Alergie. Může se to ještě změnit?

lidax
17. zář 2020

Holky, prosím o zkušenost. Dceři ve dvou letech alergoložka odhalila alergii na psy, pšenici, vejce a částečně mléko. Může se to ještě změnit, zmizet? Jak často se test dělá? Projevy má kožní. Mám obavu, jak bychom praktikovali jidlo ve školce. Dík moc!

mzacikova
17. zář 2020

Já mám třeba potvrzenou alergii na psy, žito apod. a nic z toho moc nevadí. Nepotvrzené jako například některou zeleninu a ovoce se třeba projevuje svěděním patra, ale stejně to jím.
Jak často se dělají testy netuším, nebyla jsem léta... Ale alergie prý může zmizet nebo se nemusí projevit (více)

odula
17. zář 2020

Syn měl jenom mlíko vejce a ořechy. Na mlíko a vejce zmizela (je mu 11) , na ořechy ne. Chce to sledovat. Ve školce jsme odevzdali potvrzení od lékaře a měl objednanou bezmlecnou a bezvajecnou dietu. Ale netuším jak to jde v různých školkách v ČR. Ale předpokládám že to nemůže být (nebo neměl být) problém. 🤷

martt
17. zář 2020

@lidax Testy se mohou opakovat po 2 letech. Mne jako dítěti objevili alergii na peří. Ted ji nemám naopak se mi předloni rozjela alergie na ovoce. Jinak ve školce se můžeš domluvit, jsou školky, kde ji budou vařit sami jídla, která může. Nebo ji můžeš dávat krabičky s jejím vlastním jídlem. Ale každá školka to ma jinak, hodně záleží pro kolik dětí vaří.

marketanova
24. zář 2020

Začala bych určitě koukat i na probiotika pro děti, jsou hodně důležité, utváří dětskou imunitu.

ninive211
24. zář 2020

No rozhodne se muze menit a naopak treba i rozsirit (mne se s vekem - a po 2 porodech a kojenich - rozjely pravdepodobne i jine alergie, nez co jsem mela diagnostikovane kdysi pred 8 lety).

ninive211
24. zář 2020

Jinak u nas ve skolce treba stravu pro alergiky ("diety") neumoznuji, ale v mnohych skolkach ci skolach ano. Nejcastejsi je asi ten bezlepek. Je nutne si to predem zjistit, co ktera skolka umoznuje a ano, nekdy to dost muze stizit vyber MŠ/ZŠ