ahoj moje 8-měsíční dcera má již 3.den takový jakoby tik? prostě jí ztuhne pravá ruka ,vypadá to jako by dospělí někomu ukazoval jaký má svaly přitom je zaťal, trvá to 2.vteřiny,většinou když jí zrovna vezmu na ruku,nebo když sedí ,při porodu měla zlomený klíček, ale vše srostlo,že by nastala komplikace až teď začíná se stavět na 4 takže možná ruce víc namáhá ,,bojím se aby to nebylo něco horšího,,v uterý jdeme k doktorce :/
Také doporučuji nahrát na video a ukázat neurologovi.Nemusí to být vůbec nic 🙂 ale nepodceňovala bych to a určitě zašla na neurologii.Držím palce , ať to nic není 🙂
dnes jsem byla u doktorky,a prý to nic znamenat nemusí,jinak kdyby se to zhoršovalo mám přijít,.dnes to udělala snad jen jednou,. tak děkuji
To jsem rada. Jako detsky neurolog bych s tim stejne zasla, mame prece jen vycvicene oko, mrknem na video a tusime odkud vitr vane 😊 pokud by se opakovalo, zajdete. Mejte se hezky
Dobry den. Nutno vyyetrit neurologem. Klicek byl poraneny na teze strane? Mohlo by se jednat o poraneni brachialniho plexu, ale dle lpopisu spise tonicke zachvaty. Bylo by dobre pokud by jste natocila. Na fotak, telefon, cokoli. Delava take vice kdyz je unavena? Takoveto projevy mohou byt jak zcela neskodne (deti delavaji nejruznejsi veci) tak by se mohlo jednat o zachvaty. Na neurologii prcka vysetri, dopgaji se na anamnezu, zasadni bude eeg vysetreni ( tady by bylo dobre, pokud by se stav zachytil na videoeeg - mame pak korelat, tzn vidim na videu co prave dela a jaka je k tomu aktivita mozku). Pokud ma mala jeste nezasliu fontanelu, vhodny i uz mozku. Vsechno jsou to naprosto bezna a bezbolestna vysetreni. Nic se nebojte, nekdy maji deti "hruzne" projevy a nic to neni. Ale vysetrit se musi 😉