Ahojky, malá (9 měsíců) prodělala virový zápal plic, skoro tři týdny brala antibiotika + jsme inhalovali mucosolvan a vincentku, neměla moc teploty, jen první tři dny cca 37,4°C, teďkon v pondělí jsme byli na rentgenu, tak ještě byl menší nález, dělali jí i rozbor krve, to bylo v pořádku, vůbec nekašlala, tak jsme přestali i inhalovat, jen jednou denně vincentku jsem dávala preventivně, jenže dneska začala zase kašlat a má i zvýšenou teplotu 37,2°C. Mohlo by se jí to znova vrátit, když byli krevní testy v pořádku, nebo to může bát jenom nějaká viroza?
Já právě volala odpoledne doktorce a ta mi řekla, že to může a nemusí nic být, že máme zase začít inhalovat mucosolvan a v pondělí se přijít ukázat, jenže já nevím právě jestli to mám nechat až do pondělí. Ale zase nechci zbytečně plašit.
Tak doktorka by ti neřekla, že to máš nechat do pondělí, kdyby bylo nějaké velké riziko. A pokod nemá nějaké vysoké horečky, pokračuj v té inhalaci a uvidíš, že se to zlepší 😉 A na pohotovosti se s tím párat nebudou. Udělají základní vyšetření, daj ti něco proti teplotě a pošlou vás domů s tím, že máte jít v pondělí ke své doktorce. Uvidíš. Já myslím, že to i doktorka myslela dobře, abys malou zbytečně netahala ven, nechala ven a nemusela s ní mezi další nemocné děti. Já bych řekla, že to doznívá a max. k tomu chytla nějakou virózu. Mamka měla taky teď zápal plic a teď má nějakou virózu. Hned potom. Uvidíš, že to bude dobré 🙂
*netahala ven, nechala doma v teple...
Já myslím, že to může být všechno možné, řádí toho plno. A třeba taky nic vážného. Já i manžel jsme měli pořádnou virózu a mrňous měl jeden večer horečku. Jen být tebou, nenechala bych to bývala být. Je pátek a přes víkend je to tak max. na pohotovost.