Abkm u měsíční kojené dcery. Kdy odezní příznaky?

25. zář 2022

Zdravím všechny,mám mesic starou holčičku. A uz 5 dní se u nás projevuje abkm. Zaclo to zácpou s hleny, a přešlo to do průjmu který má teď,ale od toho průjmu ji musím pomáhat rourkou jinak pláče a kroutí se a nespinka. Okamžitě sem nasadila bezmlecnou dietu,protože plně kojim a já se chci zeptat kdy odezní ty priznaky abkm? Ublinkava už méně,ale prujem ma pořád.

sirinfirst
25. zář 2022

Týden až dva

niliho
25. zář 2022

Když byl syn miminko začal nám hodně ublinkávat, byly to malé louže. Skončili jsme kvůli tomu v nemocnici a začal kolotoč mnoha vyšetření. Jedno z nich bylo, že jsem musela taky držet bezlemléčnou dietu, taky jsem plně kojila. Držela jsem jí týden a po tom týdnu jsem měla zavést zase mléčné produkty a pozorovat, co to se synem dělá. U nás teda ublinkával i přes držení diety. Ale ve vašem případě teda ty příznaky ABKM jsou jasné a určitě bych začala řešit s pediatrem. Ale co teda vím, tak pokud se u dcery potvrdí ABKM a budete chtít plně kojit, budete muset vy držet dietu v opačném případě nasadit umělé mléko tomu určené. Takto to totiž říkali mě, jak jsem musela tu dietu držet. Buď budete držet vy dietu anebo kupte synovi umělé mléko. Samozřejmě jsem se nechtěla kojení vzdát a tak jsem tu dietu držela.

hani_na
25. zář 2022

ABKM měl starší a teď má i mladší syn, dieta zabere tak za ty dva týdny, ale střeva ale st|rva se dlouho rovnají. U staršího byl problém, že měl poté sklony k zácpě, takže doopravdy pomohlo až zavedení příkrmů. Co se mi osvědčilo kromě diety: užívat Hylak forte, omezit i hovězí maso, jíst hodně zelené zeleniny. Když se přidá atopický ekzém, je dobré jít na alergologii, kde udělají testy. Starší syn dnes normálně mléčné výrobky jí, nikdy neměl tedy samotné mléko nebo kakao, UM jsem dávala jen do kaší - Kendamil a nebyl to problém. Začátek je celkem mazec, ale jsem na bezmléčné dietě už podruhé a dá se to v pohodě zvládnout, držím palce✊

autor
26. zář 2022

@niliho a pediatrem tohle už řeším,on mi nasadil tu dietu. Už je to 6 dní co ji držím,a mírné zlepšení tam se stolici je. Ale pořád to není ono,barva stolice už není zelená hlenovita ale už chytá zase tu žlutou hořčicovou barvu a konzistenci.

autor
26. zář 2022

@hani_na mala ma právě vyrazku na obličeji,krku a po prsa,od prsou dolů už žádné vyrážky nema. Tak právě nevím proč jen po prsa ma vyrazku. Určitě nadále budu držet dietu,aspon do těch 3 nebo 4 měsíců bych chtěla kojit. Ono mléko je dnes vsude a je celkem obtizne vymyslet obědy a svačiny pro mě. Ale nějak se s tím poperu

hani_na
26. zář 2022

Já to vydržela rok, my jsme s manželem trochu jiní v tom jídle, tak to zas problém nebyl. Na svačinu: domácí musli + rostlinné mléko (ovesné, kokosové), 1 ks ovoce + hrst semínek nebo ořechů, knackebrot a hummus nebo nějaká rostlinná pomazánka, míň zdravé: mysli sušenky od Emka, musli srdíčka, pekla jsem i banánový chlebíček ze špaldové mouky... K obědu jsem dnes měla dvě volská oka, půl avokáda, polníček a celozrnou tortilu, včera tuňáka, řepu, rukolu a rýži. Pak je milion sojových náhražek, ale i soja může být alergen, např. v každé 70% čokoládě je sojový lecitin..

autor
26. zář 2022

@hani_na no já na takovou zdravou stravu nikdy nebyla.. uz ta bezmlecna dieta je pro mě silena.
Kdy u vás zmizel hlen ve stolici?