Pěkný den, jdu sem z prosbou. Náš 3 lety syn trpí od půl roku afektovanymi zachvaty, bylo nám řečeno že to do tří let dítěte zmizí. Bohužel se to teď začalo stupňovat a nástup do školky jsme museli zatím oddálit, bylo nám porazeno ať se spojíme z psychoterapeutkou že nám s tím problémem pomůže a odboura ho. To že to stojí hodně peněz nevadí, jen potřebuji radu jestli někdo z vás má s tímto způsobem léčby zkušenost a zda je možné tento problém odstranit do 6 neděl ve spolupráci s psychoterapeutkou.
Za všechny vyzkoušené varianty léčby, jak pomoci dítěti co vám pomohli vyřešit tento problém budu ráda.
Než bychom se pustili do spolupráce s psychoterapeutkou, chci se poradit jestli to má vůbec smysl a pomohlo by mu to, abychom zbytečně nevyhodili penízky oknem.
Za všechny rady a pomoc budu moc ráda, předem všem mockrát děkuji Mirka 😊
@brutinka Ty brďo, radu nemám, ale pripichnu se. Syn měl poprvé záchvat ve 3 měsících. Teď má 7 měsíců a klepu, že minimálně měsíc či dva žádný neměl. Tak doufám, že už mít nebude 🙏 Můj bratr měl, vymizely kolem 5 roku. Je to náročné, vyčerpávající. Ten strach a bezmoc 😢, když držím v rukách hadrové miminko a "čekám" až se nadechne.
@brutinka dcera je taky měla, chodili jsme na neurologii a byla sledována, poslední záchvat měla ve 2 letech. Psychoterapii nám nikdo nedoporučil.
Neteř měla taky tyhle záchvaty, ta je měla ale několikrát denně, též byla hlídaná na neurologii, ta tam chodila ale často včetně EEG (každé 3 měsíce), psychoterapii jim taky nikdo nedoporučil, měli jinudy dr. Potom jí ty záchvaty vymizeli okolo 7mi let. Prý měla hodně nezralou nervovou soustavu celkově, že to měla tak často, epilepsie zjištěna nebyla.
O psychoterapii jsem nikdy neslyšela, další vyšetření jste absolvovali (neuro, kardio)? U první syna zmizely do roka, druhému je 9 měsíců a má už jen výjimečně. Co o záchvatech vím, nepřijde mi, že by to vyřešila psycholožka. Podle mě musí dozrát nervová soustava
Afektivni záchvaty muzou pretrvavat i déle než jen do 3 let, dcera zatím dva a stále ma, někdy měsíc klid a jindy i 5x denně. Zatím jen když je u toho někdo z nejbližší rodiny, když ji někdo hlídá (teta, deda Atd a nejsme u toho i my rodiče) tak se ji to ještě nestalo a zároveň jsem se pravé docetla, ze ve školce na to netrpí, ze to je pravé u těch rodičů. Ikdyz myslím, ze u bolestiveho podnětu, to muže byt i jinde. Do školky plánuju nástup normálně ve třech letech
Ještě tedy jestli jsem si nespletla název, dcera ma afektivni záchvaty, nadechne se, ze bude brecet, ale uz dech nepopadne, zbela, zmodra, zhadrovati a omdli.
@brutinka a kdo vám řekl, že musíte k psychoterapeutovi? Afektované záchvaty, jakože omdlévá? Já třeba byla s malou u psycholožky, kterou jsem si našla pod střediskem výchovné péče. Bylo to zadarmo a nabízela nám pravidelnou docházkou. Ale ona při vzteku neomdlévá, ale ubližuje si a ničí okolí.