hezký den
Jsem už zoufalá a nevím si už rady.
Dcera 7 měsíců od vánoc trpí na rýmu a kašel mezi tím má občas vyšší teploty, mezi tím byla 2x v noci laryngytida . Naše doktorka to nijak extra neřeší. Za celou dobu ji dala jen Pamycon do nosu a antibiotika až po té co jsem mudr rekla ze uz to není normální...Co se týče antibiotik tak ty zabrali ale jen na dva dny. Po te se ji vše opět vrátilo zpět. Naše mudr to nijak nehodlá řešit. Můžete mi poradit co mám dělat?
@sudylichozrout nešlo mi dopsat text. Min týden jsme byli na pohotovosti protože mimo jiné měla vysoke teploty a tam ji delali crp a se v pořádku jen mudr určila diagnózu akutní zánět nosohltanu dali nám ten Pamycon a stoptusin. Ani to už po týdnu léčby nezabralo
Nemá staršího sourozence v mš?
@klea81 mám ale ta je semnou celou dobu doma.
Zkuste zajít na orl udělat výtěty ideálně obou, ale může být i tak já jsem byla s dětma od Vánoc doma (7 měsíců a 5 let), rýma, kašel, teplůtky a já taky, točily jsme si to doma mezi sebou, starší chodí už týden do školky a malej už zas posmkává...a já furt kašlu...a jestli má zánět i v dutinách tak se s tím můžete prát několik týdnů, nám dr vždycky nařídí mořskou vodu, odsávat a čepičku na škebličku aby se dutiny nahřívali a líp to šlo ven, jinak nám vždy dr říká antibiotický kapičky max 4 až 5 dní déle ne, pak přecházíme na bylinkový rýmastop nebo quixx, nezduřují sliznici a nevytváří se na ně závislost
třeba Vám ty rady k něčemu budou a pokud s Vámi dětská dr nekomunikuje tak jak byste potřebovala poohlédněte se po jiné
@jannym určitě ano hlavně to Orl, protože já už fakt nevím co sni. Máme skoro stejně staré děti 🙂Naše starší 4r taky chodí do školky ale trpí na astma a ma astmaticky kasel a ve školce nechápou že není nemocná jakože z nachlazení ale trvale. Tak ji mám doma. Nejvíc mě udivuje že to naše mudr neřeší. ☹️Chodíme k ní cca půl roku a je defakto jediná z těch 3 co tu jsou která to s detma umí a neleci od stolu. Na pohotovosti nám řekly že to jde malé z krku ele ten má prý čistý,ale porad se ji tam tvoří hleny. Do nosanku dáváme quix taky.
Mně pediatr řekl, když jsem tam byla se obr rýmou a kašlem se synem v 8. měsících (v listopadu), že pokud chytne rýmu v tomto věku, tak mám počítat s tím, že tu rýmu bude mít s přestávkama tak do května... Že pije mléko a přece jen dost času tráví na zádech (bez polštáře), takže budem v bludném kruhu... Dal mu něco ma odhlenění a Stoptussin. A vždycky když slyšim, že začíná chrochtat, tak mu nasadim ten odhleňovací sirup + víčko Oscilla rozpustim ve vodě a dávám 2x denně při potížích a 1x týdně preventivně... + Vincentku. Jako asi 3x se mu rýma vrátila, ale už byl bez teplot... a trvalo to asi jen 3 dny.
Na laryngitidu mi u staršího syna skvěle funguje Drosetux (ale nevím jestli ho můžou mimča, syn na to začal trpět až v 1,5 roce a doporučila mi to dr. přes homeopatii), ale musí se začít hned při náznaku kokrhání...
Ryma bych řekla, že je normalni, částo je i od zoubku. Ten kašel nevím. Pokud ale své dr nedůvěřujete, tak ji změňte.
@milacekdavid tak to máme opravdu podobně, straší první rok ve školce diagnostikovaná jako astmatik, naštěstí u nás to docela berou, a teď co je pod lékama z imunologie, musím zaklepat, že má záchvaty už jenom když je nemocná nebo je venku velká inverze, rýmu má od doby co jsem jí přinesla z porodnice, proto u nás antibiotické kapky jen v krajní nouzi, na rýmu jsme zvyklý je to náš stálý životní průvodce, naštěstí u nás ve školce to docela berou, navíc pokaždé když jde dítě z nemoci do školky musí přinést bezinfekčnost, takže nemůžou úči remcat, že tam dávám nemocné dítě, když mám od dr napsáno že je ok
@jannym u nás taky hned první rok ve školce diagnostikovali astma. Bere montelukast tablety, Ventolin a Flixotide. Kasel ten už má od října loňského roku. Učitelky remcaji že kašle že je nemocná a že nakazuje děti,tak ji mám raději doma.
@milacekdavid nám s nemocností hodně pomohl imunor, luivac, v létě měla borelku a po antb. byla dost špatná, tak imunolog, že s tím něco vymyslíme a musím zaklepat celý podzim měla jen dvakrát párdenní rýmu a až teď po vánocích a to jsem jí měla doma 20 dní a přitom jenom virózka nic hrozného ale nemohly jsme se zbavit kašle, ale chudák Vaše těch léků má, no ikdyž jsem se teď podívala na hromádku té mojí treperendy a taky žádný zázrak xyzal,singulair, cromohexal v případě velkého zhoršení mommox, hm chudáci děti. a to toho vašeho dr nenapadlo třeba nějak upravit léky, když se to nelepší, u nás po nasazení léčby byl do 3 měsíců citelný posun a i přesto jsme některé léky měnili protože úplně nevyhovovaly
Zkuste navštívit Homeopata/ku někde u vás v blízkosti. Dr. často nemohou řešit příčinu, řeší hlavně příznaky.
asi bych změnila doktorku, nepřijde mi normální, aby tak časté recidivy neřešila... a zkusila bych Oroxid sensitive, je ve formě roztoku nebo spreje, vytírat pusinku, je to přípravek, který ničí v ústní dutině bakterie, viry a plísně a může se používat i dlouhodobě v rámci prevence jako podpůrný prostředek a alternativa k anibiotikům...
Ahoj @milacekdavid budeš-li mít chuť, zkuse využít i naše anonymní a bezplatné Poradny, které tady na Koníku máme.
Jednu, kterou mohu vřele doporučit je: https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn... kde jsou už podobné dotazy zodpovězené (anebo polož dotaz nový)
Anebo další: https://www.modrykonik.cz/forum/category/detsky...
Přeji Ti fajn den a dcerce brzké uzdravení!<3
Jennyska
Modrý koník team
@milacekdavid zmenit pediatricku a nechat dcerku vysetrit.