Maminky, mam 7 tydenniho chlapecka a hodne spinka, posledni dva dny je jak gumovej. Je vzhuru celkem treba jen 3 hodinky, po napapani hned usina. Nevim, jestli je to normalni. Prodelavame tedy uz skoro 2 tydny prujem, ale nektere dny byl cilejsi, poslefni dva dny je opravdu hodne spavy. Je to normalni nebo mam volat lekarce?
Nevolat, sbalit ho a jet na dětskou pohotovost, může být dehydratovaný, mít malý příjem mléka...ty to nepoznáš, lékař ano.
Uz jenom to ze ma dva tydny prujem 🙂 je spatne.... vyrazila bych hned k lekari....pokud uz je apaticky je nekde chyba
Urcite sbalit mimco a vyrazit na pohotovost.
Na nic necekat a hned k lekari, nebo na pohotovost
Neplašit, nejdřív zavolat a pak až jet. Když by byl dehydrovaný, měl by na hlavičce propadlou fontanelu.
Předpokládala jsem, že lékař přijde domů, nebo odešle na pohotovost..
Volala jsem na pohotovost, manzel tam vezl moc, dehydratovany
@lucimiminko Super že jste tam byli nebo alespoň manžel. Teď je třeba se mít vážně na pozoru s těmi tekutinami. Nevím co vám řekli na pohotovosti, ale klidně bych dala i vodu do lahvičky třeba. Ať je brouček brzy fit ❤
Ve spechu jsem zpravu sem neodselala celou. Takze manzel vezl moc na pohotovost, dehydratovany nebyl. Pani doktorka ale rekla, at ho pozoruju, ze je opravdu malickej a kdyz se mi nebude opravdu zdat, at s nim prijedu a dam mu vypit jeste misto mlicka rehydratacni roztom kulisek. Tak jsem ho chtela tim nakrmit vecer a byl uplne malatnej, nesel vzbudit, neplakal, jen skoro sypal, uplne gumovej. Hruza.. Ten roztok vypil a hned znovu usnul. No tak jsem to nevydrzela a jela jsem s nim do nemocnice. No a on mu ten roztok asi zabral, on uplne ozil, kouka, neusina.. No ale uz si nas tu nechali na pozorovani. Vypadam jako hysterka. Citim se trapne ale zaroven jsem rada ze malej je ted dobrej a udelala bych to znovu, nezli ho pak krisit a vycitat si to. Tak zdravime s Deniskem z nemocnice😐
@lucimiminko vůbec nejsi hysterka, radši 100x jet než jednou něco zanedbat. A myslím, že to takto berou i v nemocnici, zvlášť u takového prcka. Tak ať jste brzy zase doma😉😚
@lucimiminko je super ze jste jeli,.udelali jste moc dobre. Necit se jako hysterka, nejsi! A pokud mas pocit z personalu, ze jsi hysterka, tak toho si nevsimej, oni by tak nejradeji klid... taky jsme jeli jednou na pohotovost, maly byl apaticky, nereagoval, pak najednou zacal zvracet savle, udelal to 3x a byl porad malatny a spavy... avsak prijeli jsme na pohotovost a on najednou byl ok... tehdy nam dali jasne najevo, ze jsme precitliveli rodice. Za dva dny se to opakovalo znovu, ale diky repete jsme zjistili,.ze to byla alergicka reakce na banan... jakmile banan celkove vyzvracel, bylo mu dobre. Nelitujeme, ze jsme jeli. A verim, ze jste meli vcera tezke chvilky plne strachu
Zdravim, z toho si nic nedelej, me to rikaj porad, na ocnim, na neurologii, ze pry malou moc pozoruju, at koukam radsi z okna😇🙃 tak se občas mrknu a pozoruju dál😂
@swetlusska když je propadlá fontanela, je to už dost vážné. Mezi první příznaky dehydratace patří to, že prtě minimálně čůrá.
@tynka9 to je jasný.
Jsi hodná, že jsi napsala, myslela jsem na vás, je dobře, že jste jeli, ať je brzo dobře🙂
Je super, že už jste v pořádku, taky bych zcela určitě jela, nic nepodcenit. Já jsem malého měla taky spavého, říkala jsem mu "hadráček", nakonec mu zjistili poporodní žloutenku, chudinka. Ale nakonec vše dobře dopadlo, teď rozhodně žádná hadráček není .. a má se plně k světu
Myslim,ze je dulezite dat na instinkt-neco se vam nezdalo,tak jste to nenechala byt jen tak a radeji nechali mimi zkontrolovat u lekare-to je preci naprosto v poradku! Alespon vas v nemocnici ujisti,ze je vse jak ma byt.
Moc vsem dekuju, jste hodny a pomaha mi to, jsem dost na dne, ale jedna vzpruha prisla dneska. Denisek se poprve zacal smat😊Veci se maji tak, ze my uz jsme v nemocnici podruhe, pred 14 dny nas hospitalizovali opravdu pro dehydraraci- nechtel sat mleko, bojkotoval kojeni a ja netusila kolik toho vypil. Pak rano nepocurana plenka a na te dalsi co cural oranzove skvrky. Do toho se pridal poprve prujem a dehydratace jak vysita a hned jsme jeli. Dostal kapacky a zlepsilo se to. Hned zase i sal prso. Prijeli jsme domu a opet zacal bojkot prsa az to zaslo tak daleko, ze jsem zacla odsavat a davam lahev, nechtela jsem znova dehydrataci. No a ted jsem vedela, ze pije, vypije toho dost, diky lahvi to mohu spocitat. Vim ze ma porad prujem, jsme pod kontrolou doktorky a zaroven i zacpu- prujem jde kdyz dam rourku. No a vcera najednou cely den jak hadrova panenka opravdu. On vcelku dost spi, ale ja ho znam a vim, ze ted je neco spatne. No budeme v nemocnici minimalne do pondeli kdy budou delat rentgeny briska, aby se zjistilo proc ma casto zacpu, kdyz ma zaroven i prujem. Dneska uz je zase spavej..Ale zacal kakat.. A hlavne se smeje😊
Jeste jednou dekuju moc za vasi podporu, je to mily si to tady cist..
@rickym presne tohle si rikam i ja u obou deti.Radeji 1zbytecne nez vubec a vycitat si cely zivot...A u takhle maleho miminka bych nic neprehlizela.Pokud byl predtim vic zivy a ted naopak,tak nekde je pricina.
@lucimiminko at jste v poradku🍀
@lucimiminko Jak má zácpu a průjem dohromady? U kojených dětí je normální, že nekají i několik dní.
@lucimiminko Když jde o děti, radši si stokrát připadat jako hysterka než jet jednou pozdě! 🙂
@hojda to jsem si taky myslela. Musi ale prospivat.. on nekaka a krouti se bolesti briska a kdyz dam rourku, jde z nej zelena voda.
Tak mě napadá alergie na mléčnou bílkovinu.
@lucimiminko zelena stolice znamena, ze muze mit infekci. Anebo pak jeste peobles s ABKM. Mimochodem, neockovali jste na rotaviry? Obcas pak byvaji tyto problemy
@lucimiminko To bych ale řekla, že nemá zácpu a průjem, tohle bude něco jiného. Syn měl taky zelenou stolici a je pravda, že pil MM taky špatně , až po dlouhých letech mi bylo řečeno, že má rozsestup břišních svalů a že neměl sílu si MM vytáhnout. Průjem by mu zjistili z rozboru stolice, ale myslím, že tohle průjem nebude, že spíš jak píšou holky alergie. Určitě to chce hlídat, aby dost jedl, pokud nemá dost jídla, tak jsou pak mimča hodně spavá, tyhle miminka se musí na kojení budit☹.
Vyradila jsem z jidelnicku veskerou laktozu, tak uvidime co to udela. Porad jsme v nemocnici, dnes nas cekaji vysetreni. Jsem k smrti vydesena aby bylo vse v poradku, az ja sama uz mozna potrebuju pomoc.. Malickej je porad spavej, dle lekarky ale tak male miminko ma spa. Jenze ja ho uz znam, on se opravdu ani skoro na jidlo nebudi a musim ho budit.
@lucimiminko držím pěsti, ať je maličký v pořádku🍀
@lucimiminko testy na diabetes ... 🙂 znam podobny pripad a na vine byla cukrovka.. ale v nemocnici by todle vsechno meli udelat 🙂
Volat.