Afty a popraskané rty u dvouleťáka. Poraďíte, prosím?

krucina85
10. lis 2019

Hezké odpoledne, prosím o radu a vaše zkušenosti.
Syn ( 2 roky) v úterý ráno 2x zvracel, pak začal mít zvýšenou teplotu, kterou jsem srážela, ve středu navečer jsem mu objevila afty, které jsem hned zacala mazat gelem a popraskaly mu rty (asi následkem horečky), ty taky mazu. V pátek jsme raději jeli k doktorce, která řekla, že to má prosáklé až do krku, dala mu ATB, afty a rty ať mažeme, pije. Jenže tady je problém. Od doby, co má afty, nechce jíst nic pevného, zkusí to, vyplivne, začne brečet, jak napne rty,ty mu znovu prasnou, teče mu krev a pláče a pláče....pak nechce ani pit, asi ho to štípe, takže mu teď dávám stříkačkou. Upřímně nevím, co s ní, bojím se, že skončíme na kapackach. Zkouším vše, co má rád, ale nic nezabírá.

alcar
10. lis 2019

@krucina85 nema aftozni stomatitidu? Nekrvaci mu pri cisteni zubu dasne? Se vsema detma jsem si tim prosla a vsechny nechtely v tu dobu jist. Tekutiny mu zkus davat brckem. Nebude to lepsi?

martt
10. lis 2019

@krucina85 U syna jsem si prošla něčím podobným. Také měl po horečkach afty v puse. Řešili jsne to tak že jsem mu po dobu co mel ty afty davala jen kasovitou stravu, presnidavky, polivky ale ne úplně horké. A hodně nám zabral borůvkový čaj ze sušených borůvek a rozmackane borůvky. Ty jsou nejlepší na afty.

zelenaesmolda
10. lis 2019

@krucina85
ja jsem kdysi mela na afty takovy gel,chutnal jako lekorice ale pomahal a mohla jsem se normalne najist,to uz mi bylo sice asi 9 ale pamatuju si na nej do dneska.zkus se zeptat v lekarne.
a jako prevenci doplnit vitaminy,myslim,ze B

radkan91
10. lis 2019

@krucina85 Dobrý večer, já na afty trpím odmalička, pomáhá mi jedine Drags imun, je to dražší, ale zabírá, je to opravdu bolestivá zalezitost...

malytlustyhroch
10. lis 2019

Kdyz jsem mela jako dite afty byla jsem schopna jist bilky z vajicka natvrdo a neslazenou slehacku, to uz neni dulezite, co ma dite normalne rado za jidlo, ale co ho aktualne v puse nepali, pripadne podle toho, kde afty jsou, i aby se to jidlo nemuselo moc zvykat a aby se snadno polykalo.

marketanova
11. lis 2019

Dobrý den, zašla bych si na kožní a používala bych kosmetické dermo přípravky.