Holky, malý 9 měs., už jen na UM. Dnes se dopoledne a odpoledne pozvracel, docela dost a potom se vždy pokakal (nevim, zda průjem, bylo to takové trochu tekutějsí a byly tam takové černé a zelené malé kousky - omlouvám se, že popisuju tak podrobně). Teplotu nemá a je celkem aktivní. Ráno jedl cca ve 4:30, pred obědem fenyklový čaj a potom mlíčko, ale nevím, kolik toho vyzvracel ☹
9 měsíc a jenom na UM nebo jak? Ale já bych se řídila pocitem, jestli je v pohodě a bez teplot, tak neplaš. Jestli se bojíš dehydratace, tak ho štípni, prý jestli se kůže vrátí hned zpět, tak je to ok. TAkhle mi to říkali v nemocnici
Je na UM plus přikrmujeme. Dnes měl tedy raději jen UM a fenyklový čaj.
@lucyanek Mám taky problém , dcera zvrací, i když trochu něčeho vypije nebo něco málo sní, tak to jde třeba za hodinu zase ven. Dáváme pro jistotu rehydratační roztok pro děti Kulíšek, resp. chceme dávat, jenže není to na chuť dobré, takže je problém to do ní dostat - i po přidání šťávy. Ten Kulíšek je pro děti od 4 měsíců a má se podávat právě při průjmech nebo zvracení ...
To bych taky potrebovala vedet - kuliska mame doma, ale kdy ho použit? Až se vzbudí zkusím tu kůži...
Pokud zvrací a má průjem tak bych UM vysadila, dávala přechodně jen čaj. Jinak sousedka teď byla taky se zvracejícím u dr. už jim hrozila kapačka (dehydratace, zvracení, malej zhubnul 3 kg a ta jim dala nějaké čípky proti zvracení).
A ten fenyklovej čaj je OK?
@zazana81
@lucyanek Holky, kulíšek jsme dávali stříkačkou, tedy dávkovačem, který je k Paralenu nebo nurofenu. Malá teď má od pondělí rotaviry (průjem, zvraceníú a myslím, že i díky tomu jsme se vyhli hospitalizaci. Jinak pokud to trvá alespoň den tak bych volala dr. já jsem konzultovala po telefonu, doporučila nám ještě enderol.
Zkuste um vhodné při prujmech Nestlé Beba AL110, maji v lékárnách. Pokud nebude par hodin zvracet, tak ryzí rozvarenou ve vodě, no třeba ještě s mrkvi. Dobrý je nápoj Hipp ORS200, je to mrkvovo-ryzova šťáva, s minerály /jako jsou v tom Kuliskovi/. Jinak ta dehydratace - osychaji sliznice, pusinka, ta kožní rasa - na bříšku, kolem pupiku.
Syn to mel zacatkem tydne taky,bastil pouze dietni stravu,tj,rohliky,piskoty a cerny caj.Nic jinyho stejne nechtel.UM bych taky vynechala.Pokud ti vsechno vyzvrati,myslim, ze Kulisek ci podobne je stejne k nicemu,kdyz to v sobe neudrzi.Moc dlouho bych si u takhle malyho mimca s tim nezahravala,pokud zvraci jeste dneska,asi bych necekala a sla k dr.Ja to rano volala k nasi doktorce a bylo mi receno,pokud bude zvracet stale,ze mam prijit jeste ten den,takze bych radeji dlouho neexperimentovala.
Holky, tak malej už dnes nezvrací (zvracel tedy vcera 2x). Ale zůstal mu ten průjem - dnes už 2x. Podařilo se mi do něj dostat aspoň polovinu sáčku smecty. Můžu nějak jeste podpořit, aby průjem zmizel, nebo to nemám raději kombinovat? Děkuji
@lucyanek můžete zkusit rýžový nebo mrkvový odvar. Ten rýžový jde rozmixovat s kouskem banánu
@prudusinka Jak se prosím dělá ten rýžový a mrkvový odvar? Moc děkuji
Nikdo nic? ☹