Akutka! Je tu prosím pediatr na konzultaci?

evsi88
19. srp 2021

Pěkný den damy, je tu prosim nejaka pediatricka? U naši jsme byli - je to zkušená pani, které důvěřují, ale chtěla jsem se poptat na vic nazoru.
Malá (2r) měla před 14 dny dva dny teploty (pod 38) a pak ji to přešlo ve vlhky kašel, takže bych rekla virozka a do toho ji prorazily horní trojky. Nicméně, tri dny po zacatku virozy ji vyběhl na lytku tenhle flek - klíště nemela ale byla postipana od komárů, ale nevsimla jsem si kousance v tomhle miste. Nase doktorka nevi, nikdy to nevidela, říkala jedine borelioza. Flek bude mít 14 dni a přijde mi, ze trochu pigmentuje (není už cerveny), nesvedi, není vystouply.
Malá si uzila s lékaři až až a nerada bych ji táhla na odbery (když to bude nutné, urcite pujdeme). Nesetkala jste se s tím některá prosim?
Dekuji pekne🌷

barulina
19. srp 2021

@evsi88 tak asi bides muset k dr na odběry pokud máš strach. My tady krevní rozbor neuděláme.. Jinak. Se podívej na vitiligo

evsi88
autor
19. srp 2021

@barulina dekuju za informaci, ze se na MK nedela krevní rozbor. Na odbery jdeme zitra. Ptala jsem se jen, jestli nemelo některé z deti něco podobneho nebo se s tím nesetkal nektery z pediatru.

treasurka
19. srp 2021

@evsi88 Dcera mela neco podobneho, jen vyraznejsi - jasne ohraniceny - flek, vsechny odbery mela negativni, pak to zmizelo. Neprisli jsme na to, co to bylo, je to asi 2 roky…

evsi88
autor
19. srp 2021

@treasurka moc dekuju za info! Malá to měla ze zacatku cervenejsi a taky ohraniceny, teď se ji to jakoby pigmentuje, tak snad budeme mít taky odbery negativni🙂 jinakmposilam fotku jak to vypadalo minuly tyden

barulina
19. srp 2021

@evsi88 taky píšeš že bys ji nerada na odběry tahala, takže reaguji na to. Jak pisu, podívej se na vitiligo. Moje dcera nic nic a uz ma dva fleky a sedive vlasy

evsi88
autor
19. srp 2021

@barulina to jsem psala, ale spis než o potvrzeni boreliozy mi slo o to, jestli nekdo nezazil podobny flek, protože tenhle typicky neni, ale to je jedno 🤷🏻‍♀️ Na vitiligo jsem koukla a neprijde mi to jako to nase🤷🏻‍♀️Ale těžko rict

evsi88
autor
19. srp 2021

@treasurka mužů se ještě zeptat, jak dlouho dcerka flek měla než zmizel?

treasurka
19. srp 2021

@evsi88 To bych kecala, presne to uz nevim. Kdyz mela vsechno negativni, tak jsem se na to prestala soustredit. Ale v radu tydnu, rekla bych…

pribylovapetra
19. srp 2021

@evsi88 někdy se jako následek nemoci nebo růstu zubů může objevit ekzem,ale nevím jestli je to tento případ. Zkuste mrknout na fotky ekzemu kvasinkoveho původu. Kdyby to bylo ono,zkuste mazat zinkovou mastí, mělo by to blednout.

barulina
19. srp 2021

@evsi88 vypadá to různé, dcera má i sedive vlasy. No uvidíte podle odběru. Snad to bude ok