ABKM a mléko Althera. Jak vaše děti mléko přijaly?

8. srp 2022

Ahoj, malému zjištěna ABKM a již týden je na mléce Althera. Začal mu lehce ustupovat ekzém a trochu se uklidnilo bříško, nicméně má brcalove zelenou stolici po tomto mléce, takovou řidší a do toho začal hodně ublinkavat, dle doktora je vše ok, mně se to ale prostě nezdá. Nemáte některá s tímto zkušenost? Jak vaše děti přijaly toto mléko? Kdy se stolice upravila a jestli je vůbec ok to zvracení, už z toho začínám být dost zoufalá..

katebk
8. srp 2022

Ahoj, přesně takovou stolici máme po tomto mlíku taky + smradlavý prdíky, my teda máme Alfamino ale to je to stejné. Malá mi vyhodila ze začátku klidně i celou dávku, alespoň měsíc si to sedalo ale bude to dobrý, uvidíš 🙂 nic jiného a lepšího není, takže bych to tak příjmula. Ještě byste mohli přejít na neocate a to je teprve hnus. Dala bych tomu určitě čas.

autor
8. srp 2022

@katebk děkuji moc za odpověď 😊 teď budu klidnější,že to tak prostě je..prdiky jsou u nás také dost cítit. Já jsem se jen bála, jestli by neměl mít raději mléko co máte vy. Jestli je ta althera pro něho dostatečná při té stolici a blikání ☺️

katebk
8. srp 2022

Nene, tohle je úplně normální, malá má mlíčko 2,5m a tak s chutí je pije...radost se dívat a krásně přibírá, tak ať se vám daří 😊

autor
9. srp 2022

@katebk děkujeme 😊

autor
9. srp 2022

@katebk můžu se ještě zeptat, kdy byla patrná změna? Bříško nebolelo, popřípadě zmizel ekzém a děťátko bylo spokojené a veselé? U nás to pořád není ok. Pořád hodně pláče, dnes se zhoršil ekzém a ublinkavani. Dle Dr. vše ok

katebk
9. srp 2022

Abkm měla i první, teď ta druhá měla hned reakci ale bez ekzému. Takže u první jsme se ekzému zbavovali dlouho, troufnu si říct, že to 2 měsíce určitě bylo... To chce odzkoušet kosmetiku, která tomu pomůže, zkusila bych modrou indulonu,prodávají teď i mliko, krásně se roztírá a na ty horši místa tu klasiku v tubě. Ublinkava po každé? Zkusila bych po jídle alespoň 15 minut držet ve svislé poloze a nechat opravdu pořádně odříhnout a já nasadila espumisan do každého mlička právě abych předešla bolení, je to nové mliko, střeva si musí zvyknout a na měsíc zkuste nasadit 1x denně probiotika třeba biopron má teď nově pro děti a jsou super 🙂

katebk
9. srp 2022

Měli jsme to taky přes léto, stačilo malou dát do vajíčka nebo se trošičku při spaní opotit a ekzem byl hned výrazný a zhoršený. Byla jsem taky zoufalá, takže tě chápu 😖

autor
9. srp 2022

@katebk koukám,že to bude trochu běh na dlouhou trať, ale snad nás čeká aspoň do měsíce nějaké výraznější zlepšení. Dávali jsme espumisan, pak babycalm a bez efektu, taky Biogau 🤔 ale vše jsem před týdnem vsadila, aby se tělíčko trochu srovnalo. Ublinkavani je skoro po každém jídle a někdy i dvě hodiny po jídle. Nemůžeme ho dát zatím ani pořádně na bříško a proto mě děsí, aby nás pak ještě neposlali na rehabilitaci,že nebude dělat co má 🙈

autor
9. srp 2022

@katebk my mazeme linolou, ale ta mu zjevně nesedi

katebk
9. srp 2022

Kolik mu je? A kolik v jedné dávce dáváš? To ublinkávání jsme měli s tou druhou taky, třeba jsem dala mliko ve 3 ráno a v 7 když jsem ji zvedla poblinkala se a to měla jest už další, nechala jsem ji půl hodinky a pak ji to mliko dala, pak jsem zkusila zmenšit dávky a pak třeba po týdnu jsem pomalinku zvyšovala, ale samozřejmě nesmí být mimouš hladový no.. spíš třeba radši míň ale o jednu dávku přidat

katebk
9. srp 2022

Podle mně je to mliko, které je nestrávené - navíc... proto to je klidně až po 2 hodinách a víc

katebk
9. srp 2022

Na ten ekzem ještě mrkni sem, pokud neznáš teda 😁
https://verazikova.cz/

katebk
9. srp 2022

Jo a ještě mě tak napadá, že jsem malou promazavala furt... při každým přebalování jsem ty nehorší místa mazala tou indulonou, hned byl vidět rozdíl

autor
9. srp 2022

@katebk moc děkuji za radu 😊 my máme hlavně obličej a hrudní..je vidět,že mu je to nepříjemné. Tak od zítra budu hodně mazat a snad se nám to také zlepší