Mám podávat malému aktiferrin 2x denně 18 kapek. Samotné mi to plive, když jsem zkusila stříkačkou, tak se mu zvedl kufr a pozvracel se. O tom, jak se ksichtí, ani nemluvím 😅
Malej je na MM, nic jiného nedostává. Mám mu kapky smíchat s MM? Nebo radši s vodou, kterou jinak nedostává? A v jakém poměru?
Nechápu proč vám doktor nedal Maltofer ten se může normálně s MM i UM. Zkusila bych se domluvit na změně.
Neupsala se doktorka? 18 kapek mi přijde moc... Je fakt, že Aktiferin je sám o sobě pěkně nedobrý. Míchala jsem ho s vodou s glukopurem, abych to malému trochu snadnila. A podávala stříkačkou, jinak to plival. S mlékem ho určitě nemíchej, aby se vstřebal, měl by se podávat mimo mléčné dávky.
@prostenika85 glukopur? Jak malému miminku?
Nech si predepsat maltofer a dej mu to do mlika .
@lucykal Přesně si to už nepamatuju, snad 3 měsíce. Ptala jsem se na to doktorky a proti hroznovému cukru nic nenamítala. Aktiferin se tou nasládlou vodou trochu rozředil a nebyl tak chuťově protivný. Přes stříkačku to pak synátor trochu pobíral 🙂
@zdenkaj92 ja uzivam aktiferrin a dieta kojim, cize nedavam priamo dietatu. Z akeho dovodu ho musi uzivat?
@senta_sofia prý má málo červených krvinek ☹
@zdenkaj92 boli ste na hematologii? Tebe odber nerobili? Ja by som si mozno dala spravit, nech ti vysetria aj rezervy zeleza a ked tak by si zacala uzivat ty... Mne to doktorka takto odobrila, asi si je vedoma toho,ze male deti maju s uzivanim zeleza vacsinou problem - zvracanie,zapcha,bolesti bruska.
@senta_sofia Na hematologii jsme nebyli. U doktorky malého píchli do prstu, kapku krve dali na nějaký papírek a dali do nějakého stroje. Mě testy nikdo nedělal
@zdenkaj92 jj viz
@senta_sofia - většinou když má mimi anémii, má i maminka anémii, takže kdybys to brala ty, vyřeší se vpoho i mimi😉
Zkusila jsem teď při kojení dát trochu stříkačkou a stejně mi to pomalu vyzvracel ☹