Teđ je dobrala a je to lepši.
Druhá s dvojčat má opruzeni o hodnĕ horši.strasne ji to pali a vypada to jako spalenina proste hruza. Takto jsem to nikdy nevidela.
Nemate nekdo zkusenost popr. Lečba?
Dekuji
@monca98 dekuji za odpoved
@ulmanka0 dekuji moc
U dětí jsem se s tím nesetkla, ale sama jsem měla Amoksiklav a bylo to peklo... Hlavně po dobrani... Jinak u dcerka měla po plinach úplně hroznou opruzeninu, jak píšeš skoro jako spalenou kůži a zkoušela jsem kde co, dokonce i u doktora jame s tím byli.. Tehdy nám napsal jakousi mast, vůbec nezabrala a pak mi kdosi doporučil Imazol... Chvála mu do nebes, protože ten jediný nám do dvou dnů zabral a po opruzenine ani stopy.
@kathrinepierce Bude to z tech atb..syn taky mel. Davej probiotika a doporucim koupit imazol je protikvasinkovej.
@kathrinepierce Širokospektrá antibiotika jako Amoksiklav vyhubí kromě “zlých” bakterií i ty “dobré”, proto mají ostatní druhy mikrobů (jako například kvasinky) šanci přerůst a způsobit opruzeniny snáz než za běžných okolností. Je dobré během podávání ATB dávat i probiotika, ale ne vždy to pomůže. Lokálně mazat určitě protiplísňovým přípravkem, například Imazolem. Po ukončení léčby se opruzeniny postupně zahojí.