Mám dotaz ohledně ABKM, dle mého názoru ji moje dcera má, dle lékařů nikoli. Je jí 12 týdnů, od 4 týdnů je plně na UM. Nyní váží 4,40 kg. Od začátku užívání UM má velké bolesti bříška, neustále pláče, ve dne v noci. Málo přibírá na váze (cca 100 g za týden), vypije max. 700 ml za 24 hodin, někdy dokonce jen 500 ml. Po krmení, ale i během něj se kroutí, propíná, křičí bolestí, hodně ublinkává, mám pocit, že z ní jde snad vše co vypila. Pokud má výše uvedený záchvat během krmení, nedostanu do ní skoro nic. Cca před měsícem se objevil hlen ve stolici, objevují se jí pupínky na obličeji i na těle, ale ty po chvilce zmizí. Pred 10 dny jsme byly hospitalizované kvůli neprospívaní, diagnóza zněla, že jí špatně krmím proto nepřibírá. Když jsem se ptala, zda to není ABKM, bylo mi sděleno, že hlen ve stolicí a bolení bříška nejsou dostatečné pro tuto diagnózu.
@kyta Zkusila jsi víc druhů UM?
@klokanka31 zkusila jsem Kendamil, Bebu, Nutrilon a Nutrilon Alergy Care. Nyní je na Hippu.
@kyta Tak zkus ještě sunar
Za mě je to jasná alergie. Nejčastěji bývá na mléko. Ten Nutrilon AC můžeš osladit nebo míchat do toho, co pije, a postupně ji zvykat. Na ABKM by mělo allergy care pomoct, ale nemusí stačit a bude třeba mléko typu Neocate.
Hele, nenech se odbýt, zajdi za svým pediatrem a vydupej si žádanku na alergologii ať zkusí udělat testy (I kdyby vyšli negativně, neznamená to že alergii nemá) a předepíše vám Neocate (klidně může i pediatr při podezření na abkm).. nebude to chtít ze začátku pít, to je jasný.. můžeš přislazovat třeba glukopurem.. ale nenech se odbýt, prostě si to vydupej, to ty se musíš celý dny koukat jak se ti trápí a trpí ti dítě 🤷♀️
Hlavně nutrilon alergy care už pro mimčo není chutné a trvá to než si mimčo zvykne, jak dlouho si jej dávala? Protože pokud ti napíšou neocate tak budeš nešťastná úplně, je to totální hnus, pokud se ti diagnóza potvrdí, popros spíš o Alfamino je chuťově o hodně lepší než neocate. Sunar na tvé zvážení ale obsahuje hodně mléčného tuku a pokud má malá alergii, bude to ještě horší
Syn - prujmy, hlen ve stolici pokud už byla celkem normální, zvracel obloukem - alergie.