Potřebuju poradit, moje holčička se mi dnes dvakrát po sobě poblinkala. Je jenom kojená. zkouším příkrm, ale ten odmítá. Takže prakticky mi teď už vynechala dvoje kojení, a vůbec se mi zdá, že dnes špatně pije. V rodině se objevila střevní chřipka, ale já ji nemám. Nevím co jí mám dát, aby se jí žaludek zklidnil. vše odmítá lžičku, lahvičku a ani o prso moc nestojí!!!!!!!!!!!!! děkuju za radu
Jestli je to vyrový, tak se jí snaž kojit, příkrmy ani nic jinýho nezkoušej. Pokud ti přijde, že všechno vyblinká, tak si kup v lékárně nápoj Kulíšek (je to proti dehydrataci) a přislaď ho Glukopron (hroznový cukr, taky se prodává v lékárně), aby to bylo sladší a víc jí to chutnalo. My měli něco takového v 7 měsících. Na pohotovosti mi řekli ať jí zkouším dávát tohle po lžičkách, postupně přidávat a pokud se mi to povede a třeba hodinu mi to nevyzrvací, tak zkusit nakojit. Pokud kojení vyzvrací, tak zase zkoušet po lžičkách toho Kulíška, aby se žaludek trošku uklidnil. Tak ať se brzy uzdravíte 😉
vyrový=virový 😠
dík já jsem zkusila teplotu tu nemá, ale i tak jsem jí dala paralen čipek snad pomůže ☹
jak řekla xsipm-zkus kulíška,koukni i na http://www.kulisek-ors.cz/ tam je,jak se hodnotí dehydratace...,jinak u kulíška je krásně návod,jak přesně v jakých případech dávkovat atd..
má průjem a teploty ?
Pokud by se to nelepšilo,tak bych ale radši lékaře vyhledala (sice to pravděpodobně bude ta střevní viroza-pokud u vás řádí,ale mohl by být i jiný důvod ke zvracení a pokud by se o horšilo,tak radši ať malou nějaký dr vidí..
jinak kulíška dávej např dávkovačem od panadolu (když nechce lahvičku) je to po malém množství a pěkně se dávkuje (nedávno jsem řešili to samé co ty )
tak at je líp 🙂
dík, probém že nemáme kulíška doma a do města to mám 10 minut a lékárny v 17 zavíraj takže jsem jak se lidově říká v pr... no mám doma smectu co zkusit tu?
smectu bych bez porady s lekarem miminku nedavala
já mám prosbu nevíte kolik ditě musí vypít tekutin za den,my dneska byli u dr,dostal antibitika a řikala jsem ji že mi málo jí a pije ale nic neřikala jenom že to mám zkoušet ☹
jo a jak poznám že je dehydrovany já s prvním synem takovy problemi nemusela řešit
s2007-koukni na ten odkaz jak jsem psala výše,tam je popsáno jak určit stupeň dehydratace..
no vypadá to, že jí ten čípeček pomohl ,tak jsem ráda a toho kulíška si obstarám děkuju za rady 😉 přeju hodná zdravá miminka 😀 😀 😀
jj diky za rady pa 😉
zavolej doktorovi,on ti poradi,nesmi dojit k dehydrataci