Ahoj, tohle téma ,jsem tu nenašla, tak pokud je, budu ráda, když mě na něj odkážete...
Od půl roku jsem začla s příkrmy, dr. doporučil každý týden od 7měsíce 1x žloutek do polevky..za začátku jsem dával trochu, pak jsem přidávala půl žloutku a nakonec celý dvou porcí...Minulý týden se mi Románek pozvracel...asi tři hodiny po polívce...myslela jsem , že to byla jen střevní chřipka, enbo tak něco....dneska jsem dala opět polívku se žloutkem a opět tři hoiny po jídle všechno vyzvracel..asi hodinu zvracel, než ze sebe všechno dostal....a začal zvracet ze spaní.... ☹
Nemáte s tím některá zkušenost? Mohla by to být alergiee na vejce? Nebo jsou pro něj třeba jen hůř stravitelné a proto zvrací? Už je teda ozhodně dávat nebudu a poradím se s dr. zajímaly by mě ale vaše zkušenosti ..:děkujuu
my mame alergii na vejce, na bilek i zloutek, vime to od roku kdy nam delali testy... nase alerkolozka rika ze vejce je tak siny alergen ze ho nedoporucuje detem vubec do 3 let..
jinak ti asi moc nepomuzu, me malej nikdy nezvracel, mel z toho kozni problem - udelala jsem mu nudle do polivky (asi mesic pred tema testama ☹ ) kde toho vejce neni tolik a sloupalo se mu cely bricho, normalne z nej odpadavaly kusy kuze tak 0,5x0,5cm
no byla jsem vydesena co se deje... pak mi to po vysledkych bylo jasny, hodne jsem to mazala Leciderm masti a v poho bez nejakeho zasahu Dr, proste se oloupal...
nevadi mu vejce v pecivu, v babovce napr a tak - proste hooodne tepelne upravene ale varene, michana, palacinky, polivkove zavarky nesmi....
kazdopadne pokud mas takove podezreni tak bych vejce nedavala a vyloucila ze se mohl pozvracet po necem jinem a nechala si udelat test, pak se od toho odviji i treba ockovani, takze mi to prijde dulezite...
malej má taky alergii na žloutek i bílek, u žloutku měl reakci taky jenom kožní (nemá tu alergii moc silnou a v pečivu mu nevadí), jinak bílek nikdy neochutnal, ten má zakázaný i tepelně zpracovaný (pečivo a tak, jak píše beruska)...alergii má velmi silnou
ale, co jsem slyšela tak hodně maminkám alergické dětičky po žloutku zvrací...tak bych si zašla na testy 😉
Děkuju moc..já jsem totiž alergička, navíc astmatička...dr. to ví, ale u vajec mi říkal, že akorát bílek at nedávám,a le žloutek , ž e můžu a doporučoval ho...no, tak asi ne...
Já sem si ted uvědomila, , že když jsem si dala vejce já,( kojím ) tak kluci pak taky byli takový nevrlý...takže to asi bude ono.
JInak na ty testy můžu s malým už ted? Nebo se čeká třeba až na rok?
Já se hledala něco o tom na netu a píšou tam, že když je v dětství alergie na vejce může to vést v pozdějším věku na průduškové astma.... ☹ tak doufám, že to po mě brouk nezdědil...jInak kožní projevy neměl...
TAk uvidíme, zatím díky
myslím, že když o ně požádáš, že ti je dr. nechá udělat...je to odběr krve a může je udělat i jenom pediatr, nemusí tě posílat na alergo 😉
určitě řekni, že máš podezření, ať ti je nechá pro malýho udělat...hlavně, když to budete mít potvrzené a byla by tam třeba i alergie na bílek, tak to dr. vždy před očkováním připomeň....ať nedopadnete jako my 😉
no vejce bych nedavala, nic tim nezkazis a s testy se domluv s Dr, ale rekla bych ji to, pokud ji ma nemel by byt ockovan na MMR, chripku, kliste (i kdyz to se prckum nedava, ty 2 posledni) ty vakciny maji zakla z nejake vaj. bilkoviny a deti mivaji zle reakce...
jak jsem domluvena s nasi Dr ze to nechyme zatim byt a ve 3 letech udela testy znovu (tyto alergie vetsinou bud vymizi nebo se zmirni alespon) a pak uvidime i mi rikala ze ma i decko nezaockovane a nic se nedeje do skolky ho vzali....
a i tak to musi byt s hystaminiky... dava se to v 15m tak si na to dej pozor... 😉
nam to napsala reflexnim fixem do zdrav a ockov. prukazu 😉
stazina-možná ani nemusíte mít alergii na vejce,jenom je to vejce prostě těžké na žaludek a každý ten žaludek máme holt citlivější na něco jiného,můj starší syn-je mu 9,tak vajíčka nemůže doted,pokaždé se po nich pozvrací,nakonec jsme došli k závěru,že vejce je fakt těžší na žaludek a jeho žaludek to gholt nepobere,s ničím jiným problém nemá 😉
beruska záleží na doktorovi, náš to totiž ani asi nevěděl, že ho nemá očkovat 😠 ...páč jsme se před píchnutím bavili o výsledcích z alerga 😠 😠
stazina...na to fakt pozor, kdybych to tenkrát věděla... 😔
alergie to třeba být nemusí, ale je lepší to fakt pořešit z dr., páč to pak už kvůli tomu očkování může být nebezpečný... 😉
hm tak to nae hned... i mi sama navrhla hned tohle reseni, ze si z toho nemam delat hlavu ale je fakt ze ja to vedela taky dopredu... 🙂
ale mozna je to jen citlivost zaludku jak pise radka, prala bych ti to 😉 jistota je jistota....
neni doktor jako doktor no 😔
Zkusím to pořešit s dr a uvidím.... s tímočkováním by mě to teda vážne nenapadlo, díky...
Vajíčko dávat už rozhodně nebudu....další pokus už nepotřebuju.....však on se bez něj určiět obejde...
Jj a moje mamka mi taky říkala, že to třeba je jen citlivost žaludku...tak se uvidí....díky
ať to má Románek v pořádku a všechno nejlepší Matýskovi k svátku 🙂
Holky trochu to oživím 😀 jen se chci zeptat,zda se může projevit alergie na bílek-myslím opravdu jen bílek tak,že po jídle měla červené tvářičky a nad pusinkou jako kdyby vypila červený džus z flašky 😅 je to asi dva co mě pomáhali loupat vajíčka,Máťa snědl bílek jeden,Míša ta stihla dva-podotýkám,že jsme do teď žádnou alergii neměli a nemáme ani v rodině,ale dojedla to,pak si odběhla do obýváku a asi za půl minutky ani ne přiběhla zpátky a já na ní koukám jak jojo co to má za fleky na tvářích a nad pusinkou,do večera to zmizelo a nic jiného se jí nedělo. 😅
Vejce je alergen, i když se spíš uvádí jen bílek. Ale třeba děti, které mají atopický exem nebo v rodině nějakou alergii mají mít vajíčka až od 3 roku. Tohle jsem dnes vyčetla z "chytré" knihy 🙂