Afty, co je nejúčinnější?

radus90
13. kvě 2017

Zdravim ..syn 23m ma od stredy zvysenou teplotu, na vecer horecku, vzdy max 38,5 a od patku mu vyskakali afty, jeste je nikdy nemel a neskutecne trpi, porad place, uz 3 dny vubec nic nesnedl , pit, pije ...davam Nurofen, mazu Borax glycerinem, mezitim obcas Aloclair gel a Garganta-ustni sprej a porad se to rozliza ☹ ...co jeste muzu zkusit? Jak dlouho trva nez se to aspon trosku zlepsi?? Je to silene, furt se chce nosit, budi se ze spani ...dekuju mooc za odpovedi !!

slimacikmia
13. kvě 2017

@radus90 ahoj, ja používam tea tree oil a je aj nejaký prípravok z cannabis, ale neviem ako sa volá a nemám ho zatiaľ odskúšaný...

radus90
autor
13. kvě 2017

@slimacikmia A ten tea tree olejicek nestipe?? Mam ho zrovna doma

verena
13. kvě 2017

Ja tee trea oil kloktam třeba i při boleni v krku, ale myslím, že pro dite to není, ma takovou divnou prerolejovou pachuť, krom toho muže naleptat sliznici. Dobry je solcoceryl a pomáhá i ten konopný olejíček, obe mají v lékárně. Jinak aby se najedl, tak mu afty někdy mazu Calgelem na umrtvení. Pak jsme meli nějakou emulzi v lahvičce s pumpičkou, nepamatuji si název, a to moc nezabírá.

slimacikmia
13. kvě 2017

Ten calgel je vcelku dobrý nápad. U nás jeden drobec mal tiež tea tree oil a zvládal to. Nie je to chuťovo nič moc, ale pomáha no... Ale ten z konope je určite jemnejší...

toustik
13. kvě 2017

Já sama na afty trpěla, jako malá jsem na to měla genciánku. Bolí to hodně samo o sobě, já nejvíc zrpěla při mazání, ať mi to moje mamka mazala čímkoliv. A z dospělosti mám zase zkušenost, že co nebolí, moc nefunguje 😢 je to hrozný, ale bez bolesti se to asi neobejde. Možná bych zkusila aspoň potírat odvarem z hřebíčku, bylo mi to doporučeno jako dezinfekce.

crejzy
13. kvě 2017

já taky na afty dost trpěla a poslední preparát, který mi pomohl je Urgo na afty.

adypro
13. kvě 2017

A co Mundisal gel, můžou ho i děti, je to na afty. Používám sama, ale původně nám ho předepsala dr. pro dceru, je to volně prodejné. Tlumí bolest a i léčí aftu.

hroudicka1
13. kvě 2017

Sama na to trpím a aft trvá vždy týden. Nepomáhá skoro nic. Vsechny pripravky hodne pali. Tea tree me fakt pali hodne. Před jídlem namazat genciankou, pak se to dá. Vynechat rajčata a citrusy. Mozna bych zkusila jit k zubari. Tam mi to necim namazali a druhy den bylo po vsem. Ať to rychle odezní!

leki
13. kvě 2017

Existuji homeopatika, nemam je zrovna doma bohuzel-abych ti rekla nazev, ale v takhle rozjetym stavu to asi nepomuze. Chce to holt cas. Me pomahalo jen hodne kloktat (stopangin-je i umrtvujici, ale to asi nebude pro maly dite) +cistit zuby co nejcasteji (aby nebyly bakterie v puse) a v nejhorsim to vypalovat silnym alkoholem (coz je ale dooost brutalni i na dospelaka).
Tak at jo to chudacka co nejdriv preboli

hanyas
13. kvě 2017

Za me muzu doporucit boruvky 🙂 pomuzou mi vzdy lip nez pripravky z lekarny.

verena
13. kvě 2017

Jinak pro starší doporučuji vitamín l-lysin, je to na objednávku z lékárny. V Americe to používají a afty, u nás je to známe jako doplněk stravy pro vegetariány a na vředy. Moje máma Hodně trpěla na afty a nyní to bere pořád a je ok, jak to vysadí, tak se to vrací. Oficialne je to pro dospělé, ale to je často proto, že dovozce nechce procházet testy k registraci pro deti. My jsme se rozhodli to zkusit u syna, který na afty Hodně trpí. Bude mu už ale 9 let. Začali jsme třetinovou dávkou a myslím, že to výrazně pomohlo. Tak jen pro info o dalších možnostech.

krachken
13. kvě 2017

My doma používali Aphtin, je to z Polska, ale bohužel nevím jestli je to na předpis nebo volně prodejné :/ ale bylo to super, celkem to chutnalo a znecitlivělo potřená místa 🙂 tuším je to vhodné pro novorozence. Moc jsem asi nepomohla, ale možná se najde někdo kdo ví jak sehnat 🙂

radus90
autor
14. kvě 2017

Diky holky, neco teda zkusim ...dnes 3 probdela noc, snad se mu co nejdriv ulevi, nerada ho takhle vidim ☹
@hanyas Boruvky jako normalne jist?? To do nej nedostanu, ale muzu zkusit aspon koktejl, to ma stejny ucinek?

netopejr
14. kvě 2017

Citronová stava! Mne nepomohlo vůbec nic a zachránil me před hospitalizaci, ucinek okmazitej.
Ale dryjak.
Takhle malými doteti bys to mohla potrit, nebo do hrnecku trochu čaje, hodně stavy (tak jako pul na pul), ucinek neoslabi med, prio.cukr,udelat sladkokyselej koncentrát proste. At to vypije, klidne pomalu. Staci vlaznej.

netopejr
14. kvě 2017

Ještě me napadlo - kde ty afty ma?
Pokud na jazayku, jestli by třeba nelizal rozkrojenej.citron, nebo kdyby na kolecko citronu nasypala trošku cukru?
Nebo citron rozkrojit napůl, jestli by to třeba aspoň neolozao, i kdyby toho pak nechal ,nebo vymáčknout většinu stavy, otočit tu půlku duzinou ven a trosku mu zkusit tu pusinku vytřít.

hanyas
14. kvě 2017

@radus90 koktejl nevim, ale ja si vzdycky dam zavarene boruvky a pomuzou. Tak to zkusit muzes 😉 nebo treba rozmackat boruvky s trochou cukru?

jajkaz
14. kvě 2017

U nas pomohlo uvařit borůvky a nejdříve popíjet tu šťávu z nich. Jak bylo lip, zvládl i ten zbytek. Jinak dodat vitamíny B. Ja vždycky zobnu Bkomplex. Ať je brzy lépe 😉