Maminky prosím o radu, dnes jsme byli s naším dvouletým klučíkem u dětského dr. s podezřením na zánět moč. měchýře, moje obava se potvrdila, dostali jsme antb.. Doktor malému ještě našel aceton v moči, řekl mi, že buňky malého hladoví, že potřebuje do sebe dostat cukr 😨 . Jsem dost překvapená, malý mi jí docela pravidelně, sladkosti má občas( nedávám každý den), pije mi jen čistou vodu, nic jiného do něj nedostanu. Máte s tímto některá zkušenosti? Děkuji
@janinka23 Á, už to vidím 😉 Odpověď máš v IP.
Ještě mě napadla ještě další jídla, ve kterých by mohl navýšit cukry. Co třeba nachystat nějakou domácí sladkou ovocnou zmrzlinu? Nebo bys mohla třeba koupit nějaký sladší kefírový nápoj, zkusilt ho zmrazit a udělat tak domácí nanuk 😉 A nebo banánový koktail. V nebo třeba zkusit v lékárně koupit lízátka z hroznového cukru. A taky by byl asi dobrý actimel, ten je jednak docela sladký a navíc má i laktobacily, které se vám budou při ATB hodit 😉
@llluckaaa - Děkuji za odpověď, s tou zmrzlinou mě to vůbec nenapadlo, to jedocela dobrý nápad. U nás je trochu problém s tím, že malý mi pije od malička čistou vodu a tak když v pití cítí něco sladkého tak mi to pít nechce, zkoušela jsem i juice, ale ten mi nechce pít vůbec, člověk by řekl, že dítě se po sladkém pití může utlouct , ale ten náš ne 🙂 . Mohla bych zkusit ty bombonky z hroznového cukru , to by snad mohl sníst 🙂
@janinka23 Ahoj, nemám zkušenost z acetonem u dítěte, ale u sebe při těhu cukrovce. Jedno zjištění v moči neznamená že s tím máte dlouhodobý problém. Jestli to byla ranní moč tak asi byla menší večeře? Vzhledem k tomu že ted marodí bych se ani nedivila že by mu ted nechutnalo jíst 😉