Dobrý den, prosím o zkušenosti...
U syna (5 let) máme podezření na alergii - neustále mu teče z nosu, poslední dobou ho svědí oči, v noci začal chrápat, kýchá. Pediatr mu předepsal Aerius s tím, že testy na alergologii až na podzim. Nerada bych syna dopovala "zbytečně" bez jakéhokoli prokázání alergie. Opravdu se testy dělají jen mimo sezónu?
Předem děkuji za odpovědi 🙂
@meggie12345 nam vzdy delali v zime, mimo pylovou sezonu, ale kamaradce delali kozni testy kdyz ji bylo doslova nejhur. Tusim byl konec srpna. Poprosila bych o zadanku a obvolala ambulance. U nas v okoli je v nekterych ambulancich cekaci doba i 3 mesice
@meggie12345 a jak chceš jeho potíže řešit?Když má potíže a Aerius mu zabírá ,tak asi léčba funguje ne?A už ještě je alergický na lípu nebo olši je jedno ne?
Naše alergoložka dělala ted v dubnu a neteř byla tento týden.... záleží na doktorce. Jinak lecbu dávej, pokud3mu zabírá a máš podezření. Syn teď trpí,jak kvete bříza....
@zmrzlinka Ještě žádnou potvrzenou alergii nemá. Ten Aerius sirup mu předepsala pediatra, ještě jsem ho nevyzvedla v lékárně (mám e-recept), takže nevím, jestli mu funguje. Každopádně než ho začnu něčím ládovat, tak zjišťuji informace. Jen jsem chtěla vědět, zda opravdu musíme čekat půl roku na testy, nebo zda byl někdo i v sezóně.
Testy se dají udelat kdykoliv. Kdyby měl např .roztoče,tak k čemu je čekání.
@zizkmi děkuji za radu, s čekací dobou jsem nepočítala 🙄 Nechám vystavit žádanku co nejdříve...
Potvrzenou alergii na holka dlouho a na další testy jde teď po neděli.
@meggie12345 my jdeme prave kvůli stejným příznakům teď v pondělí termín jsme dostali do měsíce
@meggie12345 já měla Aerius pro děti i když nejsou alergici. Prostě na zmírnění potíží, aby se vyspaly v noci, líp se jim dýchalo při rýmě, ostatní mají třeba fenistil kapky, ale na naše děcka nezabírají.
@meggie12345 tipla bych brizu a roztoce, nemel ted covid nebo nejake ocko, to mohou byt spoustece. Aerius neni zadna hruza, dava se na noc na zplasknuti sliznic. Pred testy by ale mel byt delsi dobu bez aeriusu a souhlas, objednani muze byt 2-3 mes.
@meggie12345 ale má příznaky a já jako alergik můžu říct ,že neustále smrkání a svědění oči je docela protivné a únavné....to mu je ten Aerius v lékarni asi houby platný 🙁
A alergolog mu ho stejně předepíše+ nějaké kapky do nosu.
@meggie12345 testy se dělaji vždy mimo sezpnu, je to spolihlivější, aspon moje dr to tak dělá
@meggie12345 Musím po zkušenosti souhlasit s mudr.. Opravdu se prvotní testy dělají mimo pylovou sezonu. Nechej si vystavit tu žádanku a domluv se přímo na alergologii.
Syn byl pred rokem na konci kvetna. Nejaky vhodny termin nikoho nenapadlo resit. Priznaky ma podobne - vodnata ryma, svedeni oci. Vysli mu roztoci a plisne. Taky dostal Aerius. Ted funguje bez nej. Potize s rymou byly hlavne ve skolce, zmenili jsme skolku (z jineho duvodu ale) a pomohly nano povlaky na matraci a polstar. Kdyz ma potize, vyperu mu i prikryvku a zas je ok.
@meggie12345 Nam je delaly ted 11.dubna. 🤷🏼♀️