Alergie na mrkev u 11měsíční holčičky?

dennj
10. dub 2016

Ahoj holky, již měsíc a půl nás trápí nějaká vyrážka na nožičkách a teď už i po celém tělíčku, viz. foto. Na nožičkách má velké červené boláky, které jí svědí. Na kožním nám napsala kortikoidy s ATB, nepomohly, pak další + plus nějaké koupele, prý máme nějaké prurigo. Malá se škrábe hlavně v noci, když se probudí na krmení. Začne třít nožičky a pořád se kroutí a fňuká, dáváme fenistil. Nejprve jsem to přisuzovala UM, protože jsem jí odstavila od kojení a přešli jsme na UM, dle i po zavedení BEBA HA, stále stejné problémy. V PÁ jsem to řešila s naší dětskou, měli jsme podezření na intoleranci BKM - alergie na kravské mléko, tak nám napsala Nutrilon alergy care a problémy stále přetrvávají. Dneska po obědě se jí to strašně zhoršilo ( k obědu měla kaši z batátů s UM, krutí pečené na másle s jablíčkem a mrkví ), tak jsem jí vzala ukázat na dětskou pohotovost, protože už mi to nepřišlo normální. Byla tam nějaká starší lékařka a když to viděla, tak nám řekla, že takhle vypadá alergie na mrkev !!! Máte s tím nějaké zkušenosti ? Malá jí mrkev cca od 4. měsíců, je pravda, že jí dávám skoro denně do příkrmů, když je nejhůř má i skleničku, kde je mrkev snad ve všech druzích ☹ Nikdy žádné problémy neměla, až ty dva měsíce zpět....