ALERGIE NA LAKTÓZU A BKM. Poradíte, prosím?

mamamar
20. led 2021

Setkal se někdo z vás s alergii na laktózu a bílkovinu kravského mléka u miminek? Synovi to zjistily když mu byli necelé 3 měsíce, od té doby jsme na Nutrilonu Alergy Care, dostáváme recepty od MUDr. a část z něj hradí pojišťovna. Ale synovi je už 10mesicu a údajně mléko hradí jen do roka dítěte, je to pravda? Od kdy jste začali dávat plnotučné mléko bez laktózy místo UM?
Co jste dávaly k jídlu? Ovoce zelenina maso atd. je samozřejmostí ale mám na mysli jogurty, kaše apod..
Děkuji

sbabeta
20. led 2021

@mamamar Neznám Vaši diagnózu, ale na alergologii mi řekli, že u tak malého děťátka nemůže být intolerance laktózy, je to alergie na mléčnou bílkovinu. Proto kravské mléko bez laktózy není řešení, bílkoviny je tam stejně jako v obyčejném. Já to řeším rostlinnými mléky a jogurty. Mají je např. V Kauflandu,nebo si můžete vyrobit doma. S nutrilonem neporadím, kojila jsem. Co se týče receptů, hledám na netu a zadám "vegan".

sbabeta
20. led 2021

@mamamar Jinak kaše jsou skvělé třeba z rýžové mouky, můžete je udělat i do vody, ale s rostlinným mlékem jsou lepší 🙂

kvmatonka
20. led 2021

@mamamar dcera mela abkm. Do roka byla na UM althera od nestle. Na svaciny mela rostlinne jogurty (hledat veganske), ovoce, presnidavky, bezmlecne kase z dm delane z jejiho mleka ci vody. UM hrazeno do roka. Pote se zacalo zkouset. Lzicka jogurtu, hlidat reakce. V roce vyzkousena Beba HA a v pohode. Od 13 m ma po alergii. Ted uz ji vsechno mlecne a pije klasicky sunar complex.

cherie24
20. led 2021

@mamamar malá má/měla alergii na bílkovinu kravského mléka. Teď má 16 měsíců a už se to zdá asi v poho. Ale stejně to nepřehánim s mlíkem. Já teda kojím, takže vysadit jsem musela i já komplet všechno mléčné a už jsem si na to za ten rok tak zvykla, že už mléčné věci jím i tak minimálně. Pokud chceš můžeš napsat do zprávy ohledně našeho jídelníčku. Ale osvědčily se mi kozí a ovčí jogurty, na ty alergická nebyla a moc jí chutnají, do ovesné nebo jáhlové kaše třeba ovesné mléko a jinak se dá úplně v poho vařit bez mléčných věcí, ale první měsíc jsem si teda fakt myslela, že při nejmenším umřu hlady já a taky jsem dost tápala v tom co jíst a vařit. 🙂

jednaholkaa
20. led 2021

@mamamar Dcera to mela taky, ale v 6 mesich uz dobry, vyzkousej..nekomu to zmizi dost brzo..

misellkamb24
28. led 2021

Lékařský dotaz: mám dceru necelé 3 roku bude mít, váha 10 Kg, předčastně narozená s váhou 1400g. Nyní pro nízkou hmotnost vyšetření moči s výsledkem vše oka, ale jeden ukazatel není uplně v pořádku - galaktitol - 48 mmol/mol Ptám se, znamená to intoleranci na laktozu? Prosím rozumí tomu někdo? Hledám i jiný názor než mého lékaře, který si myslí že to nic není. děkuji moc