Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s předkožkou?Můj syn měl ted 7 let a nejde mu přetáhnou a pediatr nás poslala na chirurgii .Mám celkem obavy .Čtu spoustu článku ,bohužel více je všude negativních a u mladších dětí. Má někdo stejné starosti? Přetahujeme už dlouho ale pořád to nejde,Syn nemá žádné potíže a nikdy neměl. Ale všude se píše že pak ty potíže nastanou. Prosím o rady a názory. moc děkuji
Dobrý den, můj syn 3roky má zúženou předkožku a nejde mu tím pádem přetáhnout, na chirurgii nám řekli, že máme napínat 3x denně a že se uvidí, jedíme na kontroly ale je to prý běh na dlouhou trať. Jen se divím, že u vás už se to dávno neřešilo.. Mě lékař řekl, že do 8let by to mělo jít přetáhnout jinak hrozí obřízka... Také se toho děsím. Ještě existuje hormonální mast, která prý předkožku uvolní a jde to lépe přetáhnout, tu nám ovšem nedali vzhledem ke zúžení.. A to náš malý měl ještě jedno varlátko v třísle takže je ještě po operaci.. Držím pěsti ať vše dobře dopadne
Našemu Adamovi taky nejde úplně přetáhnout. Na dětské urologii nám řekli, že mu to můžou přetáhnout, jestli chci, ale že to není nutné. Pokud nemá záněty a nebolí ho to, tak se to prý časem uvolní samo. Máme přetahovat, kam to jde a nijak to netahat násilím. Prý až si bude sám "hrát", povolí to 😉
No a co obrizka?
Zkusila bych nejdřív nefrologii, at se odborník z této oblasti vyjádří. Urolog či chirurg chce hned"řezat". Nechci se mýlit, ale myslím si, ze v případě, ze nejsou problémy s močením apod. se již tak často nevyuzivaji tyto chirurgické uvolňovácí metody. Dej pak vědět, jak jsi dopadla, držím pěsti.
Syn má také zúženou předkožku a na tříleté prohlídce jsme od dětské Dr. dostali mast Triamcinolon. Mazali jsme 3 týdny - první týden 3x denně, druhý týden 2x denně a třetí týden pouze večer. Po pěti dnech od začátku aplikace jsem předkožku zcela přetáhla! A to jsem už byla smířená s tím, že syn bude muset na operaci, protože už od narození se mu penis při močení balonkovitě nafukoval.Teď s tím nemá žádný problém a přetahuje každý večer sám. Tak přeji hodně štěstí!🙂
Simca.k to se docela divím, nám řekli, že, když má zúžení tak mast je nám k ničemu, schválně se na to ted v květnu zeptám, jdeme zrovna na kontrolu.
Pojtingerova No já tomu také moc nevěřila. Dr. nám řekla, že to zkusíme a další krok by byl zákrok. Před aplikací jsme nepřetáhli ani kousek a hodně se mu při čuraní nafukoval jako balonek (fimoza). Když mu byl cca rok a půl, byla jsem s tím i v dětské v Brně na urologii a tam mi řekli, že pokud kvůli tomu nemá záněty, tak to zatím řešit nebudou. Zkus se zaptat, já myslím, že za zkoušku nic nedáš...
Myslím, že ano, nám ji MuDr. předepsala.
V Německu se to řeší až skoro v dospělosti, teď to nepotřebujou... To je jako zkoušet sedmiletý holčičce, jestli se tam už vejde... 😒 Většinou se to věkem upraví. Pokud nemá žádné jiné potíže, neřešila bych, pže kdyby to přetrvávalo i koncem puberty, tak řešit se to dá chirurgicky i potom.
Z těch jejich zásahů bývají často fimozy, komplikace a v lepším případě to končí obřízkou bez komplikací - ale tu právě může podstoupit klidně jako dospělej, když by se to samo neupravilo.
Nehledě na to, že chlapečci si tak hrajou... že je pravděpodobný, že si to vyřeší do tý doby sám.
Nam pomohli na urologii. Malemu neslo pretahovat asi do 3,5 let,to samotne by jeste neresili.pak ale nastala komplikace-boulicka a zacervenani. Nekolik dni jsem injekcni strikackou cakala dovnitr Betadine na doporuceni urologa,uplne jsem to zalecila a pak pri kontrole malemu mazli znecitlivujici mast Emla a jednoduchym zakrokem pretahli zcela a malej ma po problemu. Na chirurgii by ho obrezavali rovnou. Za me taky:bezte radeji na urologii.
Ahoj tak jsem nakonec volila urologii,tak jsem tam dnes byla.Doktor nám píndíka namazal mastičkou která to znecitliví,a měli jsme vyčkat 45 minut,A pak vzal takovou ,,tyčinku" a malému to pomalu povolil.Bylo to otázka chvilky a ani ho to nebolelo.Jen snad až jsme dojeli domu tak ho to hodně štípalo a nechtěl si zkusit to přetáhnout.Ale doktor říkal že to bude dneska citliví,že ho mám nechat a nepřetahovat až další den.Tak snad to bude dobré.Máte někdo takové zkušenosti?Zatím dávám odvar z heřmánku,máte snad někdo jiné tipy jak synovy ulevit?Děkuji moc
@marketka12 - nurofen, heřmánek, nebo hypermangan.. a určitě dnes nepřetahovat - nemuselo by se to vrátit zpět..
@marketka12 😀 promiň, ale jen jsem si představila, jak vám dvou doktor namazal mastičkou pindíka 😀 (cituji: "...tam dnes byla.Doktor nám píndíka namazal mastičkou která to...") , nic ve zlém, jen mi to přišlo hodně vtipné ... 😀
Jj,presne jak jsem psala drive,taky nam takhle pomohli. Malej to mel citlivy jeste par dni,dokonce kdyz uz se zdal byt nekolik dni ok,volali nam zas jednou ze skolky,ze breci u curani. ten urolog nam tenkrat dal ATB masticku,ktera se pouziva i do oci,ale v lekarne vedeli hned,ze to pravdepodobne bude na pindika.u nas to bylo ale asi v souvislosti s tim zacervenanim a predchozi boulickou.dnes je uplne ok,pretahuje sam a dusledne na tom trvam pri myti,jednou jsme par dni nepretahli a zdalo se mi jakoby mu to zas zaclo delat problem,jakoby se to chtelo zase zuzit.chce to vytrvat.a vlastne je super,ze to maji za sebou uz takhle mali,muj synovec je starsi o par let a uz to budou muset resit nejak jinak,asi ne tak jednoduse...
Pokud vás poslal na chirurgii, tak jděte na urologii. Nějakou dobrou, hledejte na netu doporučení. Pokud je třeba, dá se to řešit elegantněji, než na chirurgii. Držím palce.