Holky, nemáte nějakou osvědčenou babskou radu na kašel? Byli jsme u třech lékařů, dávám Stoptusin a Mucosolvan, ale hrozný kašel a pekelná rýma se nás drží už čtvrtý týden!!! V těch vedrech to byl fakt očistec... Ale je mi ho, chudáčka malýho, tak líto... Nic jinýho než odsávat hleny a zvlhčovat vzduch nemůžu udělat. Nevím, jestli mu můžu máznout na hrudníček Mucoplant? Bude mu 10 měsíců. Za jakoukoli radu budu vděčná!!
@klifa U nás vždy zabírá pomazat hrudníček mastí psí sádlo a jinak dáváme cibulovou štávu 3x denně. Za dva tři dny jsou v pohodě. Pokud to není nic vážného, třeba to taky pomůže. Kapky na kašel nepoužíváme. Jinak mě napadá ještě inhalovat eukalyptové olejíčky? Snad to pomůže.
@lasice_opice Eukalypt a vyčetla jsem levandule.. tyhle olejíčky přidávám do zvlhčovače vzduchu, který mu pouštím večer když usne.
@lasice_opice Ještě se zeptám - tu cibulovou šťávu kupujete nebo domácí?
Ja mam taky fajn zkusenost s tymianovou masti od Just.Po koupani namazu klasicky telovym mlikem a pak lehce potru hrudnicek a mezi lopatkama tymiankou.
Cibulova stava - nakrajet jednu vetsi nebo dve mensi cibule, dve lzice (I vic) medu, zamichat, zatizit a nechat az pusti stavu. Kdyz nejde med, staci cukr, nejlip trtinovej.Davat po lzickach,nekolikrat denne. Pak se mi jeste osvedcily bylinky - tymian, slez, divizna. Mazat hrudnicek, a kdyz odsavas tak taky vykapavej nosik libenarem. Jo a taky jitrocelovej sirup. 🙂 neboj,bude lip.kasel je svina, nekdy se drzi fakt dlouho. At jste brzo fit!!!😘
@klifa domácí, přesně jak píše odula
Koupila jsem dětskou prsní mast ve zdravé výživě, mazu na hrudník. A taky děláme teplé zábaly na hrudník z teplého sadla na vatu,dát na hrudník, přes to dám uterku a ovazu hrudnik obvazem, nechávám do rána. Dcera hodně trpěla na záněty průdušek, furt antibiotika a teď už od prosince nemocná nebyla... dr.říká že musí mít hlavně teplo na hrudníku
Nechci strasit jen pridam svoki zlusenost..Synové ( 3 roky, 9 mesicu) meli takhle rýmu a trochu kašel půl roku, bylo to šílené . Nakonec jsem jim nechala udělat vyter z krku a měli celkem rezidentní formu Haemophila( na který nezabraly ani antibiotikove kapky které jsme už dříve dostali ).. po týdnu léčení celkovými antibiotiky se z toho konečně dostali. Je také důležité jaké ta rýma je..zda žlutá, zelená ( tyto dvě se většinou samy nevyleci dle mé zkušenosti- ani s kapkami proti týdne z lekarny) pokud je jen průsvitna tak tím lépe!! 😊
Od Justu tymianovou mast.Ja míchám půl na půl s kosmetickou vazelinou,aby to mimco nepalilo.Namazat hrudnicek i mezi lopatkami.