8 měsíců a krupička na bříšku. Máte zkušenost? Čím případně mazat?

peta2020
5. bře 2022

Zdravím,chtěla bych se poradit Elišce se na bříšku udělala taková to krupička a já vůbec nevím z čeho by to mohlo být, má to jenom tam, od narození peru pořád v tom samém, um také máme stejné sice od 6m jsme přešly s Beba na Hipp combiotic ale nějak jsem nepostřehla reakci ze začátku, a příkrmy od 4m defakto pořád stejné suroviny, kupuji vše od Hipp, koupe se od porodnice také v Hipp 🤔 nechci se hnát hned na kožní tak jestli máte podobnou zkušenost co vám to způsobilo popř.čím ji mazat? Předem děkuji za rady.

klokanka31
5. bře 2022

@peta2020 Naše to měla už dvakrát, a taky nevíme z čeho...poprvé doktor dal fenistil kapky a mastičku lipobase. Podruhý jsme koupili sami fenistil a nějakou kalciovou mastičku (prý taky pomáhá ale u naší malé se to po ní mnohonásobně zhoršilo). Takže pomohl jen ten fenistil. Ale myslím že ten je až od 1 roku

tez83
5. bře 2022

@peta2020 zrovna řeším to samé.Nasadila jsem Fenistil,ale nepomohlo to.Domnivam se,že to u nás bude reakce na nějaké jídlo...

palja
5. bře 2022

@peta2020 u nás tohle byla vždy reakce na jídlo (hlavně paprika a rajče), dávala jsem fenistil kapky 3x denně

mika88
6. bře 2022

@peta2020 To znám a způsobila to kosmetika Hipp cca po 2 měsících používání. Příčina ale může být různá. Syn dostal Fenistil gel, zinkový olej a nějakou kortikoidovou mastičku na nejhorší místa. Vyrážka byla suchá, a tak jsem i promazávala (nejlepší je Leniens - namíchají v lékárně). Naše doktorka doporučuje na suchou kůži i modrou Indulonu.

peta2020
autor
7. bře 2022

@mika88 Hipp používám už 8 měsíců od porodnice tam ji měla taky. Každopádně teď budu mýt jen čistou vodou a uvidím. V lékárně jsem dostala Excipial a mastičku, ale jelikož obsahuje kortikoidy mazat jí tím nechci, jo a Fenistil kapky. Pak taky zkusím na týden vysadit boloňské špagety od Hipp obsahují rajče ( a ona je tak miluje) pak vysadíme přesnídávky s jahodou, a nakonec banánem...víc mě nenapadá 🤔🤷.

mika88
7. bře 2022

@peta2020 Jahody a rajčata patří mezi alergeny a podávat by se měly až od 1. roku. Aspoň já jsem se tím řídila (mám tabulku zavádění potravin od laktační poradkyně). Banán je určitě v pořádku, ten jíst může, ovlivňuje max. stolici.
U syna používám kosmetiku Sebamed baby. Vzhledem k množství v lahvičkách patří k dražším, ale pleť má po ní vyživenou a hladkou. V porodnici byl taky Hipp, a když ho jednou měli v drogerii v akci, koupila jsem ho a způsobil vyrážku. Letěl do koše.
Fenistilem nic nepokazíte. Ten jsme na doporučení lékařky používali také. Spíš bych ale řekla, že se vyrážka ztratila sama, než že by zabralo nějaké mazání z lékárny.
Tak ať je brzy líp! 😉

peta2020
autor
9. bře 2022

@mika88 naše malá miluje tyhle špagety 🤦