Alergie na slunícko u dětí. Máte tip na kosmetiku, která alergii uklidní?

hanka158
29. bře 2021

Zdravim, mate nekdo prosim nejakou osvedcenou kosmetiku nebo nejaky jiny tip jak na jarni alergii na slunicko? Dcera (6 let) to ma uz druhym rokem, i kdyz mazu opalovacim kremem, tak ma tvaricky a rucicky stale cervene, v noci ji to svedi a skrabe si je... na uklidneni potom davam bambucke maslo, ale asi to uplne nestaci...driv se ji to nedelalo, tak nevim...dekuji moc za osvedcene tipy!

zuzkasim
29. bře 2021

@hanka158 Mám to od dětství já, krom běžných opalovacích přípravků s vyšším faktorem je úplně nejdůležitější se proti tomu sluníčku chránit. Já teda nemám obličej, jen ramena, záda a hrudník, což se chrání líp, ale asi bych pořídila klobouk s dostatečně širokou krempou. Pokud to svědí, možná by pomohly antihistaminika? Jinak bambucké máslo je o.k., na spáleniny se dává jogurt, nepomohla by malá vrstva i tady? To jsem nikdy nezkoušela, jen mě tak napadá.

marketanova
29. bře 2021

Dobrý večer, u nás u malé pomohlo kvalitní opalovací mléko s vysokým faktorem a taky vitamín D v kapslích. Co u vás?

hanka158
autor
29. bře 2021

@marketanova vitamin D ji davam pravidelne, prave ji davam take opalovaci krem, mam weledu a jeste wooden spoon, ale dnes jsem ji treba nakremovala a stejne vecer mela chudera cely oblicej rudy a to ani toho slunicka nebylo tolik a cele odpoledne jsem ji drzela ve stinu...Jaky opalovaci krem pouzivate?

hanka158
autor
29. bře 2021

@zuzkasim dekuji jogurt muzu zkusit...loni ji prave nejvic trapily ruce (od zapesti k prstum) a ten oblicej... Pak uz to bylo ok kdyz si na to zvykla, ale ty ruce proste ve skolce nevim jak chranit, kdyz opalovaci krem moc nefunguje :( nemate nejaky osvedceny opalovaci krem? 🙂

lucianek123
29. bře 2021

@hanka158 Zdravím, nám se nejvíce osvědčily opalovací krémy od Daylongu. Malého tím mažu i u moře, vydrží celodenní ráchání ve vodě 🙂 Já na sluneční alergii v dekoltu používám řadu Sensitive a také super 😉

pribylovapetra
29. bře 2021

A je to určitě alergie na sluníčko? Nemůžou vadit třeba pyly? Jen se ptám... třeba muj syn je ekzematik a nejhorší má právě ruce a obličej. Jinak bambucke máslo nemusí sednout. Je hodně mastné a svědění může být i tím jak kůže nemůže dýchat. Zkuste třeba jen nějaké tělove mléko, prostě neco lehkého.

j.a.n.i
30. bře 2021

@hanka158 No a kolikrát denne ji mazes tim opslovakem?

zuzkasim
30. bře 2021

@hanka158 Ona to má na hřbetech dlaní? To se mi na sluneční alergii taky moc nezdá... to je část těla, která je slunci vystavená téměř neustále, obvykle to skutečně bývá na částech těla, které jsou v průběhu roku více zahalené a najednou dostanou šok z toho jarního sluníčka, tedy jsem aspoň myslela dle sebe a lidí, které znám. Prvně bych se asi zaměřila na pátrání po skutečné příčině. Jinak s opalovacími krémy neporadím, já to prostě nehrotím, co zbylo z loňska, to na sebe namažu a to asi spousta zdejších slyšet nechtěla🙂 Spíš si dávám pozor na to postupné vystavování sluníčku a zakrývání problematických partií.

levandule_k
30. bře 2021

Jako dítě a teenager jsem měla sluneční alergii, ale asi v mírnější formě. Projevila se mi poprvé u moře - krupička na pažích a lopatkách. Pomáhalo kůži zvykat postupně a vybírat si kosmetiku, mně osobně seděl opalovací krém nivea, po Astrid nebo Garnier jsem se obsypala.

Zkusila bych ještě mrkvový nebo malinový olej, patří mezi přírodní UV filtry. Dcera má pravděpodobně citlivou pokožku, třeba by to mohlo sedět. Kdo má citlivou pokožku, tak mu ledacos nesedí a je to kolikrát metoda pokus omyl, než si vychytá vhodné přípravky.

Na ty ruce bych zkusila lopuchovou mast od Dr. Popova (koupíš v běžné lékárně). Mně to hodně pomohlo na ekzém na rukách, kdy mně to svědilo tak, že jsem se to musela rozškrábat do krve, je to na kožní problémy.

keksik002
30. bře 2021

Mazat mazat a mazat, super je řada Uriage, je sice dražší ale super funguje. Syn atopik, ja alergie na slunce :D pouzivame oba uz dva roky a skvěle

surikata131
30. bře 2021

Pro malé děti jsou vhodnější krémy s minerálním filtrem, spf 50...zkusila bych jiný krém, jestli to nemohla být i reakce na něj. Jinak chránit před sluníčkem oblečením (dl. rukáv, klobouček). Na spálenou kůži se maže třeba panthenol

surikata131
30. bře 2021

@hanka158 asi bych s dcerou radši taška na kožní...

lida9
31. bře 2021

se slunecni alergii se potykam od detstvi, syn take... takze zkusenosti mam mraky. Opalovaci krem Daylong dobry, nicmene to alergii nezastavi. Opalovaci oleje nezabiraji vubec. Vitamin D se rika, ze se ma zacit brat predem, ze by to melo alergii zmirnit, no u me to moc nezabira. Alergie se objevi i ve stinu a pod trickem - i kdyz tyto dve veci zabiraji asi nejlepe. Na rozjetou alergii - pupinky neco chladiveho, zklidnujici ( pomaha i obycejny studeny rucnik ), hlavne nepatlat nicim mastnym, jogurt je fajn take vytahne tu horkost. Kdyz zajdes na alergologii, predepisou prasky na alergii - ja si nechavam predepsat aspon pred dovolenou u more. Kdyz se vyskytla silna reakce u syna v zahranici ( Daylong, triko, stin a stejne se osypal ) tak dostal na tamni pohotovosti namichanou masticku s kortikoidy, po te to zmizelo, ale je to svinstvo a mazat tim urcite nedoporucuji! Jedna dobra zprava - slunecni alergie se v prubehu zivota meni, k lepsimu bohuzel i k horsimu🙂

hanka158
autor
31. bře 2021

@lida9 dekuji moc za odpoved, myslite, ze bude lepsi daylong pro deti nebo daylong extreme primo na slunecni alergii?