Ahoj holky, jdu si pro radu. Naše malá bude mít zitra měsíc, je plne kojena. Už pár dní je na obličeji a ve vláskách osypaná (údajně novorozenecké akné), do toho “pochrochtává” a uz podruhé během tři dnů se mi pozvracela (fakt obloukem). Začínám si myslet, jestli nema ABKM, ja mléčných výrobků i mléka sporadam celkem dost 😕.
Do poradny máme jít v pondělí. Tak nevím, jestli se radši k Dr vypravit už zitra nebo jen zavolat. Moc se k ni dovolat nedá a na maily odpovídá většinou az ke konci ordinacnich hodin 🤷🏼♀️
Mate někdo zkušenost?
@anpineapple Presne jak pise @sirinfirst. Doktor Ti maximalne rekne, at tedy zkusis vysadit mleko, jinak nepomuze. Jestli mas podezreni, vysad mleko hned (ale uplne, pozor treba na susenky a pod., dava se tam syrovatka). Efekt prijde cca z 14 dni. U nas se ABKM objevila presne ve 4 tydnech a trvala rok, pak zmizela. Priznaky - vyrazka v obliceji, hlen ve stolici, bolesti bricha.
@sirinfirst
@terezuka holky moc dekuju 😊 ja těch mléčných výrobku a mléka sporadam fakt hodně, tak to zkusím vysadit uz ted a uvidíme, jestli se v pondělí s doktorkou shodneme
@anpineapple prostě zkus vysadit na dva týdny mléčné a uvidíš,doktor to taky jinak nepozná.. Mám dvouměsíční, jsem tři týdny na bezmléčné, zmizela vyrážka, kaká méně často a s lepší barvou i konzistencí, takže nějaký efekt to asi mělo. Příští týden mléko zase zkusím, abych viděla, zda to bylo opravdu tím.