Alergie na mléko u miminka 7 měsíců. Čím nahrazujete kravské mléko?

nataliere15
12. črc 2023

Ahoj, u malého se nedávno objevila alergie na mléko. Zajímá mě tedy, čím maminky nahrazují kravské mléko. A jaké bezmlecne kasicky dáváte malým. Nebo třeba jak děláte puding a tak. Vadí mu všechno, smetana, tvaroh.. hned to vybije, vyprdi, začne se všude škrábalo , oči mít červené a pcikat. Děkuji

inah91
12. črc 2023

Na fb je skupina Kojime při ABKM, nejlepší inspirace 👍
Jinak my měli um na předpis, bezmlecne kaše a pak "jogurty" - ovsanek a jiné, já pila ovesná a jiná mléka, pozor na sójové, to většinou taky vadí...

nataliere15
autor
12. črc 2023

@inah91 a zmizela u vás ta alergie? Četla jsem ze ve věku 1 roku u většiny děti vymizí.
Na skupinu se kouknu. A o sójové ještě nemám vyzkoušené, tak děkuji za radu. Ovesne taky pijí, ale s kravskym se nedá bohužel srovnat. Ještě jsem si nezvykla na jeho chuť 😬😂

miryp
12. črc 2023

Na náhražky pozor, třeba sýry, slazené jogurty, apod. jsou plné konzervantů a škrobů, což pro malého alergika není nic zdravého a spíše to podněcuje další alergie a rozvoj kvasinek. Krom již zmíněné skupiny s kojením doporučuji i skupinu https://www.facebook.com/groups/343037695773124
Jinak syn v tomto věku byl s příkrmy úplně na počátku a měl zavedených tak pět až sedm surovin, protože v roce byl díky alergiím na 11 surovinách, jinak vše vadilo.
Na kaše je v sedmi měsících moc brzy, střeva obiloviny v tomto věku ještě neumí trávit. Vyčkala bych ještě dva měsíce a pak kaše připravovala z předem máčených celých zrn a ideálně je kombinovat se sladkou zeleninou nikoliv s ovocem kvůli trávení složených sacharidů a kvašení v břiše...