9měsíční dítě má 4. týden kašel. Máte babskou radu?

klifa
2. črc 2017

Holky, nemáte nějakou osvědčenou babskou radu na kašel? Byli jsme u třech lékařů, dávám Stoptusin a Mucosolvan, ale hrozný kašel a pekelná rýma se nás drží už čtvrtý týden!!! V těch vedrech to byl fakt očistec... Ale je mi ho, chudáčka malýho, tak líto... Nic jinýho než odsávat hleny a zvlhčovat vzduch nemůžu udělat. Nevím, jestli mu můžu máznout na hrudníček Mucoplant? Bude mu 10 měsíců. Za jakoukoli radu budu vděčná!!

ajja87
2. črc 2017

Od Justu tymianovou mast.Ja míchám půl na půl s kosmetickou vazelinou,aby to mimco nepalilo.Namazat hrudnicek i mezi lopatkami.

lasice_opice
2. črc 2017

@klifa U nás vždy zabírá pomazat hrudníček mastí psí sádlo a jinak dáváme cibulovou štávu 3x denně. Za dva tři dny jsou v pohodě. Pokud to není nic vážného, třeba to taky pomůže. Kapky na kašel nepoužíváme. Jinak mě napadá ještě inhalovat eukalyptové olejíčky? Snad to pomůže.

klifa
autor
2. črc 2017

@lasice_opice Eukalypt a vyčetla jsem levandule.. tyhle olejíčky přidávám do zvlhčovače vzduchu, který mu pouštím večer když usne.

klifa
autor
2. črc 2017

@lasice_opice Ještě se zeptám - tu cibulovou šťávu kupujete nebo domácí?

z_u_z_a_n_a_1988
2. črc 2017

Ja mam taky fajn zkusenost s tymianovou masti od Just.Po koupani namazu klasicky telovym mlikem a pak lehce potru hrudnicek a mezi lopatkama tymiankou.

odula
2. črc 2017

Cibulova stava - nakrajet jednu vetsi nebo dve mensi cibule, dve lzice (I vic) medu, zamichat, zatizit a nechat az pusti stavu. Kdyz nejde med, staci cukr, nejlip trtinovej.Davat po lzickach,nekolikrat denne. Pak se mi jeste osvedcily bylinky - tymian, slez, divizna. Mazat hrudnicek, a kdyz odsavas tak taky vykapavej nosik libenarem. Jo a taky jitrocelovej sirup. 🙂 neboj,bude lip.kasel je svina, nekdy se drzi fakt dlouho. At jste brzo fit!!!😘

lasice_opice
3. črc 2017

@klifa domácí, přesně jak píše odula

karolinasvetla111
3. črc 2017

Koupila jsem dětskou prsní mast ve zdravé výživě, mazu na hrudník. A taky děláme teplé zábaly na hrudník z teplého sadla na vatu,dát na hrudník, přes to dám uterku a ovazu hrudnik obvazem, nechávám do rána. Dcera hodně trpěla na záněty průdušek, furt antibiotika a teď už od prosince nemocná nebyla... dr.říká že musí mít hlavně teplo na hrudníku

semisovamys
3. črc 2017

Nechci strasit jen pridam svoki zlusenost..Synové ( 3 roky, 9 mesicu) meli takhle rýmu a trochu kašel půl roku, bylo to šílené . Nakonec jsem jim nechala udělat vyter z krku a měli celkem rezidentní formu Haemophila( na který nezabraly ani antibiotikove kapky které jsme už dříve dostali ).. po týdnu léčení celkovými antibiotiky se z toho konečně dostali. Je také důležité jaké ta rýma je..zda žlutá, zelená ( tyto dvě se většinou samy nevyleci dle mé zkušenosti- ani s kapkami proti týdne z lekarny) pokud je jen průsvitna tak tím lépe!! 😊