Dobrý den. Prosim má některá maminka účinný lék na afty v pusince dítěte? Syn měl kaz na zoubku a tím, jak si stále strkal ruky do puse, udělaly se mu na horním patře afty. Ale velmi mnoho. Bolestí nejí , celou noc pláče. Byl nám doporučen Kamisrad. mundisal použit nechci, obsahuje lih a hrozně pálí. Na takové množství aftů v pusince by se zbláznil bllestí. Gencianka nebo co poradíte, ať se bobkovi uleví. Moc děkuji
@mousemilli dobrý večer. Děkuji za radu, propolis to také vypáli? Bojím se, že 1by mi pusu otevřel a pak už by to nedal.má 3 roky, protestuje proti všemu. Chápu , je to v takovém množství bolestivé i pro dospělé, natož pro malé dítě. Nejhorší je, že včera měl 1-2 malinké a dnes už velmi mnoho
Genciana a podávat studené tekutiny,studené např.jogurty a předání dávky.
@hannafri Ano,pokud si pořídíte v lékárně propolisovou tinkturu,taky štípe a nechává trošku zabarvení,ale je přírodní narozdíl od toho hnusu fialového genciánky. A hlavně pak využijete i na jiné neduhy, opary atd. Ale hlavně malému doplňte vitamín B! Nevadí že míň jí,on to dožene. Hlavně když už tak nic kyselého a dráždivého.Taky jsem se natrápila s afty u dcery když byla ve stejném věku ☹
@hannafri syn ted taky mel, ale asi 3, jednu na jazyku dp ktereho se predtim kousl a taky jsem pouzivala propolis... Jde koupit bez alkoholu a ten nestipe. Mundisal jsem neppizila, mam i calgel kvuli volesti, ale u nas to nkpnec tak vazne nebylo.... Nicmene uprimne... Syn nechtel ani ptevrit pusu ten prvni a druhy den. Jedl jen jogurt.... Hlavne aby necp jedl, dejte mu cokoliv. Cetla jsem na netu, ze davat studene a kase, treba bramborovou... A kamoska hned psala at to nedelam, ze se to na ty afty lepi a desne to boli.
@hannafri Jestli ma aft plnou pusu tak radši zajděte k doktorovi. Cca před rokem jsem u syna taky řešila a nakonec z toho byla aftozni stomatitida a dostal antibiotika a Calgel (pomáhá na bolest), gencianu doktorka rezolutně zavrhla, že se do pusu nesmí dávat, že je prej toxická (dost mě tím překvapila ale určitě ví víc než já 😊)
Ono je právě nejlepší ty afty "vyštípat" používali jsme propolis,jediný nám zabral, ony ty gely a podobně si děti slížou a moc dlouho nepůsobí.