9letý syn má bolesti hlavy a škaredé sny

rajnosaci
13. bře 2017

Dobrý večer všem,
chtěla bych se poradit .. třeba má někdo stejný problém. Můj syn, 9 let, trpí občasnými bolestmi hlavy, které pokud přetrvají až do večera, tak jsou následně v noci doprovázené škaredými sny. Už když ulehá s bolestí hlavy, tak má strach, že bude mít v noci zase zlé sny. V noci má pak stavy až halucinací, kdy se mi ho někdy daří a jindy zase ne, brobrat. Ráno si pak někdy pamatuje všechno, jindy něco a někdy zase o ničem neví.
Předem děkuji za radu.
Eva

peetulkka
13. bře 2017

@rajnosaci Ahoj,my trpime casryma bolestma hlavy.Maly je ma od cca 4let,ted mu je 7.Obcas i miva osklive sny,ale nikdy jsem to s tim nespojovala.My jsme zrovna na 22.3objednane na neurologii na vysetreni EEG.Uz jsme na bem byli jednou a musim tuk tuk dobry.Doporucovala bych taky se asi objednat na vysetreni,za to clovek nic neda a mate jistotu.U nas to vzdy konci nehoraznym zvracenim..a pak az se nu trosinku ulevi.Nozna to jsou migreny,nevim za nekolik dni budu chytrejsi.

annasmyckova
13. bře 2017

na vyšetření hlavy jste byli? S tím bych asi začala... Mohlo by to být třeba i zhoršením zraku -vidí dobře? může to být třeba migréna, jedna dcera takhle reaguje na stres ze školy...někoho bolí břicho, někoho hlava, ale radši to řešit s doktorem, ať se něco nezanedbá.

bachovy_esence_poradna
13. bře 2017

@rajnosaci na noční můry a strachy z nich předem jsou skvělé Bachovy esence

vzhledem k bolestem hlavy by ale bylo dobré ujistit se také jestli syna netrápí ještě něco dalšího..
pije dostatečně?
nemá nějaký stres např. v rodině, ve škole?
neprodělal nějakou nemoc bez příznaků? (např. mononukleoza, borelioza)
není chudokrevný nebo nemá nízký tlak?
neblokuje se mu krční páteř?
lze také udělat EEG, ale většinou se na něm nic nenajde, u dětí je ještě více psychosomatických potíží než u dospělých, jsou citlivější....

Jak časté jsou bolesti hlavy?
může mít také oslabené nebo přetížené ledviny nebo játra... pak je potřeba pročistit a zharmonizovat organismus, protože dokud je tělo (lymfa, nervový systém) přetížené toxiny, tak bolesti často přetrvávají..

z mojí zkušenosti bývají příčiny většinou kombinované - fyzické i psychické... pro účinnou pomoc je tedy dobré pracovat jak s psychikou tak s tělem

achjonetusim
13. bře 2017

Nikdy bych tomu nevěřila, kdybych tomu nebyla svědkem. Dcerka blízké kamarádky měla podobný problémy, noční běsi, bolesti hlavy a kloubů, už se bála usnout. Na doporučení někoho z rodiny kontaktovali léčitelku co k nim přišla domů s virgulí a prošla celej byt. V pokojíku kde malá spala našla na místě postele patogenní zónu, doporučila jiný místo a směr postele. Od tý doby klid. Tím neříkám že to je ten problém, jen nastiňuju možnost.

gilotek
13. bře 2017

Tipuji migrénu pokud se mu uleví po zvracení. Máme ji diagnos. asi půl roku.