Afty u dětí. Máte zkušenost?

nelakalejova
6. zář 2022

Dobrý den maminky potřebuji radu mám holčičku 2,5 let máme 6 den afty potirame nasadila jsem vitamin B ,ale nic do ní nemůžu dostat nechce mě nic jíst jediné co tak pije tak aspoň šťávu z kompotu a mrkvovou stavu ji davam popíjet jinak nic už jsem zoufalá a hlavně o ní mám hroznej strach takhle dlouho nejist 🥲 děkuji za případné zkušenosti z afty jestli vám také děti takhle nejedli nebo co případně na to .

blondynka400
6. zář 2022

@nelakalejova jestli nemá horečku tak Mundisal gel. Uleví se jí (při jídle jí to nebude tak bolet) a rychleji se to zahojí. Pak je super udělat si výluh francovky - lesany a do toho dát hřebíček a afty tím potírat. Pomáhá to, ale je to už maličko drastičtější řešení a ne každé dítě to musí dát.

odula
6. zář 2022

@nelakalejova ahoj, mam zkusenosti s dcerou a se sebou. Toz - zkus dávat jogurt, jogurtovy nápoje, hodně vychlazeny.( domácí - kupovaný jsou většinou dochucovany a dráždí). Někomu ale vadí i mléčný výrobky - chce to zkusit. Určitě dávej ibuprofen nebo paralen na bolest. Hodinu pred jidlem, aby zabral. Obecne chladny, nedrazdivy jidla. Zkus zmrazit banan a pak rozmixovat, udělat zmrzlinu třeba s vlockovou kaší. Určitě žádný šťávy nebo jídla který jsou ostrý ( citrusy, jablka, slaný věci atd,). Mrkev je fajn, zkus uvařit a rozmixovat ( a vychladit ) a hlavne neboj, Sestej den už by se to mělo pomalu začít lepšit. Nevadí tolik že nejí, důležitý je že pije. 🙂 at je brzy dobře 🌹

jjasmina
7. zář 2022

my davali vše vychlazene jogurty, tvarohy, meloun, klidně umixovanej vypít, přesnidavku, zmrzlinu

angelchild
7. zář 2022

Nase mala to mela na jare mela jich plnou pusinu + zanet dasni a k tomu 40 horecky. Nakonec nam zabrala klasicka fialka doporucila nam ji lekarka primo na ORL nebo pak neocide gel a pit hermanek na dezinfekci a cipky na horecky i bolest doktorka rikala, ze ji nenechame preci trpet. Cely tyden nejedla, nepila ale nastesti UM si dala, tak dostavala nekolikrat za den. Drzim pesti at je to brzy za vama

keysi90
7. zář 2022

@nelakalejova zrovna to řeším. Děcka mají sedmou nemoc a plnou pusu aftů. Jediné co syn sní je rýžový jogurt a vlažný kuřecí vývar s tarhonu. A ovesné mleko. ( Mají abkm) dcera už jí líp a předtím taky jedla jen toustový měkky chleba, max s máslem..a suché těstoviny.

nelakalejova
autor
7. zář 2022

@keysi90 tak snad budete brzy fit malá má 2'5 roku takže je to sní těžký se sní na něčem domluvit hlavně už se bojí cokoliv dát do pusy že ji to bude bolet .takže ji dávám popíjet šťávu z kompotu rozmixovany meloun aspoň tu stavu stoho .a vývar leda přes stříkácku.jinak do ní nic nedostanu dnes je to 7 den a jsem stoho teda už dost na nervy 👏😣

keysi90
7. zář 2022

@nelakalejova tak do hrnku čistý vývar. Ty šťávy z kompotů bych řekla že ji budou pálit. Co třeba nějaký Pribináček? Studeny puding. Zkoušet a přemlouvat. Nebo mléko vychlazené.

nelakalejova
autor
7. zář 2022

@keysi90 zkouším snad nemožné 😀 ale nic nezabírá nabízím jogurty v kapsičce,mléko ale nic si nevezme a můžu se na hlavu postavit jediné co tak pije .takže jak do ní něco můžu dostat je přes flašku a to leda tu stavu z kompotu vychlazenou redim ji to z vodou aby to neměla tak sladké a stavu z melounu .dnes sem teda davala vývar ze stříkačky aspoň po troskách ale že by spolupracovala to vůbec musím to pojmout formou hrou a tak nak ji to nenápadně stříkat do pusinky jinak do nic prostě nemůžu nic dostat

keysi90
7. zář 2022

@nelakalejova zkusit se poradit s dr. Jinak mě nic nenapadá ☹ hlavní že pije a už by se to mělo lepšit.

nelakalejova
autor
7. zář 2022

@keysi90 s doktorkou jsem ve spojení dokonce jsem včera volala na pohotovost kde vám rádi když si nevíte rady .uklidňují mě že je hlavní že pije ale jsem stoho tak nervózní a špatná že mě to nenechává klidnou ale děkuji moc za rady ☺️

keysi90
7. zář 2022

@nelakalejova a co zmrzlina? Třeba vanilková?

odula
7. zář 2022

@nelakalejova četla jsi můj příspěvek? Zkusila jsi ji dát něco na bolest? Já mám někdy tak hrozný afty že se bez ibuprofenu ani nenapiju.... plus všechno ostatní co jsem psala

keysi90
7. zář 2022

@nelakalejova jak píše
@odula , dečka dostávají i nurofen. Malý teda i na horečku ale dcera na bolest.

nelakalejova
autor
7. zář 2022

@odula dávám čípky od bolesti ,potiram ji to dávám vitamin B co nám dali v lékárně .jenze ona už se tak bojí něco dát do pusy že ji to bude bolet že je to snad nemožné ji k něčemu přemluvit .zmrzliny ,meloun jogurty no snad vše jsem vyzkoušela dělám domácí zmrzky zatím vše bez úspěchu premlouvam neustane jí něco nabízím spíš vipada že ji tím už štvu jak za ní pořád z něčím chodím 😀 takže zkusím ještě asi koupit ten Nutri drink a dávat ji to přes stříkačku protože jinak uz opravdu nevím každý den vstávám stim že dnes už snad bude papat a ono stejně nic 🥲

nelakalejova
autor
7. zář 2022

@keysi90 tak se stal zázrak a ona papala po 7 dnech 👏😍 ani nevím jak se to podařilo ale dala si aspoň meloun a kousek buchty .ale i tak jsem měla velikou radost ze aspoň něco .děkuji moc všem za rady ☺️ je to opravdu nepříjemná nemoc a všem kteří tím prochází brzké uzdravení

odula
7. zář 2022

@nelakalejova tak super 🙏

nelakalejova
autor
7. zář 2022

@odula díky bohu 👏 😁❤️