Uz jste se nekdo setkal s alergickou reakci na zeleninovy prikrm?
Nas maly se dnes po par lzickach kvetaku kapku osypal, do 60 minut to bylo pryc, ale mel cervene flicky na oblicej a na hrudnicku, sotva znatelne, ale byly tam.
Setkali jste se uz s reakci a jak vypadala?
jo jo, to vim a delam ... akorat si nejsem jista, jestli to ma opravdu z toho, protoze prodelal pred par dny virozu s horeckama, tak nevim, jestli se mi neosypal z toho ... proto se ptam, jak se projevily reakce u jinych deti ... kvetak samozrejme vynecham, stejne ho doma nikdo nejime 🙂
myslím,že od tý virozy to asi nebude,to by se osypal nejdéle ke konci nemoci,ted po pár dnech asi těžko.ty pupínky-to tak odpovídá alergické reakci.
ja by som ho vyradila na 3 tyzden a skusila znova. 😉
pokud už je v rodině alergická zátěž,tak alespon do roka by se měla určitá potravina vyškrtnout z jídelníčku.
kvetak je karfiol, pravda? No ja myslim, ze s tym kvetakom mozes este chvilku pockat aj do 8-9mesiaca aj s brokolicou, obsahuju vela dusicnanov. Ked som raz malemu urobila karfiol, tiez sa vyhadzal, tak som to skusila neskor a uz v pohode
blau: ja mam bio brokolici i bio kvetak-karfiol, to on to papal az se oblizoval, ale holt ty flicky me trosku vystrasily ... ja sama jsem potravinovy alergik, ale po varene zelenine jsem teda nikdy reakci nemela ... no uvidime, pockame a casem zkusime znova
anke aj ja som mu dala bio z nasej zahrady/ nasi nic nehnoja/ a predsa, tak ako hovoris chvilku pockaj a potom vyskusajte znovu 😉
No, já bych ten problémový květák bez konzultace s mudr. raději sama nezkoušela, reakce může být podruhé už horší.
anke-pokud se ti malý náhle osypal,jak píšeš,tak to nejspíš byla alergická reakce,takže když víš,že ta alergie byla z květáku,tak by jsi ho ted měla do roku dítěte zcela určitě vynechat.jo,a pokud je malý potencionální alergik,tak by jsi měla příkrmy opravdu zavádět ve třístupnovém rozestupu,ale to asi určitě víš.