ABKM, výražka a léčba. Zkušenosti?

herousek
26. lis 2020

Ahoj holky, máte některá zkušenosti s alergii na kravske mléko. Mám doma skoro 3 měsíčního chlapečka. Cca asi měsíc už nás trápí extrem(nějaký druh dermatitidy) zkoušeli jsme už různé masticky, dokonce jsme chodili i na kožní . Vždy to zabralo nachvili a pak se vyrazka zas vrátila. Od minulého čtvrtka jsem začala držet bezmlecnou stravu(po konzultaci s pediatruckou) nevíte za jak dlouho se může projevit nějaké zlepšení? Či jak dlouho dokáže být krav. Bilkovina v mléku? Moc děkuji za odpověď. Už jsme z toho zoufala a maličkého je mi hrozně líto. Kojit zas přestat taky nechci ,myslím si že je to nejlepší co miminkum může máma dát, když to mléko má.

martik16
27. lis 2020

Ahoj, já měl u obou dětí... BKM se z těla vyplavuje až tri tydny, ale po tydnu uz by melo jit videt nejake zlepseni.... Ja nakonec musela na 10 dni vysadit vsechy alergeny.... jedla jsem jen maso, ryzi, brambory, vysokoprocentni sunku, mrkev, ryzove chleby a floru loght a potom postupne zacala pridavat i dalsi potraviny a cekala na reakci... kdyz neprisla, nechcala jsem v jidelnicku a po cca 3-4 dnech pridala neco dalsiho... zjistila jsem tak, ze deti mely alergii jeste na lepek, vejce a celer...

martik16
27. lis 2020

jo jeste presnidavky a jablka jsem jedla
A ma i jine priznaky nez tu vyrazku? Treba nazelenalou stolici, hlen ve stolici nebo takovy nakysly zapach stolice?

jednaholkaa
27. lis 2020

@herousek Celkem rychle, do 5 dni byla vyraska pryc. Ale musis stoprocentne..maslo, hlidat pecivo atd..

herousek
autor
27. lis 2020

@martik16 nene právě, že jen ten exem. Stolici má normální

herousek
autor
27. lis 2020

@jednaholkaa no už to držím 7den a zatím žádné zlepšení nevidím.

martik16
27. lis 2020

@herousek tak můžeš zkusit vysadit na týden všechny alergeny a uvidíš, jestli se to zlepší... pokud jo, tak postupně přidávat jednotlivé potraviny a uvidíš na co zareaguje...
a taky pozor, mléko je ve spoustě věcí, kde bys to vůbec nečekala, je fakt potřeba číst všechny etikety :(
Pokud to nepomůže, tak to pravděpodobně není z jídla... co třeba nějaký krém, prací prášek, tvůj / partnerův parfém nebo tak něco? Má to po celém tělíčku?

janule1940
28. lis 2020

Hlavními alergeny jsou mléko,sója,vejce,ořechy,pokud po vynechání těchto alergenů nedojde ke zlepšení,eliminuje se drůbeží a hovezi maso a brambory,velkými alergeny jsou i cuketa,mrkev,celer,petrzel,rajče,paprika.zkusila bych v tomto poradi,pak už vám nezbyde než totální eliminační dieta-tj.byt o 4-5potravinach nizkoalergennich (králíci maso,zelena zelenina,kterou jste v tehu a behem kojení moc nejedla,quinoa nebo cirok nebo slzovka,nějaký olej a nějaké ovoce-boruvky jsou celkem dobre snaseny),a jakmile exem zmizí,začnete zavádět další potreaviny tak,abyste vysledovala,zda na ne nejsou reakce.K tomu omezte cukry kvůli kvasince a je dobre dávat sobě i miminku kvalitní probiotika-gut pro infant,viridian prasek,infant dophillus plus-ta jsou i pro alergiky.