Alergie u 2měs. mimča? Pšíká, má zarudlé oči

aalleenn
31. kvě 2015

Je možné, že by bylo naše 2m mimi alergické? Často pšíká a má i takové zarudlé oči, červená víčka, i obočí. Ne pořád ale dost často, co s tím, může to být alergie nebo co jiného? díky za názory

heduska82
31. kvě 2015

@aalleenn muze, proc by ne, starsi mel prvni dva roky alergicky zanet spojivek, letos nastesti nic.

zo_ja
31. kvě 2015

Může. Pylu teď bylo extrmně hodně, řepka ij. Mrkej na auta, když jdeš po ulici, kolik tam toho leží...
V době, kdy mám problém s pylem (jsem alergická) mi totéž způsobuje prach, cigaretový smrad (stačí kuřák, který je tím načichlý, nemusí zrovna kouřit, vléz do autobusu, v kterém řidič na konečné kouřil ap.), loupání brambor, zvířecí srst a pach v uzavřeném prostoru, smog ve městě - prostě věci, které mi mimo mé alergické období roku nevadí. Tělo je rozdrážděno, reaguje i na jiné věci. Chci tím říct, že miminko může mít tenhle problém třeba doma na podnět, který alergii nezpůsobuje, ale trochu ho dráží. A taky - venku jsem třeba ok nebo pak ani ne, ale doma někdy chytám alergické záchvaty třeba po několika hodinách po návratu zvenku, mezitím třeba byl i klid. Takže tam může být taky nějaká setrvačnost/časová prodleva.
Vadit může taky prací prášek (třeba Persil je pro mě příšernej), aviváž, pyl zachycený na oblečení. Doporučuju něco echt pro děti, nebo zkus mýdlový sliz, mýdlové ořechy atp. Mně pomáhá se po návratu zvenku sprchnout, miminko bude stačit otřít - obličej, ruce, a zkusila bych vyměnit vrchní část oblečení - to zvenku bude mít v tomto období na sobě dost pylu, prachu ap.
Častá je taky alergie na peří, pokud máte péřové peřiny, mohou vadit, ať už samy o sobě nebo jen v tomto období, obdobně zvířata - srstnatá, ale ještě víc třeba ptáci.

aalleenn
autor
31. kvě 2015

tak asi budu muset za dětskou?...

majkoz
1. čer 2015

Za mně ne, alergie je psychosomatického původu a tedy 2 m prcek., nechci se někoho alergického dotknout, ale nemá být proč alergický... na prach, pyl atd , na prací prostředek může být podráždění-ale to by se projevilo jinak-na kůži. Spíš bych se přikláněla k nějaké virové infekci..,anebo...,z osobní zkušenosti-zarudlá víčka, červené oči a celková "jinakost"- nevyspání, tedy nedostatečně podchycený spací režim..Ale? Nevím? Snad jen zkoušet, ikdyž nevypadá ospale, zda by se mrňousek neprospinknul......Ánebo, náš prostřední byl přecitlivělej na sluníčko-*tzn. že nosil co by ročňák slun. brýle, máme to v rodině, tak mě napadá ještě světloplachost...ale to zas oči spíš slzej...mnó=o, moc jsem neporadila, tak ať je všechno v pořádku!

heduska82
1. čer 2015

@majkoz tak to me pobavilo...mas opravdu pocit, ze ani ne pulrocni dite ma z nevyspalosti nebo infekce pozitivni testy na pyly a psa??? To je hodne odvazne tvrzeni. Bych ti ho v tom nejlepsim prala mit doma. Az soukroma ocni ambulance mu dala kapky do oci a byl klid. Rval a rval a rval, ve dne, v noci, oci desivy, nedalo se na nej ani podivat, jak je mel bolavy. Po jednom dni kapani byl klid.... A opravdu mas pocit ze 2mesicni mimino si vsugeruje alergii na mleko? Asi nemas moc zkusenosti kdyz takovou blbost napises...

lucieandrlova
1. čer 2015

@majkoz taky jsem se pobavila... 😉 čím tedy podle Vás mám vyvolávanou alergii? Každý rok ve stejném období od 16-ti let?

majkoz
1. čer 2015

@lucieandrlova Podle mě? Já nevím, na to si budete muset přijít sama... 😉
@heduska82 To jsi to trochu překroutila, odpovídala jsem zakladatelce..Potvrzenou alergii nemají, tak jsem špekulovala, z čeho by to mohlo být...O alergii na mléko, o alergii na psa u půlročňáka...já nevím, ale v mém příspěvku nic takového nečtu, ale ty asi jo...Mno neva, zkušeností s alergií mám hafo,,ale to bys slyšet nechtěla.Mně jako dítěti taky vyšla alergie na všechno možný a nevyléčily mi ji žádný léky...
Ale jinak jsem ráda, že jsem Vás pobavila 🙂 Zkuste se pobavit i sami a pohledejte si o alergiích něco...

heduska82
1. čer 2015

@majkoz me uplne staci ta cast, ze jedinec nema proc byt alergicky...to je hodne zjednodusene. Cely lonsky rok jsem s mladsim ztravila na alergologii, nakoupila a precetla odborne knihy, tak me neucte, jak to funguje. 😉 Ja tuhle vasi teorii nadhodim synovci, ktery uz roky nenavidi repku, diky ni temer nevidi, nic nepomaha, musi to obdobi proste prezit. To ho urcite potesi. 😀

heduska82
1. čer 2015

@majkoz jo a jinak alergie jako takova vylecit nejde, stale se vyviji, meni se pricina problemu ev.uplne zmizi, lecbou se jen potlaci jeji projevy na snesitelnou mez.

majkoz
1. čer 2015

@heduska82 OK, můžeme se tu bavit o alergiích, ať už tak nazýváme cokoli, ale na to nemám čas... Já Vás nic učit nechci, to fakt néé, mám jiný názor, no, toť vše..Jako dítě jsem na alergologii strávila dost času a pomohlo mi až v dospělosti uvědomění si, že žádnou alergii nepotřebuji...Asi teď vyskakujete ze židle, že? 😉 Můžete mne tu uvádět do alelůja, stejně z Vás kejchat nezačnu 😀