ABKM. Kdy přestane být hlen ve stolici ?

vasek30
2. led 2022

Dobrý den, ještě nemáme potvrzenou ABKM u malého (3 měsíční) teprve se čeká na alergologii a pak co rozhodne pediatr zda zkusíme eliminační dietu pomocí Neocate. Prozatím nám nasadil Nutrilon Alergy care syneo teprve druhý týden. Nějaké zlepšení tam je, ale není to úplně ono. Často ho bolí bříško a je celkově neklidnej a po krmení brečí, ale už to není každý den jako na Kendamilu. U něj brečel a kroutil se od rána do večera.
Otázka kdyby mu vyhovovalo možná to NAC nebo nakonec dostal při potvrzení abkm ten Neocate. Za jak dlouho lze očekávat zlepšení stavu co se týče hlenu ve stolici?

pampeliska1313
2. led 2022

Synovi teda sedlo syneo a během dvou tří dnů byla stolice úplně bez hlenu.🙂

vasek30
autor
2. led 2022

@pampeliska1313 takže u vás ten Nutrilon zabral takhle rychle? Malej ho užívá už dva týdny a hleny stále právě. Takže mám obavu, že bude třeba asi ten Neocate

mamikry
2. led 2022

@vasek30 ono to hojeni streva trva. Nas maly byl plne kojeny, byla jsem na bezmlecne diete a hlen uplne zmizel prakticky az s prikrmy. Temer ihned ale prestal v noci plakat, kroutit se a ublinkavat. Taky pozor na probiotika a doplnky. Biopron u nas delal zle a treba Vigantol taky.

pampeliska1313
2. led 2022

@vasek30 no mně doktorka říkala, že do dvou týdnů by to mělo zmizet/zlepšit se, než si tělo zvykne. Ale u syna to bylo vážně rychle, ale měl toho jen málo, spis jsem se bála doby po měsíci třeba, protože u syna první týdny vždycky dobrý a po měsíci hleny atd.🙂

delphine1
3. led 2022

My už jsme tuhle diskuzi kvůli alergii vedli, ne? 🙂

Hlen ve stolici muže být opravdu klidně až dva týdny, záleží od stavu jak vážné to už je. Ten hlen je povrchová vrstva sliznice střeva, která se kvůli nemoci a zánětu odloupává- střevo se musí vyléčit a to chvíli trvá.
Ale další potíže- kroucení, bolesti briska, pláč atd by měli přejít rychle, klidně do 3 dni.
Nám tedy zabral až neocate infant, hlen byl ještě cca 3 dny, bolesti přešli do druhého dne, ale hlavně začal poradně pít ( do nasazení neocate odmítal mliko a byl krmen sondou)

vasek30
autor
3. led 2022

@delphine1 ano ano řešíme to už dlouho a je to tak dva týdny kdy jsme skončili s malým na pohotovosti. A díky tomu nám pediatr nasadil Nutrilon Alergy care syneo. Po dvou týdnech velké zlepšení, už nemá křeče, nebrečí od rána do večera. Ale stále má horší dny kdy brečí x hodin v průběhu dne, blinka a kroutí se u jídla a plus pořád má hlen ve stolici. Proto se ptám jelikož mám pocit, že by spíš potřeboval třeba ten Neocate. Jenže pediatr ho nechce předepsat prý nám ho může psát alergologie pokud se testama potvrdí jinak prý bude psát ten Nutrilon.

delphine1
3. led 2022

@vasek30 uff tak to mě mrzí ze to vedlo až k pohotovosti. :(
Jinak v tomto případě máte proste doktora blbce, doporučuji ho změnit.
Neocate psát muže i on, pouze nechce, jelikož je to drahé. Na to jsem myslím upozornovala už v minule diskuzi 🤷‍♀️
Testy na alergii u malých děti nejsou průkazné, můžou vyjizdet falešně negativní/pozitivní výsledky. Už jste na jich byli nebo ještě ne?

vasek30
autor
4. led 2022

@delphine1 bohužel v okolí a v práci sem se na tohle téma bavil s pár lidma co jejich děti mají taky alergii. A většina pediatrů má úplně stejný přístup:( Na alergo jdeme koncem ledna tak uvidíme jak dopadneme

martinau5
4. led 2022

Zkuste ještě zajít na gastro. Malý měl stejné problémy. Byli jsme na alergolii a tam nám dali Nutrilon Digestive care s tím, že pokud nemá krev ve stolici, tak nedávají Neocate. Pak jsme byli na gastro a tam bez problému dali Neocate. Hlavně na gastru řeší tyto problémy komplexně. Nejdříve nám vyřešili hlen a křeče (Neocate) a pak reflux (muže se být součástí abkm). U nás se ukázalo, že není, tak nám doktorka na to napsala Omprezol (měl bolesti a hodně se mu to vracelo).

vasek30
autor
4. led 2022

@martinau5 slabší reflux má malej taky. A na to gastro je lepší mít žádanku od pediatra nebo mužem jít bez doporučení? To gastro by možná bylo mnohem lepší než ta alergologie.

martinau5
4. led 2022

@vasek30 popravdě pořádně nevím. my jsme to měli tak srandovně. Doktorka nás chtěla hospitalizovat, ať nemusíme dlouho čekat na termín. Jak jsme přijeli, tak nás objednali na vyšetření a jeli jsme domů. Takže jsme to měli bez žádanky, přes zprávu z pohotovosti a vzali nás do 14 dnů 🤦🏻‍♀️🤣 ale jinak by měl nejspíš pediatr vystavit žádanku. Tak mu zkuste zítra zavolat a zkuste zahrát na to, když vám nechce napsat Neocate, tak ať vás pošle na gastro. Popř. zavolat na nejbližší gastro. Ale čekačky bývají dlouhé.

sarabous
15. únor 2024

Chci se zeptat s malou (3měsíce) ležíme teď momentálně v nemocnici s podezřením na virové onemocnění které bylo naštěstí po výsledcích vyvráceno zitra jdeme na krev na ABKM dřívější příznaky jsem nepozorovala vždycky ve stolici měla trošičku hlenu ale od pondělí neustále kakala prostě hlenovitý vodnatý prujem teploty nemá ani nezvrací může to být ta alergie když vyloučili veškeré virové onemocnění? Krev v tom neměla
Teď dostáváme odvar z rýže a do toho bezlaktózové mléko stolice se lepší už to nemá tak vodnaté a hlavně nekaka hned co se napapa ale třeba až později po 3 hodinach s trochou hlenu hlavně je uplně v pořádku směje se jen je unavenější ale když se vyspinká tak si hraje sahá na věci atd děkuji