ahoj, syn 7,5 mesice zacal pri paseni koniku naklanet hlavu na jednu stranu, jde to videt i na ruckovani, ruckuje dokola jen na jednu stranu...dela to par dni, ruckovani i naklaneni te hlavicky...pred tim ne...
celkove se neplazi, neleze...je pomalejsi, to ruckovani taky moc netrenuje, druhe vzprimeni udela obcas...spis to je intelektual, hracky, spravne drzeni, hrani, detaily, uchopy, zvatla mamama...umi toho spoustu, jen to pohybovani...jde videt, ze je slabsi, obvykle zacne rvat, kdyz mu neco nejde a vybodne se na to, nez aby to prubl a tim se posilil...dr. to chce nechat az na 8-mi mesicni kontrolu, ale vydesilo me to vybocovani hlavy :( mam to resit? nechat si vypsat zadanku na fyzio? ihned nebo pockat necele tri tydny, co to udela...jsem z toho na nervy...
Ahoj,u nás je to velmi aktuální. mám ctyrmesicniho chlapečka narozeného o mesic dříve. Koniky paseme už celkem dlouho,ale bylo to takové vždy chvilkove. Teď už udrží hlavičku déle,ale po chvíli začne zvedat rucicku a hlavičku měl také naklonenou. Naše doktorka řekla,ze ho ještě mesic nechá a kdyžtak napíše rehabky. Já jsem se sama objednala k fyzioterapeutce a ta mi vysvetlila,ze to,ten naklani hlavičku je,ze není ještě úplně telicko v ose. Když ho das na bříško,tak by na zadickach neměl mít žádnou kožní rasu. Ukázala nám cvik na posílení bříška a říkala,ten mysli,ze se to srovná. Prý některé deticky,které tohle dělají se s tím nějak poperou samy,ale pak se projeví v pozdějším veku a vývoji jiné vady,které jsou zapříčiněne tímto špatným držením telicka. Vy už jste starší,tak nevím,ale určitě bych někam zasla,třeba vás uklidni,ze je vše v pohodě 🙂
Diky holky za odpovedi, asi v patek znovu navstivim doktorku, je to hrozne, mam o nej strach, to, ze je trosku opozdeny, bych brala, ale to, ze zacal vyklanet tu hlavicku, s tou rucickou to ma stejne, jako vas - vykloni hlavu a natahne rucicku...ach jo :(
🙂 treba zvyseny svalovy tonus .... sla bych na rehabku , nechala si poradit , vojtovo cviky dokazou kouzla
Hlavně žádné strachy! Všechno bude dobre 😊u vás možná už natáhne ručičky po hracce? Doktorka vám řekne více 🙂 určitě to nic nebude,nebojte 😊❤️
Diky diky, zitra zajdu k dr. a poresime to...
jojo natahuje se po hrackach, zveda obe ruce, ale nejvic si hraje s pravou rukou a na tu stranu naklani i hlavicku...
porad dela letadlo, ale na to, ze ma 7,5 mesice, pase hodne s rukama od sebe, casto je napjaty, snad je to jen prechodne obdobi a neni to ten svalovy hypertonus
Ahoj, napadlo mne - vidí dobře? Bracha dlouho naklanel hlavu, porad se resilo, ze ma zkrácené svaly apod. A on přitom byl tupozraký a na jedno oko v podstatě neviděl...proto si pomáhal tou hlavou...
Holky byli jsme u dr. te se zda vsechno v poradku. Hlavicku stale preferuje vic jednu stranu - cili otaci se doprava i polehava na prave strane pri ulevove pozici u paseni koniku. Jinak to zretelne neni, zkusim davat hracky a vse na opacnou stranu. Pohybovani je jeden den lepsi, jiny horsi. Zkratka jak na horske draze. Za jeho nalady mohou zuby, ma jich uz sest. Porad rostou, jak blbe....takze mam staleho protivku, co ho to v puse boli. Asi to souvisi s tim vsim, co dela, resp. nedela. Je stale napruzeny, unaveny. Ted uz tyden bojkotuje kojeni. K tomu vsemu. ach jo, snad to zase dame dohromady. Je to bojkotar od mimi, tak mam bohate zkusenosti.
Snad to je vratne, cili kojeni obnovime. Zatim odsavam a cpu mu to, jak se da.
Necetla jsem ostatni prispevky ale utikej k dr. A rekni ji to at ti vypise papiry a resi to...delal to synovec dr. Ani jeho mamka to nereseli a byl cely nakloneny k jedne strane hlava,raminko, v sede se tak jako sklanel.. museli pak hodne dlouho cvicit a mel celkove trosku opozdeny vyvoj..
Reste to vcas! Hodne stesti ☺
@louka219 Nechala bych si vypsat žádanku na fyzio. S tímto nemám přímo zkušenosti, ale malá mi pořád sedí ve W sedu a nechce toho nechat. Dr říkala že se to možná čase spraví, ale mi připadá že se jí už křiví nožky, tak jsem si vyžádala žádanku a dnes jdeme na kontrolu ať nám řeknou co a jak. Možná bych mu začala dávat hračky jen na jednu stranu, ať se snaží i na tu druhou.