Zdravim vsechny. Mame ( nebo spis ja mam protoze to nikdo neresi ) takovy problem. Nevlastni dcera je ji 9.let se hrozne poti a dost pachne. Neprijde mi to normalni u tak male divky. Kdyz jsem to rekla chlapovi tak mi rekl, ze jeji matka je to same. Poti se a pachne a koupani moc neda. Nevlastni se taky nerada koupe a tak nejak ma vubec strach z cistoty a hlavne moc nemeni tricka. Ted prijela ze skolandy, ze tam na ni holky byly hnusny a jedna odesla z pokoje. Cela chlapovo rodina se hrozne divila, jak je to mozne a duvody. No holka samo nic nerekla, urcite se stydela. Myslite, ze kdyz ji koupim deodorant, ze to bude jeste horsi? Mate nekdo zkusenost? Diky
No prave. . .ten nevi jak to ma resit. Kdyz je holka u nas a chceme po ni koupani a cisteni zubu atd tak jsme u ni nejhorsi. Jeji matka je fakt smudla a holka to ma od ni. Je to des. Deti a kort holcicky maji byt vonave ale ona je vecne upocena, mastny vlasy, okousany nehty a jeste smrdi. A ta jeji krava matka si toho ani nevsimne?
Ja se ani nedivim, ze se ji deti smeji. Ale to poceni, neni to spis na doktora?
@tripisek tak pocení je dané i geneticky. Neteř je stejně jako švagr pořád zpocená.
A navíc okolo 9 roku začíná u holek puberta - a pokud se zpotí, už je to cítit. Já jsem holkám preventivně koupila antiperspirant a mají i své dětské voňavky a chodí i na moje. Takže koupením deodorantu určitě nic nezkazíš. Ale asi bych hodila řeč s tatínkem - přece je to jeho dcera a určitě mu není milé, když se jeho dceři smějí ☹
Bohužel - pokud je její matka "špindíra", tak to bude boj s větrnými mlýny, ale určitě bych to zkoušela 🙂.
Ted jsem ji k narozkam koupila pet tricek aby mela na stridacku a co myslite. Byla u tchyne tyden a mela jedno
@tripisek to chce s ní sednout, hodit řeč, jít s ní na nákupy - ať si sama vybere oblečení, které se jí líbí a pořád vsugerovávat, že se oblečení musí měnit každý den a pokud jí to mamka nevypere - nevadí - může to přinést k tobě.
Vím, že je to velký závazek. Pokud to chceš řešit a její vlastní mamka nechce ... ☹
Jako ona ji vypere to ano ale prave ji nehlida aby mela na sobe ciste a jak casto si veci meni. To same spodni, take jsme resily.
A jak casto byva u vas? Ja bych se kazdy vecer prosla po byte s tim, ze sbiras veci na prani, at ti da dnesni tricko i spodni pradlo a proste by si to znovu oblect nemohla. Jen me zarazi - to ji to samotne nevadi, ze nevoni?
Chudak holka teda:(( no nevim, preci jen je v citlivem veku. Co na to rika jeji tata? Co by udelal on?