Akné u 10leté dcery. Co by mohlo pomoci?

19. únor 2024

Krásný den holky prosím radu co na akné u 10 leté dcery? Poraďte s čím máte opravdu dobré zkušenosti? Má pupínků více a více a já se tak strašně bojím,že to má po mě a bude trpět jako já v jejím věku...měla jsem akné šílené celý obličej posetý úplně celý úplně bolaky žádný tečky,ale hrozně šílené akné...už je to přes 20 let zpět,ale hned jak to šlo ve 13 letech mi nechala nasadit mamča antikoncepci bylo to po ní lepší ne dobrý,pak hospitalizace v nemocnici,docházení na dusík,driaky léky hrazeny pojišťovnou...všechno možný a nejvíc zabrali až ty léky přes pojišťovnu,ale taky mi dali zabrat...masticek jsem vyzkoušela v té době spoustu k ničemu pak se to po porodu 1 dítěte nějak ustálilo já sama nepoužívám kosmetiku občas aknekolor.jinak nic ...ale teď vůbec nevím čím pomoct dceři je jí teprve 10 let a chudáček už má obličej samé akné...poradíte mi s čím máte zkušenost a co pomáhá? Moc děkuji za všechny rady

janule0123
19. únor 2024

Jestli má/ bude mít těžký akne, tak ji nic moc nevytrhne, a antikoncepce ten problém akorát odsune…a stejně nevytrhne úplně … me pomohli až retinoidy v 25letech.. do te doby vyzkoušeno snad vše … jizvy mám pořad a bolaky se taky sem tam dělají, ale v tolerovatelné míře… jediný kdy jsem měla hezky bezproblémový obličej bylo těhotenství… kdybych dostala cílenou lecbu dříve, nemusela jsem mít na obličeji jizvy.. a ušetřit si zkoušení všeho možného včetně hromady antibiotik a masti a terapii ta neskutečný peníze .. šla bych za odborníkem a poradila se tam

keysi90
19. únor 2024

Šla bych na kožní.

autor
19. únor 2024

@janule0123
@keysi90 holky díky zajdeme na kožní to bude to nejlepší řešení ..děkuju❤️

22hanah
19. únor 2024

Na akné se už nějakou chvíli používá jeden skutečně naprosto účinný lék a to je Curakné, dávkování i léčbu kontroluje kožní lékař, ve dvaceti jsem užívala sama, teď má půl roku využíváno i můj šestnáctiletý syn, protože měl těžkou formu na obličeji, zádech i hrudníku a supr, má pleť jako miminko, protože jsou to retinoidy a pleť se celá jako by sama zrenovuje, akorát se s tím nesmí na slunce a hodně to vysušuje pleť i vlasy, takže hodně pít a stále balzámovat rty, po léčbě vše zase odezní a zůstane pěkná pleť, nedám na to dopustit.

kamino
19. únor 2024

na IG je fotografka Diviška, která s akné bojuje již několik let - https://www.instagram.com/stories/highlights/17...

olusenka
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
19. únor 2024

@olusenka ano řešíme,ale právě vím a bojím se,že to máme v genech můj otec měl šílené akné,můj bratr i sestra také a teď začíná i dcera😔

autor
19. únor 2024

@22hanah děkuji to jsem právě potřebovala vědět jestli za ty roky existuje něco co pomůže...moc děkuji navštívíme kožní ☺️

22hanah
19. únor 2024

Ano, tohle si troufnu říct, že pomůže a definitivně a kdyby náhodou někdy, léčba se dá zopakovat, někdo tady psal, že tyto léky jsou driák a radši zkusí bylinky, já ty léky brala i s vážným chronickým onemocněním a v pořádku a než rvát holku od deseti let antikoncepcí nebo celej život ji vidět jak se trápí a stydí mezi lidmi, myslím, že je nejlepší varianta tato cca půlroční terapie. Držím pěsti🍀

olusenka
Autor odpověď smazal
Zobraz
whitechocolate
19. únor 2024

Já mám akné také od cca 10 let, myslela jsem, že ho budu mít až do přechodu, za celý život jsem vyzkoušela snad vše, co se na kožním dá nabídnout a teď před čtyřicítkou mám pleť bez jediného boláku, co tedy mohu opravdu doporučit je kosmetika vichy phytosolution na akné, mám mycí gel a krém, používám poctivě každý den a vichy krycí make up Dermablend, potom doplňky stravy, používám Biosil, ale je toho mraky na hezkou pleť a vlasy, toto je třeba dlouhodobě, efekt až tak za 2 měsíce a poslední co jsem si koupila byl retinol, ty deriváty vit.A v mastech od dermatologa mi hodně olupovaly a dráždily kůži, ale tento volně prodejný je v pohodě. Akné v dospívání a dospělých je jiné, ale minimálně ty první dvě rady mohou pomoci i teenagerům.

eliska_r
20. únor 2024

Pořádně si s dcerou pročtěte instagramovy profil Kateřiny Routové. Je to naprostá bohyně, sestavě dceři denní rutinu, zakupte kvalitní, nikoli reklamní , kosmetiku a s chutí do toho ! Trpěla jsem na cystické akné, také to mám z tatínkovi strany rodiny. Ale žádné mastičky, antikoncepce ani léky od kožní mi nepomohly tak, jako složení kvalitní denní rutiny a její pravidelnost.
Za mě ještě tolik informaci nebylo, takže jsem také řešila léky, lokoidem a antikoncepci. Bohužel marně a dost nešetrně ke svému tělu.

Např. kosmetika Lobey, levnější varianta, či Ingliht, dražší varianta, za tyhle penize ale vydrží i balení přes pul roku, stačí opravdu malé množství. Za tyhle dvě značky dam ruce do ohně!

Hodně sil a vytrvalosti.
Mějte se krásně ! 🌺🌸

dashyyy
20. únor 2024

souhlas s @eliska_r, začala bych řešit i péči o pleť, nebo spíš hlavně tu péči.. pokud se jí mastí vlasy, častěji mýt, každých pár dnů převléknout povlak na polštář, ručník jen na obličej.. jsou to drobnosti, které dohromady kouzlí

aneta15
20. únor 2024

Určitě kožní, moje dcera měla také bolaky po celém obličeji, které si pořád ňoumala. Vyřešili jsme to tak, ze si ani to nebude sahat a každých 14 dní až 3 neděle chodila na kosmetiku. Stalo to 2 litry měsíčně ale hodně se jí pleť zlepšila, teď ji je 15 a mám občas někde malý pupinek

simkrk
21. únor 2024

Zkusit nasadit vitaminy biosil, stoji par korun.. 😊 Kvalitní kosmetika, čištění pleti a chodit ke kosmeticce na čištění, ale k nějaké která umí a nerozhnipe ji zbytečně celý obličej,aby ten vysev neměla ještě horší... Jak tu zaznělo povlak na polštář měnit a mit ručník vyloženě jen na obličej (to je velké kouzlo) a používat ho třeba 5 dni a zas ho vyměnit, pleť sušit dotykem, ale nedřít.. 😊 Zkusit třeba i to kožní, ale zas aby zbytečně nenasadili nějaký driaky, kortikoidy.. 🤷 Co bude šíleně pleť vysušovat, to taky není dobre😊a nebo dermatologii, poradit se tam a nebo zkusit nějaké estetické centrum, tam kolikrát taky řeší akné,jizvy..

rozitta
21. únor 2024

Ahojky, mně teď úplně zázračně pomohl Alunit, večer červený bolák po přetření ráno už mizel, po dalším přetření do večera zmizel úplně. Ten Alunit mám jako tuhé deo, takový oblý krystal. Koupila jsem ho primárně jako deodorant. Je to příroda bez chemie a funguje. Zamezuje množení bakterií. Před použitím se navlhčí. Když mě začíná bolet v krku, tak ho dám na tři minuty do malého množství vody a tou si pak vykloktám. Mrkni na net

lennus
21. únor 2024

Syn má 10 a taky se mu začaly dělat beďary, přišlo mi to brzy. Koupila jsem čistící pěnu aspoň na obličej.

carrie_b
22. únor 2024

Koukněte na IG Lena Coufalová, je to kouzelnice s akné problémy.

misulka84
22. únor 2024

Hele z našich zkušeností, vykašli se na výrobky z drogerky a zajdi s ni rovnou na kožní, než se ji to rozjede fest. Řešíme taky tak. Dostaly jsme mastičky, sice se doplácí ale je to lepší. Ale je to běh na dlouhou trať, bohužel

misulka84
22. únor 2024

@simkrk kortikoidy na lehčí formy nedávají, tak nestraš

misulka84
22. únor 2024

@aneta15 u té kosmetiky pozor, ty produkty jsou dělané na dospělé ženy, u takto mladé pleti je to risk používat, co jsem se ptala kosmetiček v okolí, tak nás vůbec vzít nechtěly, normálně řekly na férovku,že do toho nejdou, dcera 10 let

simkrk
22. únor 2024

@misulka84 ja nestrasim... Jenže znam bohužel doktory... Někteří se opravdu nesnaží najit duvod, puvod daného problému a předepisujou rovnou léky, masti a jsou to prostě driaky.. 😁🤷.. Slečně je 10let tak aby si pak ještě s kortikoidama nenadělala více "bolesti".. 😊Já strašit nechci.. ☺️ Ale nejdřív bych zkusila změnit nebo naučit denní návyky a pak při nejhorším sahala pro medikamentech..

22hanah
22. únor 2024

@simkrk bla bla bla, samý nesmysly, co řeší jen důsledek a píše sem každý, kosmetička těžké akné jen domačká, ale dělat se nic nepřestane kvůli tomu.

22hanah
22. únor 2024

@eliska_r supr👏🏻👍🏻🍀 a buďme rády, že máme akné! Krásně pozitivně jsi to napsala, Ty jsi úplně sluníčková, já snad budu smutná, že žádné akné nemám... jdi s těma pozitiv kecama... pro novou kosmetiku.

simkrk
22. únor 2024

@22hanah jo proto jsem psala o důkladný výběr kosmetičky, která to pravě nerozreje ještě víc.. 😊Aby ten výsev nebyl ještě větší, čištění této pleti je take důležité, ale prostě odborně 😊 hlavně plno kosmetiček používá ozonizer, který je vhodný na pleť a pro různé typy pleti, musí to znát.. 😊😉

simkrk
22. únor 2024

@22hanah jestli koukam správně tak jste doporučovala curakne které neni vhodné v době puberty a mladšího věku 12let..😊

eliska_r
22. únor 2024

@22hanah přesně tak ;) buďme rády za akné a že jsme zdravé!
Jako pardon, ale když už má dcera akné, nebudu ji stresovat ještě víc tím, že to budu brát jako konec světa! Naopak si myslím, že pozitivní přístup s akné dokáže také udělat celkem divy ☺️🤷‍♀️ Ale o vnitřním nastavení si každý rozhoduje sám. Já jen zpětně vím, že stres z moji i ze strany tenkrát mé mamky byl nad míru a pokud by to tenkrát moje Mamka brala trosku “sluníčkářsky” a pozitivního než já, tak by mi to hodně ulehcila. Tot vše.
Snažila jsem se jen pomoct nějakou lepší cestou, než radou s léky, které vlastně ani takhle malá holka nemůže 🙂

kamino
23. únor 2024

To je fajn. Jak.jsem davala link na Divisku, tak chodila cca 3 roky s s jedním docela slavným youtuberem a zacali spolu chodit v době , kdy měla to akné fakt dost. Takže to bych ji i zkusila nadhodit, kdyby měla.z toho těžkou hlavu. Jako uz spolu nechodi, ale diky akné to není 😉