9m. miminko už 2 měsíce kroutí ručičkama, je to normální?

lenkalenka666
27. pro 2015

Ahoj, prosím o vaše zkušenosti. Mám 9 měsíčního syna, asi tak cca 2 měsíce začal kroutit ručičkama v zápěstí, ale ne pořád, spíš když neví co se bude mít, nebo když mu ukážu hračku....je to normální???
Mám obavu aby to nebyla známka autismu.....máte prosím někdo podobnou zkušenost s vaším prckem??
Moc děkuji za příspěvky.

jitavrtule
28. pro 2015

Ela taky šroubuje, když vidí něco zajímavýho. Neřeším, beru to tak, že se prostě naučila něco novýho, tak to dělá a zkouší, co to udělá. Stejně tak si oblíbila před časem zvuk, s pracovním názvem "živý-mrtvý" a který taky s oblibou dělala jen tak pro zábavu, když se nudila (fonetický zápis: AAAeeghrghhhhhh). A určitě to neznamená, že je zombie 😉 Teď pro změnu hlasitě kvíká jako vepřík, když má radost "UUUUUUUUííííííí, uuuíííí".
Autismus má spoustu různých projevů, ale kroucení ručičkama bych se fakt nebála. Doktor nejsem, ale podle mě je to normální - prostě si děti zkouší, co to tělo umí 🙂

eve77
28. pro 2015

Můj syn to taky dělal a dělá dodnes 🙂 . A dělal to často a dost, taky jsme z toho byli s manželem vyjevení. On u toho ještě mrskal nohama a takhle byl schopný v kuse jet hodinu. Vždycky jsem se smála a ptala se kam jede 😀 Taky jsem se ptala s obavou doktorky a ta se na něj podívala a usmála se, že prý má dost energie tak jí tak vybíjí. Opravdu někdy žasnu kde na ty různý pohyby a skřeky chodí, je to pokaždý něco novýho. Kdyby člověk měl vše řešit tak je z toho blázen 😕

rousse
7. led 2016

u nás to taky jede furt - protože se už dávno naučila ukazovat, jak se má (tak tak všelijak), tak jakmile slyší "tak", tak už jede jak drak😀 ale jinak to dělá, i když třeba něco nechce (k tomu přidává ještě "nenenenen") a nebo prostě jen tak - autismus bych v tom opravdu nehledala 🙂

beee88
9. únor 2021

Ahoj prosim date mi vědět jak to u vas dopadlo? Prestala to miminka delat? Syn taky krouti, mame jit na EEG, jsem z toho na nervy.