Ahoj , mozna nekdo s tim mate vic zkusenosti . Dcera uz mesic ma rymu a to uz i bakterialnou , zacalo se to jak sla do skolky , na jare. Za tu dobu jsme mely rymu uz ani nepocitam kolik krat ,ale posledni derzi uz mesic . Ode dneska jsme zase na AB ,a nasa doktorka poperve rikla ze to muze byt i alergicke. Netusim na co by to mohlo byt . Nevite co je nejcastejsim alergenem , nebo jak muzu pomoc dcerce a minimalizovat alergeny v domacnosti? dekuji.
@irenapusinka nejlepsi je zajit na alergologii 🙂
alergická rýma je bezbarvá, vodová, předpokládám, že na takovou by vám dr. nedala ATB, pokud je rýma bakteriální je nažloutlá, nazelenalá, hlenová. Alergenů je spousta, přes pyly, trávy, roztoče v domácnosti, zvířecí výměšky, ovoce, po různé dráždidla typu osvěžovače vzduchu apod. Na alergologii se dělají krevní testy na nejčastější alergeny.
Už měsíc nemůžeme se zbavit rýmy a už je i bakteriální a proto jsme na AB . V rodině nikdo alergií nemá . zatím jak jsme týden neměly vycházky ,léky a Fenistil - zlepšilo se to .Ale teď pro změnu já kycham skoro pořad , a mám ucpany nos , asi něco máme doma co nám vadí.
Nás doma dřív trápila rýma pořádně... často ta klasická, ale bohužel máme v rodině i alergika. Manžel trpí alergií již několik let, naštěstí není nijak vážná, děcka si zas často nosily něco ze školy. Už se to nedalo vydržet. V lékárně mi tenkrát poradili, že pokud děti trpí rýmou takhle pravidelně, pak že by měly dodržovat hygienu nosu, moc jsem nevěděla, co si pod tím představit, ale v podstatě to není nic složitého. Jde o pravidelné proplachování (čištění) nosní sliznice solnými roztoky mořské nebo termální vody. Mně doporučili termální vodu ve spreji Nasodrill. Ta opláchne sliznici a na té se pak neudržují bakterie ani žádné jiné další nepříznivé látky ze vzduchu, třeba různé nečistoty, viry ale i alergeny 😉 takže se tím začaly řídit děcka i tatínek. Naštěstí můžu říct, že jim to pomáhá, už nejsou tak často nemocná a manžel má alergii hezky pod kontrolou 🙂
@lucinka_1984 stejně mi poradily na ORL , dodržujemee to teprve pár dni. Děkuji za zkušenost a snad i nám to pomůže
@irenapusinka budu moc držet palečky, ať vám to také pomůže a jste zdraví 😉
Děkuji🙂
@lucinka_1984 souhlasím, máme doma s Nasodrillem podobnou zkušenost. Líbí se mi jeho všestrannost, protože díky svému obsahu i způsobu aplikace opravdu pomůže na jakoukoli rýmu, ať už je klasická, chronická či alergická, Oceňuji i to, že je pro děti i dospělé, nemusím tak v lékárně hodinu přemýšlet jaké a kolik přípravků koupím, takhle vezmu jeden a uleví celé rodině 🙂 s dodržováním nosní hygieny také souhlasím, přijde mi to jako skvělá prevence a způsob, jak si ušetřit spoustu starostí. Držím také palce, irenapusinka, ať je celá rodinka zdravá 😉
@21klara21 kolikrát za den aplikujete sprej do nosiku ? já dělám ráno a večer, nebo stačí jenom večer? Děkuji🙂
A kýchá u toho? Třeba ji něco šimrá v nose. Já sama jsem alergik, tak jsem se bála, aby syn nebyl taky. Máme doma ionizátor, který čistí vzduch, dobrá věc...